Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3786 tot 3790
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Opleving bij grondstoffen?

De grondstoffenbedrijven doen het de laatste tijd weer beter, maar we moeten niet te snel victorie kraaien. Op de grafiek zie je duidelijk dat er sinds 2014 nog altijd een verlies is van maar liefst 40% voor de brede CRB Index. Dat is een index die zowel basismetalen, edelmetalen, zachte metalen als energie opneemt.

Opvallend is uiteraard de sterke correlatie met de Amerikaanse dollar. Algemeen kunnen we stellen dat grondstoffen omgekeerd bewegen met de Amerikaanse dollar. Als de USD stijgt, wordt de liquiditeit krapper, en dat is uiteraard minder goed nieuws voor grondstoffen, die in dollar verhandeld worden op de wereldmarkten. Dat verklaart ook waarom de USD Index, een mandje valuta’s tegenover de dollar, sinds 1 juli 2014 met maar liefst 26% is gestegen. De uiteenlopende prestaties van beide kunnen niet duidelijker worden weergegeven:

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Vooruitblik op de week

Na de tegenstrijdige presidentsverkiezingen van 8 november blijven de aandelenmarkten in de VS nieuwe all-time hoogten neerzetten. Donald Trump won de verkiezingen via het stelsel van kiesmannen en zal de volgende President van de VS zijn, tenzij het uitbrengen van de stemmen door de kiesmannen op 19 december nog een verrassing oplevert. Hillary Clinton zal niet de volgende President worden ondanks het nog steeds groeiende aantal stemmen. De Nasdaq futures zijn er nog niet in geslaagd om een nieuwe hoogte neer te zetten. Dit kan indien de indices de komende week lager sluiten nog steeds een geval van onderlinge bearishe divergentie worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Griekse problemen zullen nog decennia-lang aanslepen (minimaal tot 2047)

De Griekse crisis is het laatste jaar sterk op de achtergrond verdwenen door grotere financiële problemen binnen de Eurozone. Nochtans is dit sluimerend gevaar verre van opgelost waarbij ook andere lidstaten zoals Italië in hetzelfde straatje lijken te belanden.

Het lijkt er echter op dat de Griekse crisis terug langzaam op het voortoneel dreigt te komen. Dit echter met de treurige vermelding dat er nog steeds grote problemen aanwezig zijn en het land een decennia lange paria-status dreigt te verkrijgen (of al heeft verkregen).

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Analyse: Hoe werkt QE?

Quantitative Easing (QE) wordt vaak in verband gebracht met ‘geld drukken’ en ‘inflatiegevaar’. Ook zouden de banken flink meeprofiteren van de monetaire verruiming. Maar kloppen deze diep gewortelde overtuigingen wel?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Tegenlicht: Waar blijft die 80 miljard van de ECB?

De ECB koopt maandelijks voor €80 miljard aan staatsobligaties en bedrijfsleningen om de economie te stimuleren. Maar waar blijft al dat geld? En wie profiteert er eigenlijk van? Tegenlicht ging op onderzoek uit en maakte een reportage over het grootste stimuleringsprogramma sinds de invoering van de euro.