Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 37926 tot 37930
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 29 november 2012

Fed: angst voor fiscal cliff remt productie

Steeds meer Amerikaanse bedrijven maken zich zorgen over de zich voortslepende politieke discussie over de aanpak van het begrotingstekort. Dat schrijft de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, in zijn Beige Book, een rapport over de economie dat acht keer per jaar verschijnt.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Egyptische beurs weer onderuit

De Egyptische beurs is woensdag voor de tweede keer hard onderuit gegaan. Nadat zondag al een verlies van 10 procent werd geboekt, daalde de koers van de EGX30 woensdag opnieuw met 4,6 procent. Aanleiding zijn de decreten die president Mohammed Morsi heeft uitgevaardigd waarmee hij bijna de absolute macht in handen heeft gekregen.

De decreten van Morsi hebben een golf van onrust in gang gezet. Niet alleen daalden de beurskoerzen, ook kwamen zo'n tweehonderdduizend mensen af op een betoging tegen de president.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Vijf prioriteiten voor groei in Europa

Het moderniseren van het openbaar bestuur, de werkloosheid te lijf gaan en inzetten op competitie. Het zijn drie van de vijf prioriteiten van de Europese Commissie om de huidige crisis aan te gaan. Het dagelijks bestuur van de EU wil bovendien dat lenen weer op een normaler niveau komt en het houdt vast aan begrotingsdiscipline.

Dat blijkt uit de jaarlijkse groeistrategie die de Europese Commissie woensdag presenteerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De AEX is woensdag met een kleine winst gesloten. Aan de hand van een herstel op Wall Street wist de Amsterdamse beurs eerdere verliezen goed te maken en in het groen te eindigen.

De AEX-index sloot woensdag 0,4% hoger op 334,28 punten, de Midkap won 0,1% op 520,12 punten en de Smallcap eindigde 0,1% hoger op 387,05 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Enkel grondstoffen voor Jeremy Grantham

Jeremy Grantham staat bekend om bubbels te kunnen voorspellen. Zo voorspelde hij de bubbel in Japanse aandelen in 1989, Amerikaanse aandelen in 2000 en de risk asset bubbel in 2007. Zijn voorspellingen kan je dus maar best aandachtig lezen. Voor 2013 is Grantham niet zo enthousiast. Hij haalt ook aan dat aandelen de eerste 2 jaar na de verkiezingen historisch gezien zwak presteren.

Er zijn verschillende factoren die Grantham somber maken. Zo is hij negatief over China en denkt hij dat de gevolgen van de Fiscal Cliff groter zullen zijn dan gedacht. In de eerste 2 jaar na een Presidentsverkiezing willen de President en de FED meestal orde op zaken stellen. Deze omgeving is verre van ideaal voor aandelen volgens Grantham.

De fiscale crisis zou de beleggers wel eens in snelheid kunnen nemen. Hij is er niet zeker van dat de FED de rente nog lange tijd op 0 % gaat houden. Als iedereen dat verwacht, zou het omgekeerde wel eens de waarheid kunnen worden.