EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 37971 tot 37975 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Het gaat beter met Nederland dan u denkt

Over Nederland hangt al meer dan een jaar een dikke grauwsluier. Er is weinig tot geen optimisme, het consumentenvertrouwen is op een dieptepunt.

Over Nederland hangt al meer dan een jaar een dikke grauwsluier. Er is weinig tot geen optimisme, het consumentenvertrouwen is op een dieptepunt.

Met zijn allen zuchten we onder de bezuinigingslasten, want Nederland mag zijn 3 procent begrotingstekortnorm in 2013 niet overschrijden, anders dreigt Brussel met boetes en volgt er mogelijk een afwaardering van de AAA-status. Het gedeelte dat een modaal Nederlands huishouden overhoudt van zijn netto salaris, na aftrek van de eerste levensbehoeften, is in 2013 nog maar 10,4 procent. Dat is dus wat er nog overblijft voor leuke dingen als vakantie en sparen. Leuk is anders en voor velen die in 2013 door de vloer zakken is het een drama. Want je zult maar je baan verliezen of in scheiding liggen en je huis, dat al onder water staat, niet verkocht krijgen terwijl de lasten gewoon doorlopen. Het resultaat is schulden en dikke ellende.

Zij er dan helemaal geen lichtpuntjes meer te ontdekken in deze donkere tijden? Zeker wel. Nederland behoort na Luxemburg en Duitsland nog altijd tot de meest welvarende landen van Europa. Welvaart is immers niet alleen wat u in uw portemonnee overhoudt, maar ook de kwaliteit van ons onderwijs, zorgstelsel, infrastructuur en het simpele feit dat elke week keurig de vuilnis wordt opgehaald en u zonder problemen op het stadhuis een nieuw paspoort kunt ophalen. Wij vinden dat allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het in veel Europese landen en daarbuiten niet. Wat dat betreft hebben wij het zo slecht nog niet, ook al is er deels terechte kritiek.

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Economie Nederland minder rooskleurig dan gedacht

De status van de Nederlandse economie is de afgelopen tijd minder rooskleurig en veerkrachtig als verwacht. Na het ontstaan van de crisis in 2009 was het altijd de verwachting dat deze crisis binnen twee jaar zou zijn afgelopen. In 2010 is er sprake van een tamelijk forse groei en was er zelfs sprake van herstel.

Nadat in 2011 opnieuw sprake was van een recessie was het wachten op de economische ontwikkelingen in 2012. In 2012 zijn de cijfers van de Nederlandse economie opnieuw gezakt. Er blijkt een afname van ongeveer 0,5%. Voor 2013 is het de hoop en verwachting van vooral de politiek dat de economie weer enigzins zal herstellen.

Lees verder op blogspot.be
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Brusselse beurs buigt winst om in verlies

Na een aanvankelijke, voorzichtige winst, sloot de Bel20 van de Brusselse beurs uiteindelijk 0,22 procent lager af op 2.497,62 punten.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Werkloosheid in eurozone blijft pieken

De werkloosheid in de eurozone heeft een nieuwe recordhoogte bereikt. Ruim 18,82 miljoen mensen zaten in november zonder werk, of 113.000 meer dan in oktober. De werkloosheidsgraad piekte op 11,8 procent, tegen 11,7 procent de maand voordien. Vooral de jeugdwerkloosheid is dramatisch gestegen, zo blijkt uit de gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 8 januari 2013

Dit zijn de risico’s voor 2013

Ian Bremmer, hoofd van Eurasia group, stelt ieder jaar een lijst op met de grootste risico’s voor het komende jaar. Bremmer gelooft dat we momenteel iets te ongerust zijn. Politieke risico’s voor 2013 worden overschat aldus Bremmer. Toch ziet hij nog risico’s waar we rekening mee moeten  houden:

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs