Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 37851 tot 37855
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nieuwe vastgoedzeepbel in de maak op sommige markten

De financiële crisis van 2008 heeft niet alle landen in dezelfde mate geraakt. Sommige landen werden hard geraakt, vaak waren dit landen die al door een vastgoedcrisis waren getroffen. Andere landen zijn de dans ontsprongen, zij hebben zich sneller hersteld dan andere landen.

Maar dat heeft tot gevolg dat zich in sommige van die landen een vastgoedzeepbel heeft gevormd. Goldman Sachs publiceerde daaromtrent een rapport onder de titel “Just don’t look down some house markets are flying again”, waarin te lezen staat dat er nu 2 soorten vastgoedmarkten zijn. Sommige markten herstellen van een eerdere bubbel, anderen zijn bezig om een bubbel op te blazen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nieuwe eurobiljetten vanaf 2013

De Europese Centrale Bank (ECB) en de nationale banken lanceren vanaf mei 2013 nieuwe eurobiljetten.

De invoering van de nieuwe 'Europa-serie' wordt uitgespreid over een paar jaar, als eerste zal in mei 2013 het nieuwe biljet van 5 euro worden ingevoerd. Dat maakt de ECB donderdag bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

'Miljoen huishoudens na regeerakkoord onder water'

Door de plannen uit het regeerakkoord, waarin is vastgehouden aan de Kunduzmaatregel om nieuwe huizenbezitters verplicht jaarlijks af te laten lossen, loopt het aantal huishoudens in Nederland dat met hun hypotheek onder water te staan richting een miljoen.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH), in bezit van NU.nl.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Reinhart & Rogoff: Amerika stevent af op een kritiek punt in de schuldencrisis

In de huidige economie zijn er grof geschetst twee kampen: zij die geloven dat we de grootste schuldencrisis ooit beleven en da alle heil moet komen van het reduceren van die schulden. Schuldenreductie zou volgens deze strekking prioriteit nummer in de U.S. moeten worden.

Ten tweede is er de tegenovergestelde strekking, de economen die alle heil verwachten van meer overheidsuitgaven. Die overheidsinvesteringen lijken absoluut noodzakelijk te zijn om de Amerikaanse economie de extra zuurstof te geven die ze nodig heeft.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Belgische toestanden in Nederland.

Net als Dexia zal ook SNS Reaal binnenkort afgewikkeld moeten gaan worden. We hebben al Belgische toestanden in Nederland.

Dexia Bij kop wint Frankrijk, bij munt verliest België Veel of héél veel, wat maakt het uit? Moral hazard Terechte afspraak Einde bericht? Halve overwinning die heel gevierd wordt Is Nederland anders? Officieel wel © René Tissen, exclusief voor RTL Z

Vandaag werd bekend dat België een nieuw en dit keer definitief ontmantelingsakkoord met Frankrijk heeft bereikt inzake het voormalige Dexia en dat werd door de Belgische minister van financiën Steven Vanackere gebracht als een klinkklare overwinning voor zijn land, terwijl het tegenovergestelde het geval is. Bij velen begint Dexia op de lachspieren te werken, vanwege het hoge Belgische gehalte van de gekozen oplossingen.