Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 37821 tot 37825
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

S&P 500 index zakt onder 200-daags gemiddelde

Sinds de herverkiezing van Obama is de goudprijs gestegen, maar is de Amerikaanse aandelenmarkt juist omlaag gegaan. Woensdag verloor de S&P 500 index van 500 grote bedrijven al 2,3% en donderdag ging er nog eens 1,22% van de koersen af. Ten opzichte van drie weken geleden staan zowel de Dow Jones als de S&P al ruim 6,5% lager. Donderdag zakte de S&P 500 voor het eerst sinds vijf maanden door het 200-daags gemiddelde heen.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Duitse regering bezorgd om Franse economie

  De Duitse regering maakt zich zorgen over de Franse economie. Minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft een commissie van economische adviseurs opdracht gegeven de situatie te onderzoeken en eventueel met aanbevelingen voor hervormingen te komen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

NVB Bouw luidt de noodklok

Brancheorganisatie NVB Bouw heeft de noodklok geluid voor de alarmerende situatie die is ontstaan in de bouwsector. Daarover heeft de vereniging voor bouwbedrijven vrijdag een brandbrief gestuurd aan het kabinet en de Tweede Kamer.

NVB doet een klemmend beroep op de politiek om snel actie te ondernemen om het tij te keren. Volgens de vereniging zal de situatie in de bouw door de ingrijpende plannen uit het regeerakkoord nog verder verslechteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

Trojka gaat uit van extra tijd voor Grieken

De geldschieters van Griekenland, de zogeheten trojka, gaan ervan uit dat Athene extra tijd krijgt om zijn afspraken na te komen.  

Dat werd vrijdag duidelijk in Brussel. Er werd benadrukt dat er nog geen formeel besluit is genomen om de Grieken twee jaar extra tijd te geven om zijn begrotingstekort op orde te brengen.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: vrijdag 9 november 2012

ECB-fraude met Spaanse onderpanden

Afgelopen week publiceerde Die Welt een artikel, dat constateerde dat de ECB fraudeert met de onderpanden die zij krijgt van Spaanse banken. Dit, teneinde hen tegen gunstiger voorwaarden geld te kunnen lenen.

Het geknoei om te maskeren hoe slecht de EU er aan toe is, heeft hiermee weer een nieuw dieptepunt bereikt. De ontdekking komt ook niet op een erg gunstig moment voor Spanje, aangezien de Spaanse rente de afgelopen dagen in stilte weer sterk is gaan stijgen. Hoewel dit mogelijk juist door het onderzoek van Die Welt op gang is gebracht. De spread met Duitse obligaties is na zes weken relatieve rust weer opgelopen tot 450 basispunten, hetgeen inhoudt dat we weer aardig op weg zijn naar een rente van 7,5%. En de euro begint weer terrein te verliezen tegenover de dollar.