Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 37811 tot 37815
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Euro naar laagste niveau in twee maanden

Onzekerheid rond Griekenland leek de belangrijkste boosdoener. Griekenland is in afwachting van de uitbetaling van de volgende tranche noodleningen van internationale geldschieters ter waarde van 31,5 miljard euro.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Inflatie aanbeland op dramatisch niveau

Door de stijgende inflatie stijgen de prijzen van gas, benzine en telefoon en internetdiensten. De consument moet kritisch naar uitgaven kijken, stelt het Nibud.

De inflatie is gestegen tot bijna 3 procent. Vooral gas, benzine en telefoon- en internetdiensten stijgen dit jaar in prijs. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dit is de hoogste inflatie in vier jaar tijd en wordt onder meer veroorzaakt door de verhoging van het btw-tarief van 19 naar 21 procent. “Het is belangrijk om in dit soort omstandigheden goed te weten waar je geld heen gaat”, zegt een woordvoerder van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Ze adviseert consumenten dan ook om kritisch te kijken naar abonnementen en verzekeringen. “Misschien heb je bijvoorbeeld een smsbundel in je telefoonabonnement, terwijl je eigenlijk nooit smst.” Ook stelt het Nibud dat het wenselijk is dat consumenten hun hele uitgavenpatroon goed in beeld krijgen. De helft van de Nederlanders heeft een lening. Steeds meer consumenten vragen bij het Nibud informatie aan over besparen. “Ze willen overzicht krijgen over hun financiën en weten waar ze op kunnen besparen.”

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Griekenland wil korte leningen uitgeven

Griekenland wil volgende week met de uitgifte van kortlopend schuldpapier ruim 3 miljard euro ophalen voor de herfinanciering van andere leningen die binnenkort aflopen. Dat heeft het agentschap voor staatsleningen vrijdag bekendgemaakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

S&P 500 index zakt onder 200-daags gemiddelde

Sinds de herverkiezing van Obama is de goudprijs gestegen, maar is de Amerikaanse aandelenmarkt juist omlaag gegaan. Woensdag verloor de S&P 500 index van 500 grote bedrijven al 2,3% en donderdag ging er nog eens 1,22% van de koersen af. Ten opzichte van drie weken geleden staan zowel de Dow Jones als de S&P al ruim 6,5% lager. Donderdag zakte de S&P 500 voor het eerst sinds vijf maanden door het 200-daags gemiddelde heen.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Duitse regering bezorgd om Franse economie

  De Duitse regering maakt zich zorgen over de Franse economie. Minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft een commissie van economische adviseurs opdracht gegeven de situatie te onderzoeken en eventueel met aanbevelingen voor hervormingen te komen.

[...]