Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37881 tot 37885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

De 10 opmerkelijkste uitspraken van Warren Buffett

Waren Buffet was te gast bij CNBC. Hij kwam met enkele heel opmerkelijke uitspraken.

Als hij het over aandelen heeft, zegt Buffet dat je je goede aandelen niet moet verkopen omdat er slecht nieuws is over Europa, e.d. Buffet zelf kocht zijn eerste aandelen 3 maanden na de aanval op Pearl Harbor, wanneer alles slecht nieuws was.

To buy and sell stocks on current news is just crazy.  Dancing in and out of markets based on the news is a terrible mistake. You have to treat owning stock like owning a business.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

AEX in de plus

De AEX is hoger geopend. Aegon steelt de show met een plus van 2,5%.

Om 09:05 uur staat de AEX 0,5% hoger op 334,6 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

“Maak de veiligheidsgordels vast, er is onder Obama meer inflatie op komst”

De Amerikanen hebben – zij het met een nipte meerderheid – Barack Obama verkozen boven Mitt Romney, maar niet iedereen kon zich achter één van beide presidentskandidaten scharen. Het maakte Jim Rogers bijvoorbeeld weinig uit of de ene dan wel de andere president werd.

Rogers heeft iets tegen zowel Obama als tegen Romney, die naar zijn mening beiden de Verenigde Staten verder in de knoei zouden duwen. De winnaar is nu Obama, maar die zal volgens Rogers weinig anders kunnen doen dan zijn tegenstrever zou hebben gedaan.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Maatregelen dramatisch voor woningmarkt

Bavelaar wijst op de gevolgen van de maatregelen voor starters. "De verplichte aflossing via een annuïteiten- of een lineaire hypotheek tot nul zorgt voor een sterke verhoging van de maandlasten. Daarnaast leidt de loan-to-value ratio van 106 naar 100 procent er toe dat starters steeds vaker de ‘kosten-koper’ zelf moeten betalen."

"Terwijl in veel gevallen de leencapaciteit van starters zo laag is geworden dat het nog de vraag is of zij überhaupt voor een hypotheek in aanmerking komen. Het kopen van een eerste woning lijkt hierdoor verder weg dan ooit, zeker nu dat SVn gestopt is met de behandeling van aanvragen voor de starterlening", aldus Bavelaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Barack Obama zal nu zijn tanden moeten laten zien

Barack Obama is herverkozen en heeft nu het makkelijkste deel van zijn opdracht op zich. Afrekenen met tegenkandidaat Mitt Romney is namelijk klein bier t.o.v. de taak die de president nu wacht. Hij moet nu een compromis bereiken over het ontwijken van de ‘fiscal cliff’ waar de VS onvermijdelijk op afstevenen.

House Speaker John Boehner, een republikein uit Ohio, stak gisteren de hand uit naar Obama en stelde deze een deal voor. Die deal behelst hogere belastingen over de juiste omstandigheden. De U.S. moeten eindelijk orde op zaken stellen in het financieel huishouden, zo beklemtoonde Boehner.