Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37856 tot 37860
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Doe het zelf cursus in crisistijd. Doodsteek voor NL economie

Dat we de broekriem allemaal moeten aanhalen is helder, maar hoe maak je daar nou een extra gaatje bij? Vakmannen en -vrouwen zijn peperduur. De doe-het-zelfcursussen in ons land floreren dan ook dankzij de crisis. Van kinderlokken bijpunten tot olie verversen. Muurtje stuken? Zeg maar dag tegen die hoge voorrijkosten. Lampje ophangen? Dan bel je geen mannetje, dan stá je je mannetje!

Bron: Youtube.com
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Ex-bankier doet boekje openen

Een ex-bankier die praat over de grotere systemen achter het financieel systeem, dat is natuurlijk interessant. Zeker in tijden van crisis waarin alle geld rechtstreeks en onrechtstreeks naar de banken vloeit. Of naar de enkele families die eigenlijk achter de banken zitten. Daar kon Ad ons meer over vertellen, dus we trokken met de camera naar Amsterdam, en haalden hem voor onze lens. Geschikt voor iedereen die wil weten wie precies waarom de wereld bestiert. En hoe het ook anders kan...

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

VS: economie voorop in buitenlandse politiek

De buitenlandse politiek van de Verenigde Staten wordt hervormd om de Amerikaanse economische belangen in de wereld beter te bevorderen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zaterdag gezegd.

Bron: Fininfo-be.com
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Kijk op de week van Fininfo-be - week 46

Werknemers uit zo goed als de volledige Europese Unie voerden deze week actie tegen de massale besparingen en stijgende werkloosheid.

In 23 Europese landen zijn er acties geweest. “Besparen is een straatje zonder einde. Dat pad moeten we verlaten”, klinkt het.  Op zich klopt dit gedeeltelijk. De zware besparingsgolf die door Europa raast zorgt ervoor dat de economie zwaar corrigeert waardoor het nog moeilijker wordt om de beoogde resultaten te bereiken. De Europese leiders willen daarop nog zwaarder besparen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

Peakzilver rond 2017

BMO Capital Markets voorspelt dat de wereldwijde zilverproductie rond 2017 gaat “toppen”. Hoewel er geen grote tekorten worden voorzien, is de toekomstige zilverproductie afhankelijk van het tijdig tot productie komen van nieuwe projecten.

[grafiek]

Een belangrijk feit in de productie van zilver is dat 44% van al het zilver wordt gemijnd als bijproduct van basismetalen. Hierdoor is de beschikbaarheid van het “poor-man’s-Gold”  afhankelijk van de toestand in de wereldconjunctuur. Zijn er immers meer basismetalen nodig, dan wordt er ook meer zilver geproduceerd.

[... ...]