Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 37911 tot 37915
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 november 2012

Japan pompt weer miljarden in economie

De Japanse regering pompt omgerekend circa 8,2 miljard euro in de economie. Dat meldden Japanse media vrijdag.

Het geld is bedoeld om groei te stimuleren in verschillende sectoren, zoals de zorg en landbouw. Het stimuleringspakket is twee keer zo groot als een eerder pakket van omgerekend ruim 4 miljard euro, dat in oktober werd aangekondigd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Nieuwe Spaanse bankenfusie in de maak

De Spaanse fusiebank Caja3 wordt overgenomen door branchegenoot Ibercaja. Dat meldde beide bedrijven donderdag.

Ibercaja en Caja3 horen bij de grote groep regionale Spaanse spaarbanken (caja's) die in financiƫle problemen zitten. De overname wordt pas afgerond als de banken duidelijk hebben gemaakt hoe ze hun kapitaalbuffers kunnen versterken. Caja3 moet van Spaanse toezichthouders 779 miljoen euro zien op te halen, het gat bij Ibercaja bedraagt 226 miljoen euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Voorzichtig Wall Street blijft positief

De beurzen op Wall Street stonden donderdag mede dankzij gunstige berichten over de Amerikaanse economie voor de tweede achtereenvolgende dag op winst. De onvrede van de Republikeinse leider John Boehner over de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen hield de winsten echter beperkt.

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 13.015 punten. De S&P 500-index klom 0,4 procent tot 1415 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 3011 punten.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Koersen aandelen verder omhoog door positieve stemming

De beurzen hadden vandaag een goede dag en na een hogere opening kwam er in de laatste uren nog een verdere stijging bij. Na ongeveer een kwartier handel stonden zowel de AEX index als de BEL20 +0,6% hoger. De positieve stemming, die de laatste anderhalve week aandelen hoger zet, was vandaag ook weer duidelijk aanwezig.

Het optimisme onder beleggers kwam voort uit het vertrouwen en een goede oplossing voor de fiscal cliff maar ook gunstige macrocijfers uit de VS gaven de koersen een impuls. Een uur na opening van de Europese beurzen volgde echter een negatief macrocijfer uit Duitsland. Het aantal werklozen in Duitsland is wederom toegenomen al bleef het cijfer na corrigeren van seizoensinvloeden gelijk. Aan het einde van de ochtend volgde nog een Europees macrocijfer over het consumentenvertrouwen. Dit cijfer was niet goed maar wel volgens de verwachting van economen, de daling was van -25,7 naar -26,9.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Griekenland onthult plan terugbetaling achterstallige schulden

Griekenland heeft donderdag aangegeven zodra het land de eerstvolgende tranche aan financiele steun ontvangt van zijn internationale schuldeisers de eerste stap te zullen zetten met betrekking tot het afbetalen van miljarden aan achterstallige schulden aan bedrijven en individuen uit de particuliere sector - waarbij sommige al een aantal jaren geleden terugbetaald hadden moeten worden.