EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37761 tot 37765
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Hedge funds worden steeds ‘bullisher’ voor grondstoffen

De Standard & Poor’s GSCI Spot Index, bestaande uit 24 grondstoffen, is in november met 1,9 % gestegen. Het was de eerste keer sinds augustus dat de index op maandbasis een dergelijke stijging optekende. Die stijging was onder andere te danken aan het optreden van de speculatiefondsen.

De hedge funds verhoogden namelijk hun long posities in grondstoffen aan het snelste tempo sinds augustus. De fondsbeheerders putten vooral moed uit het herstel van de Chinese economie. Dat herstel woog zwaarder door dan de bezorgdheid over de ‘fiscal cliff’.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

'Duitsland en Frankrijk eens over bankentoezicht'

Duitsland en Frankrijk zijn het in grote lijnen met elkaar eens over de taken van de nieuwe Europese bankentoezichthouder.

Dat meldt de Duitse krant Suddeutsche Zeitung woensdag op basis van gesprekken met een betrokken diplomaat. Volgens hem is dit "de doorbraak waar we op hebben gewacht".

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Kosten bestuur pensioenfondsen sterk gestegen sinds 2008

Het FD bericht vandaag dat de beheerskosten van pensioenfondsen de laatste jaren sterk zijn gestegen. Ondanks het feit dat de dekkingsgraad sinds 2008 nog maar nauwelijks verbeterde zijn de kosten van het beheer met maar liefst 61% gestegen. Op het totaal beheerde vermogen lijkt de stijging van de kosten van $3,6 naar $6,2 miljoen misschien wisselgeld, maar zonder aanzienlijk betere prestaties van de fondsen is de stijging niet te verantwoorden.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Bank of America Merrill Lynch ziet Wall Street hoge toppen scheren in 2013

Nog een jaar van matige economische groei in combinatie met de steeds aanwezige kans dat de Eurocrisis zal opflakkeren, de vooruitzichten voor het beursjaar 2013 zien er op het eerste gezicht niet zo denderend uit. Maar schijnt bedriegt, als we de analisten van één van de grootste banken in de wereld mogen geloven.

Bank of America Merrill Lynch ziet de beurs van Wall Street namelijk hoge toppen scheren in 2010. De Standard & Poor’s 500 is op weg naar 1.600 punten, met de ruggensteun van een (eindelijk) overtuigend herstel van de Amerikaanse huizenmarkt. Als bonus zal ook China economisch de beste beentjes voor zetten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 december 2012

Japanse beurs blijft maar winst maken

De beurs van Tokio eindigde op het hoogste peil in meer dan zeven maanden, na positief nieuws over industriële orders en de dalende yen. De beurzen in Azië gaan al tien dagen de hoogte in, de langste winstreeks in drie jaar voor de MSCI Asia Pacific Index. Dat berekende het financiële persagentschap Bloomberg.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs