Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 3786 tot 3790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Gigantisch pensioenfonds onder vuur in Samsung schandaal

Niemand blijft gespaard in een schandaal dat Zuid-Korea al weken in beroering houdt. Ook het nationale pensioenfonds van Zuid-Korea niet.

Het National Pension Service (NPS), met 626.69 miljard dollar aan vermogen het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld, lijkt geen schone handen te hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Italiƫ mag liquiditeit Monte dei Paschi verzekeren van Europa

De Europese Commissie staat toe dat Italiƫ de liquiditeitgarantie voor zijn banken verlengt tot 30 juni volgend jaar. Dat geldt ook voor de probleembank Monte dei Paschi, meldt de Commissie. Ongeacht de omstandigheden zullen de Italiaanse banken daardoor middelen ter beschikking blijven hebben, zodat klanten steeds aan hun geld kunnen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Tien best gelezen artikelen van 2016

Zoals u gemerkt heeft zijn we op Marketupdate het afgelopen jaar meer gaan berichten over geopolitieke ontwikkelingen. Niet alleen omdat we dat belangrijk vinden, maar ook omdat veel van onze lezers dit soort artikelen weten te waarderen. Dat blijkt ook als we de balans opmaken van de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar, want daarvan behoort de meerderheid tot deze categorie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Brexit heeft beleggers niet geholpen

De Britse aandelenmarkt sluit het jaar af met een nieuw record, maar dat wil niet zeggen dat beleggers veel wijzer zijn geworden van de Brexit. De FTSE 100 index ging na de Brexit weliswaar met 15% omhoog, maar dat was alleen als je rekent in Britse ponden. Reken je het rendement om naar euro’s, dan blijkt dat de aandelen op hetzelfde niveau staan als begin dit jaar. In dollars staat de FTSE 100 index zelfs een paar procent lager dan aan het begin van het jaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Karel van Wolferen: Er heerst paniek binnen de elite van Amerika

Er heerst paniek binnen de elite van Amerika, zo concludeert Karel van Wolferen in een gesprek met Café Weltschmerz. Nu Donald Trump tegen alle verwachtingen in de verkiezingen gewonnen heeft proberen de Democraten, de gevestigde media en de Amerikaanse inlichtingendienst de schuld van de nederlaag van Hillary Clinton bij Rusland in de schoenen te schuiven.