Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 37886 tot 37890
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

S&P verlaagt beoordeling banken

De banken zijn volgens S&P blootgesteld aan toenemende economische risico's door de slechte vooruitzichten voor de Nederlandse economie en de hele eurozone.

''We verwachten dat de correctie op de vastgoedmarkt en de maatregelen om het begrotingstekort te verlagen blijven wegen op de economie'', aldus S&P. Het effect op de bankensector blijft volgens de kredietbeoordelaar desondanks ''bescheiden''.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 17 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager

De Amsterdamse beurs is vrijdag met verlies gesloten, waarbij de macro-economische data uit de Verenigde Staten het sentiment onder druk zette en de AEX onder een cruciaal punt sloot.

De AEX-index sloot vrijdag 1,5% lager op 319,84 punten, de Midkap verloor 1,4% op 505,73 punten en de Smallcap eindigde 1,0% lager op 372,12 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Angstige handel op beurzen

De Europese effectenbeurzen gingen vrijdag aan het eind van de handel flink onderuit. Het was de derde dag op rij van verliezen, waarmee het de slechtste handelsweek was sinds eind september. Zorgen over de Europese schuldenproblematiek en de Amerikaanse begrotingscrisis bleven de stemming drukken.

,,Het is alles bij elkaar'', zei Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers. ,,Door de angst voor het onbekende durven mensen geen risico te nemen. Als er wat gebeurt, trekt iedereen als een schildpad zijn kop in.'' Ook de onrust in Israël hielp het sentiment niet vooruit, merkte Plomp op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

De zilverexplosie van '70 is niets met wat ons nu te wachten staat

Tijdens een interview op PracticalBull.com zegt David Morgan dat de zilver supply squeeze van 1980 niets zal zijn vergeleken met hetgeen ons nu te wachten staat. Tijdens de jaren ’70 steeg de zilverprijs al eens van $ 5 naar $ 50.

Morgan wijst erop dat de industriële- en investeringsvraag naar zilver de drijvende kracht zijn achter een nieuwe stijging van de zilverprijs. 54 % van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie. Deze vraag kan met de economische malaise dalen, maar in beperkte maten. Deze daling zal volledig teniet gedaan worden door een sterkere stijging vanuit de investeringshoek naar edelmetalen die zijn waarde behouden (zoals goud).

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Bankiers erkennen problemen niet

Dat Duitsers erom bekend staan nogal vol van zichzelf te zijn wisten we al langer. Ook deze week werd weer bewezen dat dit vooroordeel nog steeds van toepassing is. De afgelopen week plaatste de FSB (Financial Stability Board) de Deutsche Bank op een rode lijst, omdat de bank een hoog risico zou lopen om failliet te gaan. De hoogste bestuurder van de bank, Jürgen Fitschen, vindt dit totale onzin: “Deutsche Bank zal nooit staatssteun nodig hebben”, aldus de bankier.