EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
52
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37756 tot 37760 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 23 januari 2013

Wereldwijde werkloosheid stijgt in 2013 naar nieuw record; vicieuze cirkel

Uit een recent rapport van de International Labour Organization (ILO) blijkt dat de wereldwijde werkloosheid in 2013 naar een nieuwe record zal stijgen. Tevens gaat de ILO ervan uit dat de wereldwijde werkloosheid tot 2017 zal blijven toenemen. In 2012 steeg het aantal werklozen in de wereld met 4 miljoen. Volgens het rapport komt de stijging van de werkloosheid met name dor de stijging van het werkloosheidspercentage in de geïndustrialiseerde landen. Sinds de val van Lehman Brothers zijn er in de Westerse wereld zo’n 28 miljoen nieuwe werklozen bijgekomen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 23 januari 2013

Woningverkopen in US op hoogste niveau in vijf jaar

De woningverkopen in de US stegen in december tot het hoogste niveau in 5 jaar. Dat bleek uit de cijfers die door de National Association of Realtors (zeg maar de vereniging van huizenverkopers) werden bekendgemaakt. De opleving op de huizenmarkt zet zich door en dat is vanzelfsprekend een positief signaal.

De National Association of Realtors berekende dat vorig jaar in totaal 4,65 miljoen huizen werden verkocht, of 9,2 % meer dan in 2011. Het was van 2007 geleden dat de huizenverkopen nog een dergelijk niveau hadden bereikt. Maar toch is het nog te vroeg om al victorie te kraaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

"Lage multiplier rechtvaardigt soepel beleid centrale banken niet"

Volgens sommigen vormt het soepele monetaire beleid van centrale banken nog geen gevaar voor de economie, omdat de geldgroei nog niet heeft gezorgd voor een extreem hoge inflatie. Ondertussen stijgen wel de aandelen- en obligatiekoersen. Zelfs de zwakkere bedrijfsobligaties zijn sinds 2009 sterk in trek en staan op recordhoogte.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Bank of Japan zet geldpers in 2014 in hogere versnelling

De centrale bank van Japan maakte vandaag bekend dat het in 2014 begint met het stelselmatig opkopen van staatsschuld. Vanaf dat moment wordt er iedere maand ruim 12 biljoen yen aan schulden opgekocht, omgerekend €100 miljard. Het opkoopprogramma heeft een open einde en zal de waarde van de munt onder druk zetten.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Artur Baptista da Silva: de econoom die gans Portugal in de maling nam

Met zijn scherpe kritiek op de besparingsmaatregelen van de Portugese regering, oogstte Artur Baptista da Silva, een voormalig presidentiëel adviseur, financiëel specialist van de Wereldbank en  financiëel onderzoeker bij de Verenigde Naties, in zijn land veel succes. Tijdens een debat georganiseerd door de prestigieuze Internationale Club van Lissabon, kreeg hij vorige maand nog een staande ovatie.  Midden december kon hij zijn grieven over de economische politiek van Portugal zelfs kwijt in het gerenommeerde weekblad Expresso. Het persagentschap Reuters nam zijn ronkende ideeën graag over. De 61-jarige professor economie aan het Milton College in Wisconsin ontpopte zich al snel tot een van de geliefkoosde economische specialisten in het Portugese mediacircuit.

Tot bekend raakte dat de man geen econoom, maar een ordinaire oplichter was. Geen van de titels die hij zichzelf toedichtte zijn echt en het Milton College sloot al in 1982 zijn deuren. Zijn studie Growth, Inequality and Poverty: Looking Beyond Averages, stal hij van een werknemer van de Wereldbank.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs