EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37831 tot 37835 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

To be or not to be?

Sinds de beroemde uitspraak van ECB-president Draghi afgelopen zomer dat hij alles zal doen om de euro te redden (‘en geloof me, dat zal genoeg zijn’), daalden de rentes in Zuid-Europese landen spectaculair.

Sinds de beroemde uitspraak van ECB-president Draghi afgelopen zomer dat hij alles zal doen om de euro te redden (‘en geloof me, dat zal genoeg zijn’), daalden de rentes in Zuid-Europese landen spectaculair.

De Italiaanse 10-jaars rente daalde van 6,54 naar 4,28 procent. De Spaanse van 7,51 naar nu minder dan 5 procent. En het meest spectaculair: de Griekse rente daalde van 26,89 naar 11,11 procent! De aandelenbeurzen bleven hier niet bij achter.

De aandelen in Italië stegen sinds de woorden van Draghi met ruim 38 procent, de Spaanse beurs met ongeveer 43 procent en ook hier was Griekenland het meest opvallend met een ruime verdubbeling van de beurswaarde! Ook de beurzen in de rest van de wereld liepen sindsdien op.

Lees verder op nuzakelijk.nl
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Willem Middelkoop onthult een nieuw geheim over goud

Afgelopen weekend was Willem Middelkoop, beheerder van het Commodity Discovery Fund, bijzonder actief op Twitter.

Afgelopen weekend was Willem Middelkoop, beheerder van het Commodity Discovery Fund, bijzonder actief op Twitter.

Wellicht had dit alles te maken met de nieuwe informatie die hij had opgevangen in een ‘insider’ in de goudmarkt. De informatie kwam van Jim Rickards, die zijn scenario voor de goudprijs uitstippelde voor de komende jaren.

Opmerkelijk hierbij is de rol van China, die de nieuwe status van z’n goudreserve zal vrijgeven, met alle gevolgen van dien voor de prijs van goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

“Euro kan eerst stijgen richting 1,40 dollar en daarna crashen tot…”

De bekende hedge fund adviseur Felix Zulauf kijkt met gemengde blik naar wat zich in Europa afspeelt. De belangrijkste uitdaging in 2013 zal dezelfde blijven als die uit 2012: het bijeenhouden van de Eurozone, wat een zaak van lange adem dreigt te worden.

Er zal nog meer bespaard moeten worden en dat zal uiteindelijk aanleiding geven tot grote onrust in de landen van de Europese periferie. De inwoners van de probleemlanden zullen namelijk de besparingsmaatregelen kotsbeu worden en dat ook duidelijk laten merken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

'Aanbod olie neemt toe dit jaar'

Morgan Stanley verwacht dat de OPEC-productie met 713.000 vaten per dag stijgt, onder aanvoering van een toename van 265.000 vaten uit Irak. Nieuwe projecten in Angola en Nigeria voegen nog eens 187.000 vaten toe. De OPEC handhaafde iets meer dan een maand geleden de doelstelling om 30 miljoen vaten olie per dag te produceren.

Landen buiten de OPEC zullen dit jaar dagelijks 54,1 miljoen vaten olie pompen, een stijging van 830.000 vaten ten opzichte van 2012. Het gaat om landen als Rusland, de Verenigde Staten, China, Mexico, Canada, Noorwegenen Brazilië. Samen zijn de landen goed voor 60 procent van de mondiale oliewinning.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 14 januari 2013

Vertrouwen in Europees bankensysteem neemt toe

De euro is onomkeerbaar. Dat waren de woorden van Mario Draghi op 6 september 2012. Hij zou alles doen om de euro te redden. Hij zou niet twijfelen om ongelimiteerd obligaties op te kopen van landen die er om vragen. En hoewel hij tot op heden nog niets heeft ondernomen, zijn de rentevoeten van de probleemlanden fors gedaald. De banken in de geplaagde landen herstellen ook van de klappen.

De grote verschillen in het Europese banksysteem en de ongelijkheden in het Target 2 nemen af, zij het lichtjes. Tijdens de zomermaanden vloeide er nog massaal geld weg van de rekeningen in landen zoals Griekenland en Spanje. Investeerders trokken zich ook terug. Miljarden euro’s werden ondergebracht in veilige landen zoals Duitsland.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs