Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 37931 tot 37935
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Vijf prioriteiten voor groei in Europa

Het moderniseren van het openbaar bestuur, de werkloosheid te lijf gaan en inzetten op competitie. Het zijn drie van de vijf prioriteiten van de Europese Commissie om de huidige crisis aan te gaan. Het dagelijks bestuur van de EU wil bovendien dat lenen weer op een normaler niveau komt en het houdt vast aan begrotingsdiscipline.

Dat blijkt uit de jaarlijkse groeistrategie die de Europese Commissie woensdag presenteerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit hoger

De AEX is woensdag met een kleine winst gesloten. Aan de hand van een herstel op Wall Street wist de Amsterdamse beurs eerdere verliezen goed te maken en in het groen te eindigen.

De AEX-index sloot woensdag 0,4% hoger op 334,28 punten, de Midkap won 0,1% op 520,12 punten en de Smallcap eindigde 0,1% hoger op 387,05 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Enkel grondstoffen voor Jeremy Grantham

Jeremy Grantham staat bekend om bubbels te kunnen voorspellen. Zo voorspelde hij de bubbel in Japanse aandelen in 1989, Amerikaanse aandelen in 2000 en de risk asset bubbel in 2007. Zijn voorspellingen kan je dus maar best aandachtig lezen. Voor 2013 is Grantham niet zo enthousiast. Hij haalt ook aan dat aandelen de eerste 2 jaar na de verkiezingen historisch gezien zwak presteren.

Er zijn verschillende factoren die Grantham somber maken. Zo is hij negatief over China en denkt hij dat de gevolgen van de Fiscal Cliff groter zullen zijn dan gedacht. In de eerste 2 jaar na een Presidentsverkiezing willen de President en de FED meestal orde op zaken stellen. Deze omgeving is verre van ideaal voor aandelen volgens Grantham.

De fiscale crisis zou de beleggers wel eens in snelheid kunnen nemen. Hij is er niet zeker van dat de FED de rente nog lange tijd op 0 % gaat houden. Als iedereen dat verwacht, zou het omgekeerde wel eens de waarheid kunnen worden.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Waar is het Nederlandse goud?

Liefst 90 procent van het Nederlandse goud ligt in buitenlandse kluizen, bijvoorbeeld bij de Federal Reserve in New York. De totale goudreserve van Nederland was altijd geheim. De bulk van het goud ligt verder voor zover bekend opgeslagen bij de Bank of England en de Bank of Canada in Ottawa en is daar in de jaren dertig naartoe gebracht, ‘met het oog op een eventuele Duitse inval’.

Nederland heeft een goudreserve van ongeveer 612 ton, ter waarde van zo’n 24 miljard euro. Slechts een tiende daarvan, zo’n 67 ton, ligt bij De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurzen herstellen na dipje vanwege zorgen om fiscal cliff

De beurzen in België en Nederland begonnen de dag licht lager en dat kwam doordat de beurzen in Amerika gisteravond daalden en uiteindelijk sloten op ongeveer het laagste punt van de dag. Amerikaanse beleggers lijken wat meer onzeker te worden vanwege de besprekingen om een fiscal cliff te voorkomen.

Kort nadat de beurzen de dag begonnen kwam het nieuws dat het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad een besluit hebben genomen over nieuwe regels met betrekking tot kredietbeoordelaars. Er zal meer toezicht komen op kredietbeoordelaars om onder meer belangenverstrengeling te voorkomen en te zorgen dat de invloed van kredietbeoordelaars minder ingrijpend wordt. Aan het einde van de ochtend werd het nieuws bekendgemaakt dat Spanje in het vierde kwartaal nog in recessie zal blijven. Dit komt neer op het vijfde kwartaal op rij dat de Spaanse economie krimpt.