Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 37901 tot 37905
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Zuid-Europa profiteert van goedkope export

De zuidelijke eurolanden kunnen hun positie verbeteren door ervoor te zorgen dat de prijzen van hun exportproducten minder sterk toenemen dan in andere landen. Dat stelt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een vrijdag gepubliceerd onderzoek.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

'Fiscal Cliff, so what.....'

Sinds de val van Lehman werden alle ‘cliffs’ (bailouts – staatshulp bij dreigend failliet) met voorrang niet voorlangs maar achterlangs omzeild. Na Lehman is er nooit meer één instituut (Fannie Mae, Freddie Mac, AIG, Citigroup, GM etc.) onderuit gegaan. Dat kon ook niet want dat zou de directe val van het dollar regime, in casu het mondiale monetaire systeem hebben ingeluid.

Anderzijds zou je kunnen zeggen, dat deze ‘cliff’ een mooie gelegenheid biedt om eens een aanzet tot schoon schip te geven, maar de point of no return is allang een gepasseerd station.  In het Fed mandaat uit 1977 staat dat ‘the Board of Governors shall maintain long run growth of the monetary and credit aggregates commensurate with the economy’s long run potential to increase production, so as to effectively promote the goals of maximum employment, stable prices and moderate long-term interest rates’ (de Fed zal zorg dragen voor langlopende geld- en kredietgroei in lijn met het langlopende potentieel van de economie teneinde maximale werkgelegenheid, stabiele prijzen en een gematigd lange rente te bewerkstelligen). Er staat niet dat daartoe alle middelen zijn geheiligd inclusief bailouts, oneindige verruiming van de geldhoeveelheid (QE) of een langdurig ZIRP (zero interest rate policy) rentebeleid waarmee niet te realiseren illusies worden gewekt.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Crisis slaat nu toe bij 45-plussers

Het aantal werkloze 45-plussers is sinds begin van de crisis in 2008 nagenoeg verdubbeld. Toen zaten er 104 duizend 45-plussers zonder baan, nu zijn dat er bijna 200 duizend. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De totale werkloosheid is in oktober met 17 duizend opgelopen tot 536 duizend, ofwel 6,8 procent van de beroepsbevolking.

Bron: leukerder.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Geld maakt gelukkig [wetenschappelijk onderzocht]

Dit kwam uit een onderzoek van van Lanschot Bankiers onder 257 miljonairs en is daarmee dus wetenschappelijk bewezen.

Anyway, een oproep aan allen, ga meer verdienen, zorg dat je overbetaald wordt, spaar al jouw geld, doe boodschappen bij Aldi, koop kleding bij Zeeman. Hoe meer geld je overhoudt, hoe gelukkiger je dus bent..

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Economie loopt vast op zuinigheid

© ANP.De Nederlandse consument houdt al twee jaar lang zijn geld op zak. Een hardnekkig probleem, constateert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat maakt dat de Nederlandse economie het afgelopen kwartaal met 1,1 procent kromp, terwijl Frankrijk en Duitsland bescheiden groeiden met 0,2 procent en België op groei noch krimp uitkwam.

En in de loop van dit jaar werd het probleem almaar groter. Gaf de Nederlander in het eerste kwartaal nog 0,7 procent minder uit dan het jaar ervoor, in het tweede kwartaal daalden de bestedingen met 1,3 procent en in juli, augustus en september zelfs met 1,8 procent.