Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 37881 tot 37885
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Hedge funds stappen weer in Griekenland

Ondanks het Griekse drama noteren de Griekse obligaties de laatste tijd weer op het hoogste niveau van de afgelopen maanden. Hedge funds durven weer in het zwaar getroffen land te investeren.

Om een default te voorkomen heeft de Griekse overheid dinsdag voor 5 miljard aan obligaties verkocht, wat het overigens wel met woekerrentes weer moet terugbetalen. Is er weer een weg omhoog voor Griekenland of kan het pas uit de economische neerval ontsnappen wanneer het de eurozone verlaat en de overstap naar de drachme maakt?

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Deutsche Bank op rode lijst geplaatst

De afgelopen week plaatste de FSB (Financial Stability Board) de Deutsche Bank op een rode lijst, omdat de bank een hoog risico zou lopen om failliet te gaan. De hoogste bestuurder van de bank, Jurgen Fitschen, vindt dit totale onzin

De topmannen van Deutsche Bank stellen echter dat er niets aan de hand is en dat mensen zich absoluut geen zorgen hoeven te maken. Zo zegt Fitschen: Wij vormden geen gevaar en zullen nooit een bedreiging worden

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Geen toekomst voor de jeugd; het veranderende beeld van Europa

'Nazis out!' Greek protesters attack conference, throw coffee at German diplomat Eurozone crisis

Dozens of Greek activists protesting austerity policies broke into a conference and clashed with police in a protest against a German government official.

'We have no future!' EU anger unites millions in protest (PHOTOS, VIDEO) Eurozone crisis

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Wall Street weer omlaag door begrotingszorgen

Angst voor een politieke patstelling over het Amerikaanse begrotingstekort, de zogenoemde 'fiscal cliff', bepaalde donderdag voor de derde dag op rij de beurshandel op Wall Street. Ook drukten teleurstellende kwartaalcijfers van warenhuisgigant Wal-Mart de stemming.

De Dow-Jonesindex, waarin de 30 belangrijkste fondsen zijn opgenomen, stond in de middaghandel op 12.543,42 punten, een verlies van 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1353,78 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,4 procent in op 2837,07 punten.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

BEL20 licht lager, AEX index op fors verlies

Vanaf de eerste minuut doken de koersen van aandelen omlaag en werden de AEX index en de BEL20 in de min gezet. Waar de schade nog beperkt bleef voor de meeste aandelen in de BEL20 waren er in de AEX index grotere verliezen bij een aantal aandelen. Zo werd SBM Offshore flink afgestraft na een teleurstellende trading update en een verlaagde outlook over 2012. Ook Air France-KLM, KPN en PostNL moesten een flinke stap terug doen.

Het slot van de beurzen in Amerika van gisteren viel flink tegen met een bijna ‘day-low’ en dat verlies werd direct verwerkt op de Europese beurzen. Toegenomen onrust in het Midden-Oosten zorgde ook voor oplettendheid op de beurzen. Een aanslag met dodelijke afloop van het Israëlische leger op een Hamas leider en de onrust om Syrië zorgden onder andere voor een stijgende olieprijs.