Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 37976 tot 37980
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

China verwacht groei van 7,5 procent

De Chinese minister van Handel verklaart dat het land dit jaar minstens 7,5 procent gaat groeien of meer.

“In de eerste drie kwartalen van dit jaar is de Chinese economie met 7,7 procent gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. Daarom is het zeker dan we dit jaar een bnp-doel gaan halen van 7,5 procent of hoger”, zei Chen Deming bij een conferentie, zo meldt persbureau Reuters.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Spaanse economie voor vierde trimester in recessie

De recessie in Spanje zet zich door in het laatste kwartaal. Dat heeft de Spaanse centrale bank vandaag gemeld. Het Spaanse bruto binnenlands product (bbp) verliest hiermee al zes kwartalen op rij terrein.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Europese Commissie plaveit de weg voor Europese herkapitalisering Spaanse banken

De Europese Commissie heeft vandaag ingestemd met de herstructureringsplannen voor vier noodlijdende Spaanse banken. De beslissing opent de deur voor de rechtstreekse Europese herkapitalisering van de betrokken banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Rente Italië op laagste peil sinds juni 2011

De spanning op de financiële markten rond Italië neemt steeds verder af. Woensdag daalde de rente op Italiaanse obligaties tot het laagste niveau sinds begin juni vorig jaar.

Het rendement op 10-jarige Italiaanse obligaties zakte tot 4,7 procent. Afgelopen zomer stond deze rente nog op 6,6 procent. Vorig jaar november, toen de onrust rond Italië zijn hoogtepunt bereikte, piekte de rente op 7,3 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 28 november 2012

Fox News: De kunst van het misleiden

Op de redactie van Fox News worden de gekste methodes toegepast om de kijker om de tuin te leiden. Door niet goed op te letten kunnen cijfers die Fox News brengt verkeerd geïnterpreteerd worden. Het blog Simple Statistics maakte begin deze week een samenvatting van verschillende grafieken en illustraties die de werkelijkheid proberen te vertekenen.