EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: bitcoinweb.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37796 tot 37800 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Is de Eurocrisis al dan niet achter de rug?

In de tweede week van januari is de rente op de Spaanse staatsbonds met een looptijd van 10 jaar voor het eerst sinds 9 maart van vorig jaar teruggevallen tot onder het niveau van 5 %. Daarmee ligt het renteniveau meer dan 2 % onder de piekniveaus die vorig jaar werden gebruikt.

Volgens Business Insider is er sprake van een belangrijke mijlpaal die werd bereikt door een land dat zo diep in de problemen zit. Bemoedigend is het terugvallen van de rentevoeten wel, want het geeft aan dat de investeerders denken dat het ergste alleszins voorlopig achter de rug is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Ook de verkoop van American Eagle Gold munten stijgt fors

De US Mint heeft de verkoop van de American Eagle Silver al stilgelegd omdat de voorraad uitgeput is. Daarnaast heeft de US Mint bekendgemaakt al voor 127.000 ounce goud aan American Eagle Gold munten te hebben verkocht. Dit is nu al 67 % meer dan december 2012.

Het is ook evenveel als de totaal verkochte hoeveelheid in januari 2012, en de maand is nog maar net over de helft. Je kan dus best zeggen dat 2013 met een explosie is begonnen voor de vraag naar goud en zilver munten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Vastgoed: de volgende Franse bubbel?

Het aantal Parijse vastgoedtransacties ter waarde van twee miljoen euro of meer daalde in 2012 met maar liefst 42% en de prijzen van Parijse luxehuizen met tien a vijftien procent. Het aantal transacties in lagere categorieën vastgoed daalde met 28%, maar hier bleven de prijzen stabiel. Een vergelijkbare vertraging van de markt vond ook plaats in de rest van Frankrijk, al daalden de prijzen er niet zo significant.

Deze cijfers komen uit een rapport van de Britse vastgoedgroep Barnes die zich specialiseert in Franse luxe-eigendommen. Barnes wijst “de eurocrisis, de verkiezingen en de belastingen” als schuldigen aan.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Hedgefonds zet een derde van vermogen om in goudstaven

Een hedgefonds uit Hong Kong zet een derde van haar totale vermogen om in fysiek goud, een bedrag van $35 miljoen. Het fonds verwacht dat centrale banken door zullen gaan met het bijdrukken van geld en zoekt daarom dekking in fysiek edelmetaal.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 21 januari 2013

Column Kees de Kort | Politici maken geen gebruik van de rust die ontstaan is

"De monetaire autoriteiten zijn in staat geweest om de spelers op de financiële markten tot rust te brengen. Politici hebben nu de tijd om maatregelen te nemen en allerlei scheefgegroeide ontwikkelingen weer recht te trekken, zodat het publiek en bedrijven in verschillende landen weer zin krijgen om te ondernemen en gebruik te maken van de rust. Maar daar is helaas weinig van te merken. De politici die zijn wel bezig maar om nou te zeggen dat het economisch klimaat in veel landen verbetert, is echt een understatement.""Daarnaast zijn er nog allerlei processen die voor onzekerheid kunnen zorgen; zoals de verkiezingen in Duitsland en Italië. Dat zijn processen die voor wat onzekerheid kunnen zorgen. In Japan is de regering van plan om de koers van de Yen te manipuleren, en maken ze ruzie met China om een paar rotsen in de Chinese zee. Dan creëer je extra onzekerheid. En waar de financiële markten totaal niet van houden is onzekerheid."Behalve de voorspelbare onzekerheid van verkiezingen, zorgen politici op allerlei andere plaatsen in de wereld ook voor extra onzekerheid door rare dingen te doen. Zoals het schuldenplafond in de VS; ze kunnen het daar helemaal nergens over eens worden. In Engeland wil Cameron een discussie beginnen over hoeveel het land in de Europese Unie moet zitten. Dat kan voor veel onzekerheid gaan zorgen."

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs