Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37786 tot 37790
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Spanje haalt bijna 5 miljard euro op

De Spaanse overheid heeft dinsdag bijna 5 miljard euro opgehaald met de uitgifte van staatsleningen. De rente die over de leningen moet worden betaald lag op hetzelfde niveau als bij de vorige vergelijkbare veiling.

Bron: thesilvermountain.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Goud en zilver cyclus, deel 2

Het is een misverstand te denken dat er in andere regio’s in de wereld al lente is. Dat horen we wel eens van economen. Dit is niet zo. Rijkere gebieden horen nadrukkelijk bij de winter. Dit denkt men wel eens omdat rijkere regio’s rijker worden en arme regio’s armer. Dit heeft alles te maken met de verhoudingen schuldenaars en schuldeisers. In de vorige winter was de VS het rijke gebied t.o.v. Japan en Duitsland. Nu is dat groeilanden zoals BRIC tegen Europa en de VS. De Kondratieff cyclus is altijd wereldwijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Consument nog veel somberder

Consumenten waren veel negatiever over de toekomstige economie en over hun toekomstige financiële situatie dan in oktober. Dat blijkt uit dinsdag bekendgemaakte cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De indicator van het consumentenvertrouwen daalde 5 punten en kwam uit op -37. Ook waren ze aanzienlijk pessimistischer over het economisch klimaat in het komende jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Eén op de acht werknemers heeft burn-outklachten

Ruim een op de acht werknemers had in 2011 burn-outklachten. Het gaat dan onder andere om gevoelens van vermoeidheid en van emotionele uitputting.

Dit blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS over 2011. 

Werknemers met een hoge werkdruk en weinig sociale steun van collega’s en leidinggevenden kampen vaker met dergelijke klachten: dat is bij 37 procent zo.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

AEX in de min

De Amsterdamse beurs staat iets onder het slot van maandag. ArcelorMittal en KPN dalen ruim 1%.

De beurs in Amsterdam is in de min geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinst van maandag en wachten op de verdere ontwikkelingen rond Griekenland. Daarnaast weegt een verlaging van de kredietstatus van Frankrijk op het sentiment.