Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 37776 tot 37780
Bron: rtz.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Verontrustende stijging aantal failliete bedrijven

In de eerste 10 maanden van dit jaar gingen een kwart meer bedrijven failliet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het CBS noemt de stijging 'verontrustend'.

Tot nu toe gingen in 2012 al 6245 ondernemingen over de kop. Volgens het CBS werden in oktober 703 bedrijven en instellingen failliet verklaard, een stijging van bijna 150 vergeleken met de voorgaande maand. De cijfers zijn exclusief eenmanszaken.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Wie moet de economie leiden, de markt of de overheid?

De term markteconomie is niet identiek aan het kapitalisme, waar een onderneming arbeiders inhuurt als een arbeidsgrondstof om materiële rijkdom te produceren en om zowel de winst als de waarde van de onderneming voor haar aandeelhouders te vergroten. Het kapitalisme is een economisch systeem waarin het bedrijfsleven, in plaats van de overheid, geleid wordt door particulieren en in stand wordt gehouden door winst te maken.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Willem Middelkoop: Goud en het geheim van geld

Goud en het geheim van geld ligt donderdag 15 nov in de gewone en digitale boekwinkel! De lang verwachte opvolger van Overleef de kredietcrisis en Als de dollar valt kan nu alvast besteld worden en zal je direct worden toegezonden als het beschikbaar is.

[...]

 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

China importeerde in september bijna 70 ton goud

De World Gold Council registreerde in oktober geen grote aan- of verkopen van goud door centrale banken. Maar wat niet in deze cijfers verwerkt zit is wat China doet. Het land publiceert al een aantal jaar geen gegevens meer over haar goudreserve. Wel is bekend dat het land inmiddels de grootste producent is van het gele edelmetaal en dat het daarnaast ook nog eens grote hoeveelheden importeert. In september werd er 69,7 ton aan fysiek goud het land ingevoerd via Hong Kong.

[...]

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Het Euro diner is afgelopen, banken en politici verdwijnen, u betaalt de rekening

Misschien heeft u het ooit wel eens meegemaakt. Een gezellig diner, de wijn vloeit rijkelijk, de koffie en een Armagnac komen langs en stilletjes staan er om u heen steeds meer “vrienden” op, totdat u alleen aan tafel zit en de rekening mag, liever gezegd MOET betalen. En dat voor zover u het nog steeds niet in de gaten heeft is dit binnen afzienbare tijd het scenario waar u zich op moet voorbereiden. De rekening bedraagt momenteel al 1.4 BILJOEN euro en met de hefboomwerking van het ons door de politiek in de maag gesplitste ESM verdrag wordt dat zelfs 3.4 biljoen, het is net alsof uw “vrienden” aan het einde van de maaltijd nog even een paar flesjes Petrus bijbestelden om deze onder hun regenjas  mee naar huis te nemen, terwijl u de andere kant op keek. En dit nu lezers, is precies wat er  te gebeuren staat, waarbij het telkens weer even de andere kant opkijken niet helpt.