Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 37901 tot 37905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Geen staande ovatie op Wall Street bij overwinning Obama

Van blijdschap over de herverkiezing van Barack Obama was vandaag op geen enkel moment sprake. De koersen op de beurs van Wall Street doken vanaf het eerste moment in het rood, waarmee het voorbeeld van 2008 werd overgedaan. Toen liet de Dow Jones Industrial Average op dagbasis de grootste daling zien de dag na een presidentsverkiezing.

Maar bekeken over de 4-jarige ambtstermijn ziet het verhaal er heel anders uit, de Dow Jones noteert nu 68 % hoger dan 4 jaar geleden. Daarmee doet de Dow Jones het circa 4 % beter dan de MSCI All-Country World Index sinds de inauguratie van Barack Obama. De beursindexen van 16 van de 24 geïndustrialiseerde landen werden daarmee geklopt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'Verlies tienduizenden banen in zorg dreigt'

Zorgondernemersorganisatie Actiz vreest voor het verlies van tienduizenden banen in de zorg als gevolg van de maatregelen uit het regeerakkoord.

Dit laat de organisatie woensdag weten.  "Als de plannen worden uitgevoerd, zal de zorg verschralen, zullen medewerkers worden ontslagen en zal een instabiele toekomst voor de zorgorganisaties ontstaan", zo laat het weten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'MKB moet duurzaam met personeel omgaan'

Nederland zal door de vergrijzing de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten kennen. Veel grote bedrijven hebben hier al op ingespeeld, maar veel mkb-bedrijven nog niet. Dit kan nadelige gevolgen hebben, omdat de ruim de helft van de Nederlandse beroepsbevolking actief is in het mkb-landschap.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Vestas blijft banen schrappen

De Deense windturbinefabrikant Vestas zet volgend jaar opnieuw het mes in de organisatie. Het bedrijf schrapt daarbij 3000 van de huidige 19.000 banen, zo werd woensdag gemeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'Verzekeraars aan vooravond van ontslaggolf'

DEN HAAG - De groeiende concurrentie en winstmarges die structureel onder druk staan, dwingen de Nederlandse verzekeringsreuzen steeds meer tot inkrimpen. De sector staat aan de vooravond van een ontslaggolf

Dat voorspellen vakbonden De Unie en FNV Finance in een reactie op de ontslagronde bij Nationale-Nederlanden.