Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 37761 tot 37765
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

BAM! Goud stijgt met meer dan 3%!

Het moment is daar waar we allemaal naar hebben uitgekeken, na een aantal weken van dalingen is de goudprijs deze week met een mooie plus gesloten! De afgelopen week steeg de goudkoers met ruim 3%, naar een prijs van 1738 dollar per troy ounce. De verkiezingen in de Verenigde Staten en de uitslag daarvan deden goud opveren, waarbij de grens van 1700 dollar per troy ounce direct weer werd doorbroken.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

'Zwart geld is goed voor economie'

De Rechteren van Hemert, raadslid in Doetinchem, schrijft dat zaterdag op de opiniepagina in De Gelderlander. Zwart geld wordt rechtstreeks in de economie gepompt, betoogt de politicus, die ook bouwkostendeskundige bij het Nederlands Bouwkosten Instituut is.

Hij zegt over zwart geld: "Men gaat ervan op vakantie, koopt extra kleding, een nieuwe fiets voor zijn kinderen, nieuwe meubels of gaat vaker uit eten. Dat geld blijft rondgaan."

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Opmars van de technocraten

De financieel-economische problemen zijn zo groot dat politici niet bij machte zijn ze op te lossen.Ook hier zullen technocraten vaker op het politieke toneel verschijnen.

De verkiezingen in Nederland op 12 september kunnen niet meer los worden gezien van internationale ontwikkelingen. Internationaal zien wij 'de opmars der technocraten'. De democratie verliest geleidelijk terrein omdat de financieel-economische problemen zo groot zijn dat gekozen politici niet bij machte zijn ze op te lossen. De democratie zal tijdelijk worden afgelost door de technocratie. Dat houdt in dat apolitieke ambtenaren, ondernemers en professoren steeds meer tot regeringen zullen toetreden.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 45

Het grote nieuws deze week was uiteraard de herverkiezing van Obama.

Maar wat betekendt dit nu. Ik lees al direct iets dat onder Obama de inflatie hoger zal uikomen. Obama is dan ook Mister Printident. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS heeft het land zo snel zoveel schulden gemaakt. Onder zijn beleid werd er maar liefst $5.000 miljard extra geleend.  De totale Amerikaanse schuldenlast bedraagt ondertussen $16.000 miljard. Dat is 107% van het BNP. Op het einde van zijn nieuwe ambtstermijn zullen we dus vlot over de $ 20.000 miljard zitten. Met een hogere inflatie kan je wel een idee vormen wat dit geeft voor de goudprijs!!

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Wall Street sluit vlak

De beurzen in New York zijn vrijdag vlak gesloten, na de verliezen van de afgelopen dagen. Een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen bood enig optimisme. Beleggers waren echter onzeker over de fiscale crisis in de Verenigde Staten na een toespraak van president Barack Obama.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handel 4,07 punten hoger op 12.815,39 punten. De brede S&P 500 steeg 2,34 punten (0,2 procent) tot 1379,85 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 9,29 punten (0,3 procent) tot 2904,87 punten.