Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 37856 tot 37860
Bron: adbroere.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

EFSF/ESM en Moody's

Aan Griekenland is 144,6 miljard toegezegd door het EFSF, waarvan 73,9 miljard is uitgekeerd. Het betreft zeer langlopende leningen (15-30 jaar) met een lage rente die bij de grootste leningen ook nog in het leningbedrag is verdisconteerd. Er zijn geen tussentijdse aflossingen. Dus de volgende generatie wordt opgezadeld met het probleem om het geld terug te krijgen.  De leningen die het EFSF heeft verstrekt zullen mettertijd worden overgedragen aan het ESM....

Een vraag die ik via de mail ontving voerde me weer terug naar het EFSF/ESM verhaal. Onlangs meldden de media dat het ESM ook van het Europese Gerechtshof 'mag'. De klacht die door een Ier was ingediend is dus afgewezen. Het ESM is al in werking getreden en het EFSF zal er in de komende periode in worden opgenomen. Daardoor krijgt het ESM om te beginnen 189 miljard aan toegezegde en verstrekte leningen op de balans. Een vliegende start dus. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Merkel sluit kwijtschelding Griekse schulden niet uit

De Duitse bondskanselier Angela Merkel sluit het niet uit dat in de toekomst nog meer Griekse schulden moeten worden kwijtgescholden.

Dat vertelde ze aan de krant Bild am Sonntag. Merkel wil wel wachten tot het huidige steunpakket afloopt in 2014, voordat wordt bekeken of een nieuwe 'haircut' nodig is.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Crisis maakt slaven van ons

Deskundigen van de missie die in Athene moet toezien op het Griekse financiële beleid, de trojka van Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het IMF, willen dat de Grieken die een baan hebben, meer kunnen werken.

Daarbij denken ze aan 6 dagen per week en 13 uur per dag. Ze dringen aan op liberalisering van de arbeidsmarkt, onder meer met de mogelijkheid 78 uur per week te werken in plaats van 40 uur in de huidige officiële werkweek.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 december 2012

90% van de steden die economisch het minst snel groeiden liggen in West-Europa en de VS

Steden worden naarmate de wereld globaliseert steeds belangijker. Hoe groter de stad, hoe meer innovatie er plaatsvindt en hoe creatiever de inwoners zijn. In zijn boek ‘Where Good Ideas Come From: The Natural History of Innovation,’ schrijft auteur Steven Johnson dat een stad die tienmaal groter is dan een andere zeventien maal innovatiever is. Een metropolis die vijftigmaal groter is dan een stad is maar liefst 130-maal zo innovatief. Ideeën worden dus steeds sneller gegenereerd naarmate er meer mensen dichter bij elkaar leven in grootsteden.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 2 december 2012

Nog een aanwijzing dat de Chinese hoeraberichten overroepen zijn

Omdat de economische cijfers en de rapportages die het Chinese staatsapparaat ter beschikking van de wereld stelt vaak weinig betrouwbaar zijn gebleken, hebben economen andere meetpunten gezocht om de ware staat van de Chinese economie te kennen.

Toen het land in 2010 ontkende dat er een vastgoedbubbel op komst was, gingen een aantal specialisten het elektriciteitsverbruik in woningen meten. In de Chinese media verscheen zo in 2010 een artikel waarin werd gesteld dat 64,5 miljoen elektriciteitsmeters de afgelopen zes maanden een nulverbruik registreerden. Hoewel de elektriciteitsmaatschappijen het bericht ontkenden werd toen verondersteld dat China appartementen op overschot had om 200 miljoen mensen te huisvesten.