Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 37936 tot 37940
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Column Kees de Kort | Obama of Romney?

Wordt het Obama of toch Romney? Volgens BNR's Kees de Kort maakt het voor de Amerikanen geen wereld van verschil wie het wordt. "Voor het publiek verandert op korte termijn niet veel."

"De plannen van Obama zijn anders dan die van Romney", weet ook De Kort. "Dat zou op zich een groot verschil maken. Maar in de praktijk wordt het een heel ander verhaal."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

België wil personeel delen met Nederland

België wil nagaan of het met Nederland bepaald personeel kan delen. Het is een manier voor België én Nederland om te bezuinigen.

Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, dinsdag ter sprake gebracht in zijn kennismakingsgesprek met zijn Nederlandse collega Frans Timmermans in Brussel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Groen licht voor hulp aan banken Cyprus

Brussel heeft het licht op groen gezet voor staatssteun aan Cypriotische banken. 

Door de regeling kunnen probleembanken in het euroland makkelijker aan geld komen, want de regering in Nicosia stelt zich garant. De afspraken gelden tot 31 december.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Duitse bunds onveranderd in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdag onveranderd in de ochtendhandel, waarbij beleggers zich zoals verwacht terughoudend opstellen voorafgaand aan de presidentiele verkiezingen in de Verenigde Staten.

Maar de nationale staking in Griekenland en de rebellerende geluiden van de kleine coalitiepartner Democratisch Links tegen het bezuinigingsvoorstel zouden voldoende onrust moeten opleveren om de bunds in trek te houden, stelt Commerzbank.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Nieuwe massastaking tegen bezuinigingen Griekenland

Het openbaar vervoer in Griekenland ligt grotendeels stil en scholen, banken en gemeentehuizen zijn gesloten. Dat is het gevolg van de staking tegen het bezuinigingsbeleid van de regering waartoe de twee grootste vakcentrales hebben opgeroepen.

Tienduizenden Grieken hebben het werk neergelegd. De staking is voor vandaag en morgen afgekondigd.