Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 37911 tot 37915
Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

BEL20 licht lager, AEX index op fors verlies

Vanaf de eerste minuut doken de koersen van aandelen omlaag en werden de AEX index en de BEL20 in de min gezet. Waar de schade nog beperkt bleef voor de meeste aandelen in de BEL20 waren er in de AEX index grotere verliezen bij een aantal aandelen. Zo werd SBM Offshore flink afgestraft na een teleurstellende trading update en een verlaagde outlook over 2012. Ook Air France-KLM, KPN en PostNL moesten een flinke stap terug doen.

Het slot van de beurzen in Amerika van gisteren viel flink tegen met een bijna ‘day-low’ en dat verlies werd direct verwerkt op de Europese beurzen. Toegenomen onrust in het Midden-Oosten zorgde ook voor oplettendheid op de beurzen. Een aanslag met dodelijke afloop van het Israëlische leger op een Hamas leider en de onrust om Syrië zorgden onder andere voor een stijgende olieprijs.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Frankrijk legt tijdbom onder Europa

Het Britse gerenommeerde blad "The Economist" haalt in zijn editie van 17 november ongemeen scherp uit naar Frankrijk. Het land wordt op de voorpagina verweten "een tijdbom te leggen onder Europa".

Volgens het weekblad, dat graag gelezen is in zakenmiddens en bij opinieleiders, zouden de Fransen wel eens het grootste gevaar kunnen betekenen voor de Europese eenheidsmunt. The Economist verwacht dat de crisis vanaf volgend jaar kan toeslaan.

Het blad haalt vooral uit naar de Franse PS, met name president François Hollande en zijn eerste minister Jean-Marc Ayrault. "Beiden lijken niet het soort van leider te zijn die voldoende durf aan de dag legt om hervormingen op te leggen", luidt het.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

IMF: Europa moet Grieken verder helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt dat Europa zelf Griekenland verder moet helpen om zijn staatsschuld beheersbaar te maken. Zelf vindt het fonds dat het al genoeg heeft gedaan voor de Grieken, zei een woordvoerder donderdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Ouderenbond wil Asscherbanen voor werklozen

De ANBO wil dat het kabinet de Melkertbanen weer van stal haalt om het groeiend aantal werklozen aan de slag te helpen. Ze mogen ook wel Asscherbanen worden genoemd. Directeur Liane den Haan van de ouderenbond heeft dat donderdag gezegd in reactie op sombere cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de stijgende werkloosheid.

Melkertbanen waren gesubsidieerde banen voor werklozen met weinig kansen op de arbeidsmarkt. Ze waren genoemd naar de minister van Sociale Zaken in het eerste paarse kabinet (1994-1998), Ad Melkert. Melkert was net als de huidige bewindsman op dat departement, Lodewijk Asscher, een PvdA'er.

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Congreslid Ron Paul: 'USA is BLUT'

US will hit its debt limit by the end of 2012 - Treasury

The US will reach the federal debt limit “near the end of 2012,” the Treasury Department revealed along with plans to sell $72 billion in notes and bonds next week to raise capital.