Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 37956 tot 37960
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Column Kees de Kort | Griekenland maakt ons crisismoe

"Het zijn al 4-5 jaar alleen maar problemen, zorgen, conflicten en god weet wat", zegt BNR's Kees de Kort. "En weinig oplossingen. Op een gegeven moment is het mooi geweest, de stemming is nu een beetje 'ja, whatever'."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Zware terugval in de bouw

De malaise in de bouw houdt voorlopig aan. De totale bouwproductie daalt in 2012 met 7 procent en volgend jaar met nog eens 3 procent.

De zwaarste klappen vallen in de woningbouw, waar de investeringen dit jaar en volgend jaar met 16 procent dalen. Dat schrijft het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een woensdag verschenen rapport.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Infographic: Vraag en aanbod in de zilvermarkt

Visualcapitalist heeft in opdracht van Endeavour Silver een uitgebreide infographic samengesteld over de vraag- en aanbod dynamiek in de zilvermarkt. De infographic is de tweede in een serie die begon met een infrographic over de geschiedenis van zilver.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse bankensteun kost 37 miljard euro

De Spaanse banken hebben 37 miljard euro noodsteun nodig. Dat heeft Europees commissaris Joaquin Almunia (Mededinging) woensdag bekendgemaakt.

In ruil voor de steun moeten de genationaliseerde Spaanse banken de helft van hun filialen sluiten. Daarnaast moeten schuldeisers van de banken een verlies accepteren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

China verwacht groei van 7,5 procent

De Chinese minister van Handel verklaart dat het land dit jaar minstens 7,5 procent gaat groeien of meer.

“In de eerste drie kwartalen van dit jaar is de Chinese economie met 7,7 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. Daarom is het zeker dan we dit jaar een bnp-doel gaan halen van 7,5 procent of hoger”, zei Chen Deming bij een conferentie, zo meldt persbureau Reuters.