Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 37906 tot 37910
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

November is topmaand voor goud

Analisten refereren graag naar de zomer als de “Summer doldrums” omdat het voor koop opportuniteiten zorgt voor goud. Dit terwijl de winter het hoogseizoen is voor het gele edelmetaal. Dit volgt duidelijk uit onderstaande grafiek. De maand op maand prestatie van goud is het sterkste in november en het zwakste in juni.

De wintermaanden blijven sterk. Niet alleen November is een topmaand, maar ook december tot en met februari laten mooie rendementen zien voor goud. November kan dus nog voor het nodige vuurwerk zorgen. Vooral uit India is er een grote vraag omdat ze daar geloven dat trouwen in deze periode van het jaar veel geluk brengt.

[grafiek]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Geen staande ovatie op Wall Street bij overwinning Obama

Van blijdschap over de herverkiezing van Barack Obama was vandaag op geen enkel moment sprake. De koersen op de beurs van Wall Street doken vanaf het eerste moment in het rood, waarmee het voorbeeld van 2008 werd overgedaan. Toen liet de Dow Jones Industrial Average op dagbasis de grootste daling zien de dag na een presidentsverkiezing.

Maar bekeken over de 4-jarige ambtstermijn ziet het verhaal er heel anders uit, de Dow Jones noteert nu 68 % hoger dan 4 jaar geleden. Daarmee doet de Dow Jones het circa 4 % beter dan de MSCI All-Country World Index sinds de inauguratie van Barack Obama. De beursindexen van 16 van de 24 geïndustrialiseerde landen werden daarmee geklopt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'Verlies tienduizenden banen in zorg dreigt'

Zorgondernemersorganisatie Actiz vreest voor het verlies van tienduizenden banen in de zorg als gevolg van de maatregelen uit het regeerakkoord.

Dit laat de organisatie woensdag weten.  "Als de plannen worden uitgevoerd, zal de zorg verschralen, zullen medewerkers worden ontslagen en zal een instabiele toekomst voor de zorgorganisaties ontstaan", zo laat het weten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

'MKB moet duurzaam met personeel omgaan'

Nederland zal door de vergrijzing de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten kennen. Veel grote bedrijven hebben hier al op ingespeeld, maar veel mkb-bedrijven nog niet. Dit kan nadelige gevolgen hebben, omdat de ruim de helft van de Nederlandse beroepsbevolking actief is in het mkb-landschap.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Vestas blijft banen schrappen

De Deense windturbinefabrikant Vestas zet volgend jaar opnieuw het mes in de organisatie. Het bedrijf schrapt daarbij 3000 van de huidige 19.000 banen, zo werd woensdag gemeld.