Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37811 tot 37815
Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Crisis dreunt door in probleemwijk

Door de economische crisis, malaise op de vastgoedmarkt en de bezuinigingen vallen harde klappen in de Nederlandse achterstandswijken. Omdat in deze wijken het minste geld zit bij de bewoners en er daarnaast steeds minder wordt geïnvesteerd, worden de kwetsbaarste delen van de steden de dupe.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Benzine duurder door conflict Gaza

Maandagmiddag moest voor een vast ruwe olie (van 159 liter) ruim 2 procent meer worden betaald.

Indien de onrust in het Midden-Oosten aanhoudt en de prijzen van ruwe olie blijven stijgen zal dit voor het eind van het jaar ook te merken zijn aan de benzinepomp.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Japanse schuld nadert de 1 biljard yen

Van alle ontwikkelde landen in de wereld heeft Japan te maken met de grootste schuldenlast van allemaal. Het land heeft een meervoud aan problemen. De schuld van Japan is inmiddels opgelopen tot 220% van het totale BBP. Al meerdere malen is gewaarschuwd dat het land zijn limieten heeft bereikt. De laatste cijfers bevestigen dit beeld eens te meer.

In het derde kwartaal kromp de Japanse economie met 0,9%. Ten opzichte van vorig jaar was de krimp van het BBP zelfs 3,5%. De centrale bank (Bank of Japan) doet er dan ook alles aan om samen met de overheid de situatie in de hand te houden. Inmiddels is de BoJ bezig met de negende ronde van kwantitatieve verruiming en als dit in het huidige tempo doorgaat dan zal het niet lang meer duren voordat QE nummer 10 zal worden ingevoerd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Meeste Belgen geloven nog in stijgende huizenprijzen

Niet alleen Nederland heeft te maken met een 'probleem' op de huizenmarkt, ook onze zuiderburen kunnen er wat van. In België zijn de huizenprijzen nog harder gestegen dan in ons land en dat begint voor veel starters daar nu ook een probleem te worden. De huizen zijn inmiddels zo duur geworden dat bijna de helft van de jongvolwassenen geen woning meer kan kopen zonder financiële steun van de ouders, zo blijkt uit een onderzoek van de ING.

Bron: Solidor.com
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Wat gebeurt er met ons geld? Deel 1

De financiële crisis, de schulden crisis, de eurocrisis, noem ze allemaal maar op, drukken nog steeds hun stempel op het nieuws en verkiezingen. De crisis werd werkelijkheid in de periode 2007-2008 en zou volgens de deskundigen en politici nu onderhand over moeten zijn. Toch blijkt dit nog lang geen realiteit te zijn. Beloftes en voorspellingen komen steeds niet uit en mensen beginnen in toenemende mate hun geduld te verliezen. Politiek draagvlak neemt in rap tempo af. Voor veel mensen is de crisis iets mysterieus, iets ongrijpbaars. Door wat of wie is het veroorzaakt? Waarom wordt het niet snel opgelost?

[...]