Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 37906 tot 37910
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

De double dip is voor Europa nu een feit

In het derde kwartaal kromp de economie van de eurozone met 0,1%. Dat was niet veel, maar omdat de economische groei in het tweede kwartaal ook al negatief was is er nu sprake van een recessie voor de eurozone.

Na de crisis van 2008/2009 waren er economen en andere deskundigen die vreesden dat de problemen van de economie van de eurozone zo structureel van aard zouden zijn, dat het herstel na de recessie van 2008/2009 maar van korte duur zou zijn. Een tweede dip zou dan spoedig volgen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

ING sluit 40 Belgische bankkantoren

Bankverzekeraar ING wil zo'n 40 van z'n in totaal 770 Belgische kantoren gaan sluiten. Dat bevestigde ING aan RTL Z.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Video: Trends goudmarkt derde kwartaal 2012

 Video: Trends goudmarkt derde kwartaal 2012 De World Gold Council (WGC) heeft vandaag een rapport uitgebracht met de trends in de goudmarkt in het derde kwartaal van 2012. Daarnaast heeft het vandaag cijfers vrijgegeven over de vraag en aanbod fundamentals van de goudmarkt. Later vandaag publiceert Marketupdate een uitgebreide samenvatting van dit rapport. De WGC heeft ook een videoverslag op haar website geplaatst. Die kunt u hier al bekijken.

[video]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

De economische projecties van de troïka inzake Griekenland: 'a complete and utter joke...'

De financiële nieuwssite ZeroHedge stelt de catastrofale economische voorspellingen van de ECB-EU-IMF-troïka aan de kaak. ‘De immense beslissingen die op basis van deze bijna heilige projecties worden genomen, worden best in hun context geplaatst. De troika heeft zowat ten allen tijden het meest optimistisch mogelijke model inzake de Griekse crisis ontwikkeld. De projecties zijn a complete and utter joke.’ Op de grafiek geven de rode lijnen de voorspellingen van de troïka weer, de zwarte lijn de zwarte Griekse realiteit. Oordeel zelf...

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

In België bestaan meer systemen om niet te werken dan om te werken

De Vlaming Patrick De Maeseneire, die aan het hoofd van het grootste uitzendbureau ter wereld staat, het Zwitserse Adecco, was gisteren de gast van Lieven Van Gils in het televisieprogramma Reyers Laat. De Maeseneire kwam in april van dit jaar onder druk toen hij op Kanaal Z bedrijfsleiders opriep om ons land te verlaten, omdat volgens hem België over een paar jaar wegzakt in een Griekenland-scenario. ‘Ik vraag mij bijvoorbeeld af waarom wij hier nog een dertiende maand en dubbel vakantiegeld kennen. België is een van de weinige landen in de wereld die dit nog heeft. Ik word in Zwitserland uitbetaald, en daar krijg ik slechts 12 maanden loon,‘ zei hij toen. Uitspraken waarvoor hij zich later in een brief aan zijn klanten en aan de vakbonden verontschuldigde.

[...]