Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 37821 tot 37825
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Nikkei boekt kleine winst

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, boekte de beurs maandag een kleine winst. De grote Japanse exportbedrijven wisten de plussen verder uit te breiden door de aanhoudende verzwakking van de Japanse yen.

Een positieve start van het Amerikaanse koopjesseizoen en de hoop dat Griekenland verdere noodsteun zal ontvangen zorgden eveneens voor enig optimisme. De Nikkei eindigde 0,2 procent hoger op 9388,94 punten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Dubbel zoveel zelfstandigen in nood

Veel kleine zelfstandigen staat het water aan de lippen. Organisaties zoals de vzw Efrem en het project Tussenstap van de vzw Zenitor, die ondernemers in moeilijkheden opvangen, krijgen veel meer hulpaanvragen. Dat schrijven de Concentrakranten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Goud en zilver report (Week 47)

Deze week ging vooral de prijs van zilver omhoog. De spotprijs voor een kilo stond bij het sluiten van de handel op vrijdag op €845, tegenover €815 een week eerder. Dat is een stijging van 3,7%. De goudprijs wist door een rally op vrijdag de week toch met winst af te sluiten. Afgelopen vrijdag kostte een troy ounce goud €1349, een verwaarloosbaar verschil met de €1345 van de week daarvoor. Door een stijging van de EUR/USD wisselkoers ging de prijs van beide metalen in dollars nog sterker omhoog.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Willem en Mathijs botsen over goud, inflatie en nog veel meer

Willem Middelkoop in gevecht met Mathijs Bouwman.

Willem en Mathijs botsen over goud, inflatie en nog veel meer. Ter sprake komen "Centrale bankbalansen", de PIIGS, een wereldwijde schuldsannering, goud, inflatie en geldgroei.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 25 november 2012

Het Faustiaanse pact tussen staten en banken

In Der Spiegel staat deze week een interessante analyse over het Faustiaanse pact dat staten en banken hebben gesloten. Banken kopen de staatsobligaties op die nodig zijn om de overheidsfinanciën overeind te houden, in de verwachting dat zijzelf uit de brand zullen worden geholpen als een acute crisis dit nodig zou maken. Volgens deskundigen kan deze symbiotische onderlinge afhankelijkheid uiteindelijk het hele financiële systeem in gevaar brengen.