Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 37946 tot 37950
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Beurzen richten blik op VS

Op de Europese beurzen werden dinsdag kleine winsten geboekt. Na de verliesbeurt van een dag eerder gingen beleggers op zoek naar koopjes. De blik bleef daarbij gericht op de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 337,16 punten. De MidKap-index klom 0,5 procent tot 528,10 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,7 procent. Madrid zakte 0,1 procent. Volgens Spaanse media blijkt uit prognoses van Brussel dat de economie in Spanje in 2013 sterker zal krimpen dan verwacht.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

VS VANDAAG: Wall Street gaat winst tegemoet op 'Election Day'

Wall Street opent dinsdag naar verwachting hoger waarbij de aandacht in New York vooral uitgaat naar de presidentsverkiezingen die een nek-aan-nek race lijken te worden tussen zittend president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney.

Omstreeks 15.00 uur noteren de futures voor de Dow Jones Industrial Average 34,00 punten hoger, winnen de S&P futures 4,50 punten, terwijl de Nasdaq-futures 11,25 punten toevoegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

'Wall Street opent hoger op verkiezingsdag'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen dinsdag naar verwachting hoger openen. De handel zal vooral in het teken staan van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Het is erop of eronder voor president Barack Obama en zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney. Na maandenlange campagnes gaat Amerika dinsdag naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. De ogen zijn vooral gericht op de zogenoemde 'swing states', deelstaten waar het niet duidelijk is wie er met de winst aan de haal zal gaan.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Van Rompuy wil deal Grieken en trojka

EU-president Herman Van Rompuy heeft er bij de Grieken op aangedrongen dat ze zo snel mogelijk overeenstemming bereiken met de trojka van EU, ECB en IMF over de bezuinigingen, zodat het land in aanmerking kan komen voor extra steun. Dat heeft Van Rompuy dinsdag gezegd bij een bezoek aan Laos.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Goud overleeft altijd alle fiatmunten

“You have to choose between trusting to the natural stability of gold and the natural stability of the honesty and intelligence of the members of the Government. And, with due respect for these gentlemen, I advise you, as long as the Capitalist system lasts, to vote for gold.”

Hoe lang bestaat er al vertrouwen in goud als geld, als ruilmiddel voor goederen, als betaalmiddel, als waarde,… al eeuwen. Nog nooit heeft goud de mensheid teleurgesteld. Dit in tegenstelling tot vele fiatmunten, die gebaseerd zijn op het vertrouwen voor de uitgever ervan. Deze tabel geeft een historisch overzicht van alle munten, laat zien hoe lang de munt geleefd heeft en hoe de munt aan zijn einde is gekomen.