Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37836 tot 37840
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

'Griekenland heeft nieuw steunpakket nodig'

Waarschijnlijk is er een nieuw steunpakket nodig voor Griekenland voor de jaren na 2014. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Bank of England kan economische stimulans hervatten

De Britse centrale bank kan zijn steunprogramma hervatten als het herstel van de economie hapert. Dat zei bestuurder David Miles van de Bank of England zondag.

De Bank of England pompte in de afgelopen jaren 375 miljard pond in de economie door obligaties op te kopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Lagarde wil realistisch plan voor Griekenland

Een akkoord tussen Griekenland en zijn geldschieters over de aanpak van de schuldenberg van het land moet verankerd zijn in de realiteit in plaats van in wensdenken. Dat zei directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zondag.

Lagarde beëindigde zondag voortijdig een reis door Azië omdat ze dinsdag met de ministers van Financiën van de eurolanden in Brussel over Griekenland wil praten. Ze zei bij haar vertrek uit de Filippijnen dat ze zal aandringen op een permanente oplossing.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Cyprus en trojka akkoord over banktoezicht

De Cypriotische regering heeft een akkoord bereikt met de trojka over toezicht op de bankensector in het land en over de kapitaalbuffer die ze moeten aanhouden. Dat stelden ingewijden zondag.

De economie van Cyprus is nauw verweven met die van Griekenland. De Cypriotische banken kwamen in de problemen door grote verliezen op hun beleggingen in het buurland. Cyprus en de trojka spraken af dat de centrale bank van het land toezicht gaat houden op zowel de commerciële als de coöperatieve instellingen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 18 november 2012

Klokhuis over geld en de Nederlandsche Bank

Afgelopen vrijdag ging het educatieve kinderprogramma Klokhuis over geld. Daarin was ook Klaas Knot van de Nederlandsche Bank aan het woord. In een kort filmpje van 15 minuten laat Klokhuis zien welke watermerken er op het geld zitten en wordt kort uitgelegd hoe de DNB erop toeziet dat er vertrouwen blijft in de waarde van het geld. Ook de kluis van DNB wordt in beeld gebracht. Een saillant detail: de goudstaven liggen dieper in de kluis verstopt dan de pallets met nieuw briefgeld.