Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 37906 tot 37910
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Column Kees de Kort | De fiscal cliff

"Als ik voor ieder artikel dat over de fiscal cliff verschijnt, vóórdat er een deal is, eentiende cent krijg, ben ik aan het eind van het jaar echt schatrijk", zegt BNR's Kees de Kort.

De Amerikaanse president Barack Obama sprak woensdag de hoop uit om voor kerst een akkoord te bereiken over de aanpak van de Amerikaanse schuldenlast. Daarmee zou de fiscal cliff, waarbij automatische bezuinigingen en lastenverzwaringen het economische herstel in gevaar brengen, kunnen worden voorkomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Bank of England betwijfelt gezondheid banken

Britse banken zijn niet zo gezond als hun kapitaalratio's suggereren. Dat zei president Mervyn King van de Britse centrale bank donderdag bij de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

BHP Billiton boekt mega-winst

BHP Billiton heeft over het afgelopen boekjaar een winst van $15,4 miljard laten zien. Dit is de één na hoogste winst ooit voor de mijnbouwer, en is een zeer duidelijk signaal dat ondanks de economische malaise, de grondstoffenmarkten ijzersterk zijn.

BHP ziet enige tekenen van mondiale economische stabilisatie, hoewel het bedrijf een sterke verbetering onwaarschijnlijk acht. Desondanks blijft China de motor van de basismetalen vanwege de lange termijn ontwikkelingen van urbanisatie en industrialisatie. Wanneer de levensstandaarden in China gaandeweg verbeteren, zal de vraag geleidelijk verschuiven naar een andere metalen-mix, aldus het bedrijf. Markten voor energiegrondstoffen zoals olie en kolen zullen voorlopig bedrukt blijven, terwijl koper op dit moment zeer winstgevend is voor BHP.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Helemaal waar, helaas.

 "In toenemende mate worden wij als burgers uitsluitend nog geconfronteerd met lastenverzwaringen," schrijft Hans Louwman uit Zoetermeer. "Er valt niet tegenop te (be)sparen." Heeft u ook het gevoel dat u als belastingbetaler een makkelijke prooi bent?

Onlangs werd bekendgemaakt dat de energieprijzen zullen dalen maar dat dat door belastingverhogingen weer tenietgedaan zal worden. In toenemende mate worden wij als burgers uitsluitend nog geconfronteerd met lastenverzwaringen. Er valt niet tegenop te (be)sparen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Marc Faber serveert Doom & Gloom aan de kijkers van RTL-Z

Marc Faber was te gast bij RTL-Z naar aanleiding van zijn presentatie op de Dag van de Belegger. Hij legt andermaal uit dat de prijzen van diverse activa zich steeds in seculaire cyclussen bewegen, het concept waarop Slim Beleggen gebouwd is.