Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37861 tot 37865
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AEX begint met winst

De beurs in Amsterdam is donderdag met winst begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden hoger in een poging wat te herstellen van de zware koersverliezen van een dag eerder. Beleggers verwerken een stroom van bedrijfsresultaten en wachten daarnaast op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,5 procent hoger op 334,46 punten. De MidKap-index bleef nagenoeg onveranderd op 524,83 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tussen 0,3 en 0,7 procent.

Bron: infinance.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Zelf nieuwe pensioengaten dichten?

De pensioenplannen uit het regeerakkoord kosten werknemers 20% van hun pensioenopbouw. Wie dat zelf moet en wil repareren betaalt daarvoor jaarlijks gemiddeld 2,5% van zijn inkomen. "Vooral jongeren zullen die hoge rekening gaan betalen. Het is geen bezuiniging, maar het naar voren halen van een belastingheffing", zegt Marco Keim, directievoorzitter van Aegon.  Hij pleit voor een fiscale prikkel om sparen voor later te blijven stimuleren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Inflatie flink omhoog naar 2,9 procent

De inflatie is in oktober gestegen naar 2,9 procent. Dat is het hoogste niveau in 4 jaar.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Opnieuw massaontslag bij Vestas, 3000 banen weg

Vestas, de grootste turbinefabrikant ter wereld, gaat weer een ontslagronde doorvoeren. Deze keer worden er 3000 banen weggesneden.

Het concern wil verder ongeveer 20 procent van het bedrijf verkopen om aan financiering te komen, zo maakte Vestas woensdag bekend bij de kwartaalcijfers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

De 10 opmerkelijkste uitspraken van Warren Buffett

Waren Buffet was te gast bij CNBC. Hij kwam met enkele heel opmerkelijke uitspraken.

Als hij het over aandelen heeft, zegt Buffet dat je je goede aandelen niet moet verkopen omdat er slecht nieuws is over Europa, e.d. Buffet zelf kocht zijn eerste aandelen 3 maanden na de aanval op Pearl Harbor, wanneer alles slecht nieuws was.

To buy and sell stocks on current news is just crazy.  Dancing in and out of markets based on the news is a terrible mistake. You have to treat owning stock like owning a business.