EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37781 tot 37785
Geplaatst op: dinsdag 11 december 2012

Wall Street maakt zich grote zorgen om Washington

Wall Street maakt zich steeds meer zorgen om Washington, zo blijkt uit de CNBC Fed Survey die in de maand december werd uitgevoerd. Eigenlijk zijn er drie dingen waar de beleggers zich zorgen om maken: een recessie, de ‘fiscal cliff’ en de monetaire politiek van de Fed

Uit de CNBC Fed Survey bleek verder dat 29% van de deelnemers aan het onderzoek verwachten dat de Amerikaanse recessie zich op het einde van volgend jaar in een recessie zal bevinden. Uiteraard speelt het gevaar van de ‘fiscal cliff’ een rol bij die verwachting.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 december 2012

Wall Street hoopvol omhoog

Sterke technologiefondsen en de hoop op een oplossing van het Amerikaanse begrotingsprobleem stuwden dinsdag de koersen op de Amerikaanse aandelenbeurzen. De blik van beleggers was ook gericht op de Amerikaanse centrale bank, die dinsdag begon aan een tweedaagse beleidsvergadering. Verwacht wordt dat er woensdag een nieuwe programma voor de aankoop van obligaties wordt aangekondigd.

In de middaghandel noteerde de Dow-Jonesindex 0,8 procent hoger op 13275 punten. De S&P 500 klom 0,9 procent tot 1431 punten, dicht bij het hoogste punt sinds oktober. Technologie-index Nasdaq kreeg er 1,4 procent bij.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 11 december 2012

Mythe: Sparen is slecht voor de economie

Sparen heeft de laatste tijd een slechte naam gekregen. Zeker in slechte tijden laat de politiek weten dat er teveel gespaard wordt en dat vindt zij niet goed. De consumptie daalt en dat is een reden voor de overheid om de bestedingen op te voeren. Maar sparen is zeker niet slecht voor de economie.

Sparen is het afzien van consumptie. Daarom denkt men al snel dat de vraag daalt. Maar voor deze consumptie komen investeringen in de plaats.

Lees verder op meervrijheid.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 december 2012

Kredietverlening aan ondernemingen daalt voor het derde trimester op rij

De economische context weegt op de kredietverlening aan ondernemingen, want al voor het derde trimester op rij daalt de kredietverlening aan ondernemingen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de driemaandelijkse barometer voor ondernemingskredieten van Febelfin. Er zijn bijkomende stimuli nodig om de daling te stuiten, aldus Febelfin. In september bedroeg de omloop aan kredieten 129 miljard euro, of opnieuw het niveau van september vorig jaar.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 11 december 2012

Apothekers houden het niet meer vol

Apothekers draaien zwaar verlies, moeten daardoor mogelijk personeel ontslaan en zijn ook niet meer in staat voldoende zorg te leveren aan hun patiënten. De Tweede Kamer moet hier een einde aan maken, vindt apothekerskoepel KNMP.

Daartoe wordt in een brandbrief aan onder anderen minister Edith Schippers van Volksgezondheid opgeroepen.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs