EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37776 tot 37780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Column Kees de Kort | Politici maken geen gebruik van de rust die ontstaan is

"De monetaire autoriteiten zijn in staat geweest om de spelers op de financiële markten tot rust te brengen. Politici hebben nu de tijd om maatregelen te nemen en allerlei scheefgegroeide ontwikkelingen weer recht te trekken, zodat het publiek en bedrijven in verschillende landen weer zin krijgen om te ondernemen en gebruik te maken van de rust. Maar daar is helaas weinig van te merken. De politici die zijn wel bezig maar om nou te zeggen dat het economisch klimaat in veel landen verbetert, is echt een understatement.""Daarnaast zijn er nog allerlei processen die voor onzekerheid kunnen zorgen; zoals de verkiezingen in Duitsland en Italië. Dat zijn processen die voor wat onzekerheid kunnen zorgen. In Japan is de regering van plan om de koers van de Yen te manipuleren, en maken ze ruzie met China om een paar rotsen in de Chinese zee. Dan creëer je extra onzekerheid. En waar de financiële markten totaal niet van houden is onzekerheid."Behalve de voorspelbare onzekerheid van verkiezingen, zorgen politici op allerlei andere plaatsen in de wereld ook voor extra onzekerheid door rare dingen te doen. Zoals het schuldenplafond in de VS; ze kunnen het daar helemaal nergens over eens worden. In Engeland wil Cameron een discussie beginnen over hoeveel het land in de Europese Unie moet zitten. Dat kan voor veel onzekerheid gaan zorgen."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Portugese tienjaarrente voor eerst sinds 2010 onder 6 procent

De Portugese tienjaarrente is voor het eerst sinds 2010 onder de 6 procent gezakt. Deze voormiddag noteerde de rente op Portugese obligaties met een looptijd van tien jaar 5,99 procent. Op het hoogtepunt van de eurocrisis, afgelopen zomer, bedroeg de rentestand iets minder dan 16 procent.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Vorig jaar verdwenen bijna 500 banken in eurozone

Het aantal financiële instellingen in de eurozone is in een jaar met 6,3 procent afgenomen. Op 1 januari 2013 waren er 474 financiële instellingen minder, waardoor er nog 7.059 overblijven. In België verdwenen vijf instellingen, zo tonen cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB) aan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

OMG! FED werkt de oververhitting van de markten in de hand

Officials van de Federal Reserve hebben laten weten dat ze bezorgd zijn dat quantitative easing en ZIRP (Zero Intrest Rate Policy) zorgen voor oververhitting van de markten. De oververhitting strekt zich uit van landbouwgrond tot junk bonds. Dit kan vooral een probleem geven als ze het huidige beleid terugdraaien.

Officials van de Federal Reserve hebben laten weten dat ze bezorgd zijn dat quantitative easing en ZIRP (Zero Intrest Rate Policy) zorgen voor oververhitting van de markten. De oververhitting strekt zich uit van landbouwgrond tot junk bonds. Dit kan vooral een probleem geven als ze het huidige beleid terugdraaien.

Beleggers slaan gretig risicovolle activa in sinds de Federal Reserve is begonnen met het opkopen van obligaties om daarmee de lange termijn rente te doen dalen. Deze maatregel kwam er nadat de korte termijn rente tot bijna 0 % werd herleid. Op deze manier dwingt het beleggers om meer risico op te zoeken om nog rendement te kunnen behalen.

Prices of assets such as bonds, agricultural land, and high-yield and leveraged loans are at historically high levels. We must not ignore the possibility that the low-interest rate policy may be creating incentives that lead to future financial imbalances.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Fitch waarschuwt voor vergrijzing in rijke landen

De ontwikkelde landen zien hun overheidsfinanciën de komende decennia sterk verslechteren, tenminste als er geen maatregelen worden genomen om de gevolgen van de vergrijzing te doorstaan. Dat stelt kredietbeoordelaar Fitch. Op lange termijn zou onder meer België er erg slecht voor staan.

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs