Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 37756 tot 37760
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Chinese goudvraag stijgt in 2015 naar 1.000 ton

De jaarlijkse vraag naar goud in China zal in 2015 de psychologische grens van 1.000 ton passeren, zo blijkt uit een rapport dat werd vrijgegeven door het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie. De productiecapaciteit van China zal tegen die tijd naar schatting gestegen zijn tot 450 ton. Een gat van 550 ton dat gevuld moet worden met de import van goud. Het rapport impliceert dat China nog minstens een paar jaar zal doorgaan met het importeren van grote hoeveelheden goud.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Monteurs vinden $300.000 aan goud onder vloer

In een huis in Sacramento, Californië, is voor $300.000 aan goud gevonden toen monteurs een nieuw verwarming- en koelsysteem aan het installeren waren. De vondst bestond uit twaalf glazen potjes die volledig gevuld waren met goudstof. De eigenaar van de woning kon niet geloven wat hij zag. Bij de eerste aanblik vermoedde de man al dat het om goud ging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

“Federal Reserve zal tot in het oneindige dollars blijven bijdrukken”

In het begin van november vorig jaar kwam “Currency Wars: The Making of the Next Global Crisis” op de markt, een boek van de hand van James Rickards. In het Angelsaksisch taalgebied is het al uitgegroeid tot een cultboek, sommige investeerders hebben het tot de status van bijbel verheven.

Wat heeft Rickards ons te vertellen dat zo bijzonder is? De Federal Reserve zal volgens de auteur tot in het oneindige geld blijven bijdrukken, een visie die tot dusver door de realiteit werd ingehaald. Sinds de releasedatum is de Fed geld blijven drukken dat het een lieve lust is.

Bron: hi-re.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Gaan pensioenfondsen de arbeidsmarkt vlot trekken?

Dag na dag en avond na avond wordt er ellende over ons uitgestort via het Journaal en andere nieuwsrubrieken. Massaontslagen, een vastzittende woningmarkt, uit de hand lopende kosten van de zorg (door vergrijzing?), restschulden door een te hoge hypotheek en dreigende kortingen op de pensioenen. Zomaar een paar onderwerpen uit het dagelijkse nieuws.

De oorzaak van vrijwel alle problemen is terug te voeren naar het ongrijpbare ding met de naam “Vertrouwen” en de vraag: “Hoe ziet mijn eigen toekomst er uit?”

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Vraag bedrijfsauto's in Europa zakt verder in

De vraag naar bedrijfsauto's in Europa is in oktober gedaald met 9,4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Over de eerste 10 maanden van het jaar daalden de verkopen met 10,6 procent tot 1,4 miljoen voertuigen. In Cyprus, Griekenland en Portugal was de daling over deze periode met rond de 50 procent het grootst.