Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37761 tot 37765
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

CBS: Bedrijfsinvesteringen en consumentenvertrouwen verder omlaag

Het CBS bracht dinsdag cijfers naar buiten over de bedrijfsinvesteringen in de maand september. Die vielen behoorlijk tegen, want in vergelijking met een jaar eerder werd er -8,5% minder uitgegeven aan vaste materiële activa. Dat was de grootste jaar-op-jaar daling sinds mei 2010. De krimp was veel groter dan in augustus, toen de jaar-op-jaar daling nog maar 3% bedroeg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Miljardenlening IMF voor Egypte

Egypte krijgt waarschijnlijk een lening van 4,8 miljard dollar (3,7 miljard euro) van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). 

Het land heeft daarover een voorlopig akkoord gesloten met het IMF, zo meldde het dinsdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Spanje kan meer geld ophalen dan gepland

Spanje is er dinsdag in geslaagd om 4,938 miljard euro op te halen op de financiële markten, met een looptijd van 12 en 18 maanden. Het land profiteerde duidelijk van de rust die is weergekeerd op de markten om meer geld op te halen dan gepland. Het lijkt erop dat een formele aanvraag voor steun pas in 2013 zal gelanceerd worden.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

"Goud 1925 dollar eind 2013"

Onze nationale goldbug Willem Middelkoop heeft weer mooi getimed met dit nieuws! Vanavond houdt hij namelijk hier op IEX een webinar over goud en uiteraard zijn Commodity Disovery Fund. Klik hier als u nieuwsgierig bent of wilt kijken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Column Kees de Kort | Zeldzaam onverantwoordelijk

Als het al goed nieuws is dat parlementsleden met elkaar praten, dan ligt de lat wel heel erg laag. Met die fiscal cliff is het grote probleem niet dát er wat moet gebeuren, maar we zijn er nog lang niet uit wát er moet gebeuren.

Dat kan nog wel tot na Kerst duren, denkt Kees de Kort. "Dan is er een soort compromis en dan kunnen we weer verder kijken. Er gaat wel wat gebeuren. Het parlement en de regering gaan niet willens en wetens een economie het ravijn in storten. Dat zou zo zeldzaam onverantwoordelijk zijn, dat kan ik me niet voorstellen."