Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 37881 tot 37885
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

'Griekse exit achterhaald idee'

Degenen die speculeren over een Grieks vertrek uit de eurozone lopen achter bij de werkelijkheid.

Dat heeft eurocommissaris Olli Rehn (Monetaire zaken en de euro) vrijdag gezegd in New York.

''Wie speculeert op een Grieks vertrek loopt achter op de curve'', aldus Rehn. Volgens de eurocommissaris is het akkoord dat deze week werd bereikt over een schuldenverlichting voor Griekenland een ''belangrijke mijlpaal''.

Bron: transport-online
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Omvangrijke goudroof in de haven van Curaçao

Een goudtransport uit Guyana is vrijdagochtend vroeg overvallen in de haven van Willemstad op Curaçao. Daarbij werden zeventig staven goud met een gewicht van 216 kilo buitgemaakt. Het goud heeft een geschatte dagwaarde van negen miljoen euro. Bij de overval raakte een Guyaans bemanningslid gewond aan zijn hoofd.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

Beurzen met klein verlies het weekend in

De AEX index en de BEL20 begonnen de laatste dag van de week aarzelend en de beurs in Amsterdam wist snel het groen op te zoeken terwijl de beurs in Brussel rond de slotstand van gisteren bleef schommelen.

Direct bij opening kwam het nieuws uit Azië dat de regering in Japan een nieuw stimuleringspakket heeft goedgekeurd en dit was de tweede in een maand tijd. De Japanse economie heeft het moeilijk en één van de oorzaken is dat de export naar China flink is afgenomen vanwege een conflict om een eilandengroep.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt november vrijwel vlak

Wall Street is de laatste handelsdag van november vrijwel onveranderd gesloten, waarbij ook vrijdag de meeste aandacht in New York uitging naar de perikelen rondom de 'fiscal cliff'.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde vrijdag vlak op 13.025,58 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot eveneens vrijwel onveranderd op 1.416,18. De technologiezware Nasdaq leed een licht verlies van 0,1% en sloot op 3.010,24. Op maandbasis deed de Nasdaq het beter; het was de beste novembermaand sinds 2009 voor de tech-index. De Dow Jones-index eindigde de afgelopen maand echter lager ten opzichte van oktober, terwijl de S&P 500 op maandbasis wel een kleine winst boekte.

Bron: msn.com
Geplaatst: zaterdag 1 december 2012

'Soms een maaltijd overslaan door geldgebrek'

In Zeeland leven ruim 17.000 mensen op of onder de armoedegrens. Meer dan de helft van deze Zeeuwen zijn ouderen. Ze moeten soms maaltijden overslaan omdat ze geen geld meer hebben om eten te kopen.