Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 37966 tot 37970
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

Nikkei sluit stevig hoger

De beurs in Tokio is donderdag stevig hoger gesloten. De stemming werd gesteund door uitlatingen van Shinzo Abe, de belangrijkste oppositieleider in Japan. Abe, die naar verwachting de verkiezingen in december zal gaan winnen, wil dat de Japanse centrale bank een rente van nul of onder de nul procent gaat hanteren om de kredietverstrekking te stimuleren.

De Nikkei eindigde 1,9 procent hoger op 8829,72 punten en boekte daarmee de grootste dagwinst in 1 maand tijd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

'Rente onder nul in Japan'

De Bank of Japan hanteert op dit moment een rente van 0 tot 0,1 procent. Abe, leider van de Liberal Democratic Party in Japan, leidt de peilingen in de race om het premierschap. De verkiezingen daarvoor vinden in december plaats.

De opmerking van Abe duwde de koers van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot het laagste niveau in ruim 6 maanden. Vooral de grote exportbedrijven profiteerden van de goedkopere Japanse munt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

'Onzekerder pensioen voor werknemer'

Veel werkgevers zijn bezig over te stappen op een pensioenregeling die voor werknemers veel onzekerder is dan in het pensioenakkoord is afgesproken.

Dat hebben werkgeversorganisatie VNO- NCW en vakcentrale FNV bevestigd, meldt Trouw donderdag.

Bij het onzekerder pensioen, waarvoor bedrijven zich wenden tot een verzekeraar en daarvoor soms hun pensioenfonds verlaten, liggen alle risico's van beleggingen bij de werknemer. De werkgever betaalt alleen een premie aan een verzekeraar, die dat geld weer belegt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

4 op 5 bedrijven heeft personeel in geldnood

Steeds meer bedrijven raken betrokken bij de financiƫle problemen van hun personeel en dat heeft ook vergaande financiƫle gevolgen voor de ondernemingen. Vier van de vijf bedrijven (79 procent) hebben medewerkers in geldnood.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 november 2012

En wat als Texas zich nu eens afscheidde van de Verenigde Staten?

Meer dan honderdduizend Amerikanen uit twintig verschillende staten hebben petities ondertekend om het recht van secessie te vragen voor hun staat. Één van de petities, die voor de staat Texas, heeft bijna driemaal zoveel handtekeningen verzameld als de 25.000 die nodig zijn om een officiëel antwoord van het Witte Huis te kunnen eisen.

De meeste van de twintig staten in kwestie kozen bij de verkiezingen van begin november voor de Republikeinse kandidaat Mitt Romney. De petities citeren de eerste zin van de Onafhankelijkheidsverklaring die Amerikaanse burgers het recht geeft 'om de politieke banden te verbreken en een nieuwe natie te vormen'. Verder hekelen de petities de 'flagrante inbreuken' op de rechten van Amerikanen.

De Amerikaanse Grondwet geeft de staten nergens het recht om de Unie te verlaten en de laatste maal dat dit werd geprobeerd, kwam het tot de Amerikaanse Burgeroorlog. Doch, volgens Business Insider is het idee nog niet zo gek, althans niet in het geval van Texas:

[...]