Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 37806 tot 37810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Hoe goedkoop zijn aandelen nu?

In deze zo goed als renteloze omgeving zijn het de sterke bedrijven met een oplopend dividend die interessant opportuniteiten bezorgen. Waar moeten beleggers anders naartoe met hun geld? De bergen cash die worden gecreëerd door de FED en door de bedrijven die niet weten wat ze er  mee moeten doen, hebben er voor gezorgd dat de obligatierente fors gedaald is.

Dit heeft ervoor gezorgd dat het dividendrendement van de aandelen uit de S&P 500 voor het eerst in de geschiedenis hoger ligt dan het rendement van High Yield obligaties. In vergelijking met de High Yield obligaties kan men dus  stellen dat aandelen momenteel goedkoop noteren. Een stijging van de aandelen drijft namelijk het dividendrendement naar beneden bij gelijkblijvende dividenden.

Bron: visionair.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Wie vormen het internationale bankenkartel?

Het is hier al veelvuldig aan de orde gekomen hoe ons geldsysteem een soort gecentraliseerd monopolie is gecontroleerd door de private internationale banken-elite. In onderstaande documentaire van PressTV wordt dit tot in de details uitgelegd. Ze maken duidelijk hoe groot de macht van dit kartel eigenlijk is en daarbij worden de belangrijkste namen en families genoemd die dit kartel vormen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Dan Norcini: "Fed zal volgend jaar $1 biljoen bijdrukken"

Handelaar Dan Norcini vertelde op King World News dat de Fed volgend jaar voor meer dan $1 biljoen zal bijdrukken via het QE programma. Hij verwijst daarbij naar een rapport van Goldman Sachs, dat volgens Norcini door velen over het hoofd gezien is. In het rapport zou staan dat Goldman Sachs rekening houdt met een nieuw stimuleringsprogramma, dat mogelijk al na de FOMC vergadering van december aangekondigd wordt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Krimp industrie eurozone houdt aan

De industrie in de eurozone is in november opnieuw gekrompen, maar in een iets minder sterk tempo dan een maand eerder.

Dat maakte marktonderzoeker Markit maandag bekend. De inkoopmanagersindex voor de industrie noteerde een stand van 46,2, tegen 45,4 een maand eerder. Economen gingen in doorsnee uit van 46,2. Een stand van meer dan 50 duidt op groei, daaronder op krimp. De PMI-index voor de industrie in het eurogebied staat nu al 16 maanden op rij onder de 50.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 december 2012

Griekse tienjaarrente duikt onder 15 procent

De Griekse langetermijnrente is met ruim een procent gezakt en is tot onder de 15 procent gedoken, tot 14,5 procent. Dat is geleden van april 2011. Lange tijd noteerde de Griekse tienjaarrente zelfs boven de 20 procent.