Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 37771 tot 37775
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Duitse bunds sluiten hoger

Duitse bunds zijn vrijdag hoger geeindigd, waarbij de obligatiemarkten profiteerden van zwakte op de aandelenmarkten, voortgekomen uit toenemende zorgen van beleggers over de naderende 'fiscal cliff' in de VS en over de aanhoudende crisis in Griekenland.

Eerder op de dag onderstreepten data die aantoonden dat de industriele productie in verschillende delen van Europa is afgenomen, de recente verlaging van de groeiverwachtingen voor de eurozone door de Europese Commissie (EC).

Bron: stratrisks.com
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Geopolitiek rondom de Kaspische Zee

The Caspian Sea region is an often-overlooked one, compared to the Middle East, when assessing the antagonisms of world powers. However, this hinterland of Eurasia is of great importance for a whole range of issues.

The Caspian Sea dominates on a geo-economic level Central Asia, Caucasus, Southern Russia and the upper part of the Middle East. More than 10 billion tons of oil reserves are to be found there along with trillions of cubic meters of natural gas, most of them still unexplored or underdeveloped. On a geopolitical level, the Caspian is the corridor that leverages the influence of Russia in the Middle East and at the same time a locale of significant U.S. interest.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Beurs leeft op na verlies maar sluit vrijwel onveranderd

Vandaag begonnen de AEX index en de BEL20 nog licht hoger aan de laatste dag van de week maar al snel verloren beide beurzen hun kleine winst. In de loop van de ochtend en het begin van de middag liepen de verliezen op en over een breed front daalden de koersen van aandelen lichtjes ten opzichte van gisteren.

Griekenland blijft beleggers bezig houden want deze week stemde het Griekse parlement nog in met nieuwe vergaande bezuinigingsmaatregelen om een deel van de noodsteun te kunnen ontvangen. Er wordt verwacht dat de trojka op korte termijn een akkoord zal bereiken waardoor de Grieken geen zorgen hoeven te maken over een mogelijk faillissement.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Obama praat met Republikeinen over begroting

Vrijwel direct na zijn herverkiezing gaat de Amerikaanse president Barack Obama voortvarend te werk. Hij nodigt de leiders van de Republikeinen en Democraten volgende week uit op het Witte Huis om een oplossing te vinden voor de begrotingscrisis, de zogenoemde 'fiscal cliff'. Dat hebben functionarissen vrijdag in Washington gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Wall Street op winst

De beurzen in New York herstelden vrijdag enigszins van de verliezen van de afgelopen dagen. Een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen deed het sentiment goed. Beleggers waren verder in afwachting van een toespraak van president Barack Obama over de begrotingsproblematiek in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,3 procent hoger op 12.847 punten. De brede S&P 500 steeg 0,6 procent tot 1385 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,8 procent tot 2917 punten.