Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 37981 tot 37985
Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Zolang dit dollarsysteem domineert hebben de VS dus de macht.

Willem Middelkoop heeft een nieuw boek geschreven, zijn vijfde, met de titel ‘Goud en het geheim van geld.’ Speciaal voor alle lezers van rtlz.nl publiceren we vandaag het belangrijkste hoofdstuk: ‘War on gold’ gratis op onze website.

Willem beantwoordt vragen in de hoofdstuk als: Boek . Zolang dit dollarsysteem domineert hebben de VS dus de macht?   Waarom accepteerden we het dollarsysteem in 1944 eigenlijk? Ondersteunen van de dollar is de kern van strijd tegen goud?

Willem vindt dat iedereen het hoofdstuk over de strijd om goud uit het financiële systeem te bannen, bijna een derde van het boek, móet lezen. “Ook de arme studenten die het boek nog niet kunnen betalen.”

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Massale protesten: tot hier en niet verder

Vandaag, 14 november 2012, zal zonder twijfel de geschiedenis ingaan als de eerste dag van de 21ste eeuw waarop burgers uit geheel Zuid-Europa, inclusief Frankrijk het moede hoofd even niet buigen voor onkundige politieke machthebbers die wanhopig (en hier en daar zelfs angstig) proberen om de schuldencrisis op de samenleving te verhalen, maar massaal de straat opgaan en één ding roepen: “Tot hier en niet verder”.

Ik kan mij de tijd nog herinneren dat de Europese regeringsleiders verdwaasd en verward spraken over de noodzaak van het voorkomen van besmetting van de schuldencrisis naar andere lidstaten dan het kleine Ierland en het toen nog onbetekenende Griekenland. Dat hun eigen ondoordachte beleid van wild om zich heen slaan en hakken waar de spaanders vallen mede de haard van de besmetting vormen, wordt door vrijwel alle politici hardgrondig ontkend. Maar is daarom niet minder waar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Zorgen om euro zetten beurzen op verlies

De Europese effectenbeurzen deden woensdag een stap terug. Zorgen over de euro, onderstreept door onder meer een tegenvallend cijfer over de industriële productie in de eurozone, drukten hun stempel op de aandelenhandel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Situatie Gaza escaleert na dood Hamas-leider

Israël heeft de militaire chef van Hamas, Ahmed al-Jaabari, gedood. Het is het begin van een 'bredere operatie' tegen Hamas, zegt Israël. De radicale Hamas waarschuwt Israël op zijn beurt dat 'de poorten van de hel' door de dood van Al-Jaabari geopend zijn.

Israël heeft zeker vier luchtaanvallen uitgevoerd op de dichtbevolkte Gazastrook. Naast Al-Jaabari werd daarbij nog zeker één ander lid van Hamas gedood, mogelijk is de tweede dode een zoon van Al-Jaabari.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 14 november 2012

Plaatje: De Fiscale Klif voor Gewone Stervelingen

We have discussed the fiscal cliff from many angles: timeline, the potential impact, the scenarios, whether its impact is priced in, why a bounce on success is unlikely, the endgame 'solution', and the long-term fiscal probity of the USA. As it appears everyone is becoming more aware of this pending reality, we note USA Today's great one-stop-shop infographic which simplifies the fiscal cliff impact for the rest of us: A raft of tax and spending changes scheduled to take effect in January will sharply reduce the federal budget deficit, but will also send the economy back into recession if they all happen at once.