Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 37946 tot 37950
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Europese Commissie wil aparte begroting euro

De Europese Commissie pleit voor een aparte begroting voor de eurozone. Op lange termijn zou dit een losstaande begroting kunnen zijn. Op korte termijn wil het dagelijks bestuur van de EU een financieel instrument dat eurolanden stimuleert om structurele hervormingen door te voeren die zowel voor het land als voor de eurozone van belang zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Beurzen veren iets op

De Europese beurzen veerden woensdag tegen het einde van de handel iets op. Beleggers putten moed uit uitspraken van de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, John Boehner, die zei dat hij mogelijkheden ziet om de gevreesde begrotingscrisis af te wenden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde laat in de middag 0,2 procent hoger op 333,58 punten. De MidKap-index daalde 0,1 procent tot 519,30 punten. De beurzen in Londen en Frankfurt verloren 0,1 procent, die in Parijs steeg 0,1 procent. Op Wall Street noteerde de Dow-Jonesindex vlak.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Fitch kritisch over Frankrijk

Fitch zal de kredietwaardigheid van Frankrijk volgend jaar mogelijk verlagen als het land niet aan zijn doelstellingen voor schuldenvermindering voldoet en de economie slechter presteert dan verwacht. Dit zei directeur Tony Stringer van de kredietbeoordelaar woensdag in een interview met persbureau Reuters.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

AutoRai gaat niet door vanwege economische crisis

"Als gevolg van de economische situatie is gebleken dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie flink onder druk staan. Gezamenlijk hebben we een afweging moeten maken en helaas pakt dit voor de AutoRai 2013 niet goed uit", zegt Olaf de Bruijn, directeur van de RAI Vereniging.

"Wel zal er met dezelfde partijen gekeken worden of in de toekomst een gewijzigde opzet van het evenement mogelijk is."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Brussel bemoeit zich nu ook met Nederlandse economie

Brussel gaat de Nederlandse economie onder de loep nemen. Op basis van een eerste analyse constateerde de Europese Commissie dat er in Nederland zogenoemde 'macro-economische onevenwichtigheden' zijn.

Er is onder meer gekeken naar het concurrentievermogen van Nederland, de schuldpositie en de wisselwerking met de financiƫle sector.