Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 37776 tot 37780
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Onenigheid over Grieks reddingsplan blijft duren

De zenuwen van de Griekse regering worden op de proef gesteld. Ook na zowat negen uur onderhandelen hebben de ministers van Financiën van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds nog steeds geen vergelijk gevonden over de toekomst van het reddingsplan voor het noodlijdende euroland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

Witte Huis uit optimisme begrotingsakkoord

Het Witte Huis sprak maandag optimisme uit dat een akkoord kan worden gesloten om een zogenoemde begrotingskloof te vermijden. ,,We blijven ervan overtuigd dat we een overeenkomst kunnen bereiken'', zei een woordvoerder van het Witte Huis maandag. ,,Er moet werk worden verzet'', voegde hij echter toe.

Het afgelopen weekeinde sprak president Barack Obama met de Republikeinse en Democratische hoofdrolspelers in de onderhandelingen, John Boehner en Harry Reid.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 27 november 2012

AEX begint nieuwe week met klein verlies

Nadat de beurzen vorige week een sterke week lieten zien namen beleggers vandaag winst waardoor de beurzen een kleine daling lieten zien. De AEX index kwam tussen 9:15 en 10:00 nog kort in het groen maar de rest van de dag bleef er een klein verlies. De BEL20 tikte slechts korte tijd de slotstand van vorige week vrijdag aan maar de rest van de dag bleef net als bij de Amsterdamse beurs een verlies op de borden.

Afgelopen vrijdag waren de Amerikaanse beurzen maar kort geopend dankzij ‘black Friday’, de beursdag duurde hierdoor 3 uur korter dan normaal. Vandaag bleek dat het weekend van ‘black Friday’ voor een recordaantal winkelende consumenten had gezorgd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Medvedev: "Rusland verwelkomt de euro als wereldreservemunt"

De minister-president van Rusland, Dimitri Medvedev, heeft in een interview met de Franse krant Le Figaro gezegd dat hij de euro verwelkomt als wereldreservemunt. Het interview vond plaats voorafgaand aan het officiële bezoek van Medvedev aan Frankrijk. De minister-president zei ook dat hij de ontwikkelingen in Europa, en dan specifiek de maatregelen om de economische crisis te bestrijden, in de gaten houdt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Wall Street gemengd na winkelweekend

De effectenbeurzen in New York stonden maandag aan het einde van de handelsdag overwegend in het rood. Beleggers namen wat winsten, nadat ze vorige week nog de beste week in meer dan 5 maanden hadden beleefd. De aandacht lag vooral bij detailhandelsbedrijven, die de verkoopcijfers verwerkten van de eerste kerstinkopen.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent lager op 12.948 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 1403 punten en de technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 2970 punten.