Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 37931 tot 37935
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Beurzen hoger na zege Obama

De beurs in Amsterdam is woensdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten. Beleggers zijn opgelucht nu de onzekerheid over een mogelijke machtswisseling in de Verenigde Staten is verdwenen na de verkiezingsoverwinning van de zittende president Barack Obama.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

"Franse economie heeft shock-therapie nodig"

Louis Gallois, in het verleden aan de slag bij EADS, heeft een rapport gepubliceerd dat de Franse politieke en economische wereld aardig op stelten heeft gezet. Gallois concludeert dat zijn land behoefte heeft aan een soort shock-effect om de economie uit het slop te halen.

Eigenlijk gaf hij een soort wake-up call zonder enige zekerheid dat de regering Hollande daar positief op zal reageren. Die houdt namelijk halsstarrig vast aan de 35-urenweek. Als klap op de vuurpijl werd de pensioengerechtigde leeftijd verlaagt tot 60 jaar. Andere Europese landen verhogen de pensioengerechtigde leeftijd.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Ook rechters staken in Griekenland

Het zijn vooral ambtenaren die protesteren tegen de zware bezuinigingen die hen worden opgelegd. Maar dat ook rechters en officieren van justitie actie voeren is minder bekend, en nogal ongebruikelijk. Al sinds half september werken ze maar een uur per dag. En in de rechtbanken worden alleen urgente zaken behandeld. Een reportage van correspondent Conny Keessen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Obama wint presidentsverkiezingen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn dinsdag gewonnen door de zittende president Barack Obama, na een spannende race met zijn uitdager Mitt Romney.

Het is de eerste maal sinds 1940 dat een zittend president die zich geplaagd ziet met een hoger werkloosheidspercentage dan toen hij aantrad, zijn herverkiezing zeker wist te stellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

ING schrapt 2350 banen

ING schrapt 2350 banen. Bij de verzekeringstak verdwijnen 1350 banen, bij de bankvisie worden nog eens 1000 banen geschrapt.

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend bij de publicatie(pdf.) van de kwartaalcijfers.