Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 37741 tot 37745
Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Banken zetten in op Romney en verliezen (Ofwel: een slecht trade)

Het jaar is nog niet voorbij en een top drie samenstellen van de slechtste trades is dus ook wat voorbarig. Maar als we daar nu al aan zouden beginnen dan zijn er twee posities die ongetwijfeld zilver en goud verdienen:

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Weinig beweging op Wall Street

De beurzen op Wall Street zijn de nieuwe handelsweek rustig begonnen. Koopjesjagers meldden zich maandag na de forse koersdalingen van vorige week, maar de aanhoudende zorgen over de aanpak van de Amerikaanse staatsschuld hielden de uitslagen beperkt.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 12.819 punten. De S&P 500 noteerde eveneens vlak, op 1380 punten. Ook technologiegraadmeter Nasdaq week met 2905 punten nauwelijks af van de slotstand van vrijdag.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Trojka is 'positief', dus Griekenland mag uitzien naar nieuwe noodlening

Het rapport van de internationale schuldeisers van Griekenland dat op dit moment in de maak is, is ‘positief’. Dat is, net als de Griekse goedkeuring van de begroting voor volgend jaar, een belangrijke stap op weg naar het overboeken van nieuw noodgeld: een tranche van 31,5 miljard euro.

Griekenland is afhankelijk van een noodpakket van de ‘trojka’ (de drie-eenheid van IMF, ECB en de Europese Unie) ter waarde van 130 miljard euro. De trojka leent het probleemland miljarden tegen een lage rente, zodat Griekenland niet tegen onhoudbare rentes op de kapitaalmarkt hoeft te lenen. In februari van dit jaar werd de lening van 130 miljard euro toegezegd (het tweede pakket na een eerder overeengekomen pakket van 110 miljard) en sindsdien wordt het geld steeds overgemaakt in tranches. Voordat elke nieuwe tranche wordt overgemaakt, bepalen de schuldeisers of Griekenland aan alle gestelde voorwaarden voldoet.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

ABP-topman: In 2014 worden de pensioenen mogelijk weer gekort

Als de dekkingsgraad van 105 procent niet gehaald wordt, moet er in 2014 een tweede keer gekort worden op de pensioenen.

Dat zei Henk Brouwer, directeur van het ABP in Newsroom, het nieuwscafé van BNR en het FD.

"We zitten nu op een dekkingsgraad van 97,3 procent. Om een korting van 0,5 procent te kunnen vermijden moeten we binnen twee maanden op 100 procent zitten. Maar ik schat in dat dit niet gaat lukken en we dus moeten korten."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Griekenland wederom onder enorme druk

Ondanks dat het Griekse parlement de begroting voor 2013 heeft goedgekeurd, staat er nog steeds geen Europees geld op de rekening. Het infuus hapert. Omdat Griekenland nog geen nieuwe zak geld heeft gekregen is er geen liquiditeit meer in de markt.

Niemand weet wat er nu precies zal gaan gebeuren. Wat vast staat is dat Griekenland aan het einde van deze week 5 miljard euro moet afbetalen aan de ECB.