Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 37786 tot 37790
Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Opmars van de technocraten

De financieel-economische problemen zijn zo groot dat politici niet bij machte zijn ze op te lossen.Ook hier zullen technocraten vaker op het politieke toneel verschijnen.

De verkiezingen in Nederland op 12 september kunnen niet meer los worden gezien van internationale ontwikkelingen. Internationaal zien wij 'de opmars der technocraten'. De democratie verliest geleidelijk terrein omdat de financieel-economische problemen zo groot zijn dat gekozen politici niet bij machte zijn ze op te lossen. De democratie zal tijdelijk worden afgelost door de technocratie. Dat houdt in dat apolitieke ambtenaren, ondernemers en professoren steeds meer tot regeringen zullen toetreden.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 45

Het grote nieuws deze week was uiteraard de herverkiezing van Obama.

Maar wat betekendt dit nu. Ik lees al direct iets dat onder Obama de inflatie hoger zal uikomen. Obama is dan ook Mister Printident. Nooit eerder in de geschiedenis van de VS heeft het land zo snel zoveel schulden gemaakt. Onder zijn beleid werd er maar liefst $5.000 miljard extra geleend.  De totale Amerikaanse schuldenlast bedraagt ondertussen $16.000 miljard. Dat is 107% van het BNP. Op het einde van zijn nieuwe ambtstermijn zullen we dus vlot over de $ 20.000 miljard zitten. Met een hogere inflatie kan je wel een idee vormen wat dit geeft voor de goudprijs!!

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

Wall Street sluit vlak

De beurzen in New York zijn vrijdag vlak gesloten, na de verliezen van de afgelopen dagen. Een meevallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen bood enig optimisme. Beleggers waren echter onzeker over de fiscale crisis in de Verenigde Staten na een toespraak van president Barack Obama.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handel 4,07 punten hoger op 12.815,39 punten. De brede S&P 500 steeg 2,34 punten (0,2 procent) tot 1379,85 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 9,29 punten (0,3 procent) tot 2904,87 punten.

Bron: joop.nl
Geplaatst: zaterdag 10 november 2012

De SNS bank dreigt in elkaar te storten

Terwijl de natie zich druk maakt om de inkomensafhankelijke ziektekostenpremie, kruipt een nieuw monster van Frankenstein uit de kelder: de SNS bank staat op instorten. De zaken gaan niet eens zo slecht maar het hele conglomeraat wordt meegesleept door de dreigende deconfiture van de vastgoedpoot. SNS heeft dankzij een financiƫle injectie van de overheid in 2008 het hoofd boven water kunnen houden ondanks dat stuk beton om de voeten maar nu lukt dat niet meer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Geithner blijft langer in functie

De Amerikaanse minister van Financiƫn Timothy Geithner blijft langer in functie dan hij zelf had aangegeven. Geithner zal tot begin volgend jaar helpen met het aanpakken van de begrotingscrisis in de Verenigde Staten. Dat maakte het Witte Huis vrijdag bekend.