Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37921 tot 37925
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

SNS Reaal weer bijna pennystock

De koers van SNS Reaal gaat verder onderuit. Het fonds is weer bijna pennystock.

Na het enorme pak rammel dat het aandeel dinsdag kreeg op de beurs (koers -9,4%) glijdt de koers verder weg. De koers daalt zo'n 2%. Op het laagste niveau van vandaag stond SNS Reaal even op 1,011 euro. Daarmee was het op een haar na pennystock.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Australische rechter pakt S&P (wel) aan

In Australië is voor het eerst een ratingbureau veroordeeld voor het geven van een 'misleidende' AAA rating aan een 'misleidend' product van het oude ABN Amro. De bijl aan de wortel van de kredietbeoordelaars?

Een uitspraak van een federale rechtbank in Australië zet de wereld van de kredietbeoordelaars mogelijk op zijn kop. Maandag oordeelde een Australische rechter dat Standard & Poors investeerders heeft misleid door het geven van triple A rating aan een gestructureerd product van ABN Amro. Het is voor het eerst dat een kredietbeoordelaar in een rechtbank is veroordeeld voor een beoordeling die later bij het begin van de kredietcrisis van generlei waarde bleek toen de gestructureerde kredietproducten massaal waardeloos bleken.

Bron: webwereld.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Europese Centrale Bank ziet gevaren in Bitcoin

De Europese Centrale Bank houdt virtuele valuta als Bitcoin in de gaten. Het overheidsorgaan is blij met de financiële innovatie die de digitale munt met zich meebrengt, maar ziet gevaren.

De Europese Centrale Bank heeft een rapport (PDF) vrijgegeven over virtuele munteenheden, waar de meeste aandacht uitgaat naar Bitcoin. Ook de Linden Dollars die worden gebruikt voor transacties in de virtuele wereld Second Life en in de echte wereld worden verhandeld, zijn in het onderzoek aangehaald. De ECB denkt dat landen zich bedreigd kunnen gaan voelen door online valuta, omdat sommige digitale economieën zelfs groter zijn qua Bruto Nationaal Product dan 19 kleinere landen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Ericsson schrapt 1550 banen in Zweden

De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur Ericsson schrapt in eigen land 1550 banen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De ontslagen vallen vooral bij de worstelende netwerkdivisie van Ericsson. Het bedrijf heeft bijna 18.000 werknemers in Zweden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

IMF waarschuwt: 'Frankrijk snel problematischer dan Italië en Spanje'

Het IMF spoort Frankrijk aan om zowel de loonkost als de belastingen te verlagen. Als dat niet gebeurt riskeren de Fransen immers achter te raken op Italië en Spanje, die beide diepgaande hervormingen doorvoeren, schrijft Valentina Pop op de EU Observer.

In zijn jaarlijkse landenreview waarschuwt het IMF ervoor dat “de groeivooruitzichten voor Frankrijk erg fragiel blijven. Dit is deels te wijten aan de zwakke situatie van Europa, maar wordt verder verscherpt door een specifiek Frans concurrentieprobleem.”

[...]