EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37861 tot 37865
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

'Richting derde recessie in vier jaar'

We stevenen af op een derde recessie in vier jaar tijd, dat valt af te leiden uit de pessimistische ramingen van De Nederlandsche Bank voor volgend jaar. Verslaggever Eva Wiessing geeft toelichting.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Deutsche Bank: een gat van $12 miljard

Deutsche Bank ligt onder vuur, een nieuw schandaal is geboren. Nadat bekend werd dat Deutsche Bank, net als vele andere banken, betrokken was bij Liborgate, is nu ook duidelijk geworden dat ze een gat van 12 miljard dollar op de balans hebben.

Deutsche Bank ligt onder vuur, een nieuw schandaal is geboren. Nadat bekend werd dat Deutsche Bank, net als vele andere banken, betrokken was bij Liborgate, is nu ook duidelijk geworden dat ze een gat van 12 miljard dollar op de balans hebben.

Volgens Eric Ben-Artzi, voormalig risico analist bij DB, heeft de bank bewust sommige verliezen op derivaten verborgen gehouden. Hierdoor is de waarde van deze portfolios veel te hoog gewaardeerd. Dit gebeurde tijdens de crisis van 2008 – 2009. Volgens de Financial Times zouden de verliezen kunnen oplopen tot zo'n 12 miljard dollar.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Voorzichtige plussen op Wall Street

De effectenbeurzen in New York kropen maandag voorzichtig in het groen, nadat ze lager uit de startblokken waren gekomen. Meevallende omzetcijfers zetten McDonald's op winst en ook technologiefondsen gingen aan de leiding.

Beleggers keken enigszins bezorgd naar Europa, waar de schuldencrisis weer op de voorgrond trad na de aankondiging van het vertrek van de Italiaanse premier Mario Monti. De aandacht bleef echter vooral gericht op de binnenlandse begrotingsproblemen.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds gaven aan het eind van de middag al hun eerdere winsten op, terwijl Europese aandelenmarkten naar positief terrein bewogen, en zijn maandag lager gesloten. Het verlies komt onverwachts, aangezien het belangrijkste verhaal van de dag, de aankondiging van de Italiaanse premier Mario Monti dat hij binnenkort zijn functie neerlegt, ertoe leidde dat de obligaties van de perifere landen van de eurozone onder druk stonden.

De yields op de staatsleningen van de kernlanden van de eurozone, waaronder Duitsland, kwamen na het aanvankelijke risicomijdende sentiment aan het einde van de handelsdag weer op onveranderd uit.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 10 december 2012

Gebruik voedselbonnen VS stijgt met 1 miljoen in twee maanden

In de maand september nam het gebruik van voedselbonnen in de VS al toe met meer dan 420 duizend personen naar een totaal van 47,1 miljoen. Dat was de grootste maandelijkse stijging in een jaar tijd, totdat de gegevens van oktober naar buiten werden gebracht. In die maand sloten namelijk nog eens 607.544 Amerikanen zich aan in de rij voor voedselbonnen. Het totaal aantal gebruikers komt daarmee op meer dan 47,7 miljoen.

Lees verder op MarketUpdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs