Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 37931 tot 37935
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Kwaliteit erts van grote goud- en zilvermijnen daalt

Kwaliteit erts van grote goud- en zilvermijnen daalt SRSrocco van SilverDoctors heeft een aantal grafieken samengesteld die laten zien hoe de ertskwaliteit van een aantal grote goud- en zilvermijnen de laatste jaren omlaag is gegaan. Het is gebruikelijk dat gedurende de levensduur van een mijn de ertskwaliteit steeds minder wordt, maar nu gebeurt dat tegelijkertijd bij de grootste goud- en zilvermijnen. De grafieken laten zien dat de winning van edelmetaal steeds kostbaarder wordt.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Johnson Matthey: Platinatekort van 400.000 troy ounce in 2012

Johnson Matthey: Platinatekort van 400.000 troy ounce in 2012 Johnson Matthey, een bekende raffinaderij en distributeur van edelmetalen, heeft voorspeld dat de productie van platina over heel 2012 waarschijnlijk 400.000 troy ounce lager zal uitvallen dan normaal. De oorzaak wordt gevonden in de stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijnbouwsector, die ongeveer driekwart van de wereldwijde productie van platina voor haar rekening neemt. Door de stakingen en werkonderbrekingen van afgelopen zomer hebben verschillende mijnen beneden hun normale productieniveau gedraaid.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Israëlische raket doodt Hamasleider in Gaza

Een Israëlische raketaanval heeft woensdag in Gaza-Stad het leven gekost aan Ahmed al-Jaabari, een leider van de Islamitische Verzetsbeweging Hamas.

Volgens hulpverleners zijn twee leden van Hamas omgekomen bij de aanval op de auto waar ze in reden. Israël heeft laten weten dat de militaire chef van Hamas, Jaabari, is gedood bij een van de raketaanvallen op de Gazastrook.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen woensdag met winst begonnen. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte kwartaalcijfes van Cisco Systems. Beleggers wachten nog op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank en op een toespraak van president Barack Obama.

Bron: meervrijheid.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Alles is verboden

Telkens weer die overheid. Kunnen die lui ons nou niet eens even met rust laten? Ook zo´n behoefte aan een tijdje zónder die eeuwige staatsterreur? Mail mij!

Wie komt er nog aan gewoon werken toe, aan een normaal bestaan? Aan het ploegen van het land, aan productiearbeid, aan lesgeven, aan winkelverkoop, het verzorgen van bejaarden, het vangen van boeven, het behandelen van patiënten, ik bedoel: zonder overheidsgezanik.

Alles via de overheid! Niks mag je meer zelf, nog geen stekker aan een snoer zetten. Eerdaags mag je zelf ook je tanden niet meer poetsen zonder poetsdiploma. Krijg je thuis poetscontrole!