Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 3781 tot 3785
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

Italiaanse bank UniCredit schrapt 6500 banen

De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende drie jaar 6500 banen schrappen. Het is een van de maatregelen die de grootste bank van Italië neemt om kosten te besparen en zijn kapitaalpositie te versterken

Dat blijkt dinsdag. Bij de bank werkten eind september 123.000 mensen.

Naast de reorganisatie voert UniCredit nog een aantal andere ingrijpende maatregelen door. Zo komt het met een claimemissie, een aandelenuitgifte waaraan alleen zittende aandeelhouders deel kunnen nemen, die 13 miljard euro moet opleveren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

'Economie komt terug op niveau van voor financiële crisis'

De Nederlandse economie en de overheidsfinanciën staan er een stuk beter voor dan enkele maanden geleden nog werd gedacht. Het kabinet Rutte-II sluit zijn regeerperiode volgend jaar zonder tekort af, terwijl de economie weer terugkomt op het peil van voor de uitbraak van de financiële crisis in 2008.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 december 2016

‘Trump geeft Poetin een ‘free pass’ inzake mensenrechten, Syrië en de Krim’

De Russische regering is erg gecharmeerd door de mogelijke benoeming van Rex Tillerson (foto), de CEO van Exxon Mobil, als minister van Buitenlandse Zaken van de regering van president-elect Donald Trump. Tillerson is een oude bekende van president Vladimir Poetin, die hem in 2013 een hoge Russische onderscheiding, de Orde van de Vriendschap, toekende.

De Franse krant Le Figaro publiceert maandag een inzicht in de strategie die Trump vis à vis Rusland wil uitstippelen. De krant baseert zich op informatie die het kreeg van een lid van Trumps transitieteam, die verschillende briefings van de president-elect inzake de buitenlandpolitiek heeft bijgewoond:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Hoelang zal deze munteenheid nog stand houden?

Dat de Europese munteenheid heeft gefaald behoeven weinig lezers nog tekst en uitleg. De Europese unie werd een monetaire unie terwijl er na 15 jaar euro er amper stappen gezet zijn richting een politieke unie à-la ‘Verenigde Staten van Europa’.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Grote banken helpen VS bij onderzoek manipulatie wisselkoersen

De Britse bank Barclays en de Amerikaanse banken JPMorgan en Citigroup hebben justitie in de Verenigde Staten geholpen bij een groot onderzoek naar manipulatie van wisselkoersen.

Dat komt naar voren uit bij de rechtbank ingediende stukken.