Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37841 tot 37845
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Olieprijzen stijgen door onrust in Midden-Oosten

De olieprijzen zijn uit vrees voor een escalatie van de situatie in het Midden-Oosten gestegen. Een vat olie (159 liter) van de Noordzeesoort Brent steeg vanochtend 69 cent tot 109,64 dollar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Azië en VS zetten positieve toon op beurzen'

Positieve berichten uit de VS en de goede stemming op de meeste beurzen in Azië hebben een stimulerende invloed op de Europese aandelenhandel. De Amsterdamse AEX-index opent naar verwachting ruim 2 punten hoger.

Dat zegt Ingrid Eltink van IG Netherlands. Obama heeft volgens Eltink geruststellende woorden gesproken over de 'fiscal cliff'. ,,Ze gaan er een positieve draai aan geven'', aldus Eltink. Obama ontving vrijdag de leiders van de Democraten en Republikeinen en benadrukte dat er ,,moeilijke compromissen'' nodig waren en een goede samenwerking om tot een oplossing te komen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Tokio sluit hoger

In Japan zijn de aandelenbeurzen maandag hoger gesloten. Een lagere stand van de yen en de hoop op een overwinning van de LDP-partij bij de verkiezingen in december stemden beleggers tevreden. De LDP belooft meer werk te maken van het stimuleren van de economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

'Burgers! Vergeef ons dat we niet de ware schuldigen voor deze crisis hebben gearresteerd: de bankiers en de politic

‘Burgers! Vergeef ons dat we niet de ware schuldigen voor deze crisis hebben gearresteerd: de bankiers en de politici’

De huidige miskleun samengevat in één enkele zin, zoals Kyle Bass onlangs al opmerkte, schrijft ZeroHedge: ‘omdat de verantwoordelijken voor deze voortdurende crisis niet werden gearresteerd, maar hun machtsposities hebben behouden, zal elke verandering niets meer zijn dan een schijnoperatie en zal de echte verandering enkel plaatsgrijpen in de bankrekeningen van de middenklasse, die stilaan maar zeker tot nul worden herleid.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Griekenland plafonneert overheidsuitgaven

Griekenland wil een automatische bovengrens vastleggen voor de uitgaven van zijn ministeries, staatsbedrijven en gemeenten. Dat hebben premier Antonis Samaras, minister van Financiën Ioannis Stournaras en andere regeringsleden beslist.