Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 3801 tot 3805
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Gibraltar wil speciaal statuut binnen Brexit

Nadat 96% van de kiezers in Gibraltar er op 23 juni voor had gestemd om bij de Europese Unie te blijven, heeft Fabian Picardo, de premier van de stadstaat,  zondag op de BBC voor een speciaal statuut voor de Britse enclave gepleit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

China opent strijd tegen VS en EU over vrije markteconomie

China heeft vandaag stappen ondernomen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) om te protesteren tegen de weigering van de Europese Unie en de Verenigde Staten om het land de status van vrije markteconomie toe te kennen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Chinese krant: ‘Trump is als een ‘kind’ dat geen weet heeft van buitenlandpolitiek’

China zal niet langer samenwerken met de Verenigde Staten indien president-elect Donald Trump niet vasthoudt aan het ‘één-China’-politiek beleid.

Het gaat  om een diplomatieke formule die ongeschreven regels omvat over de manier waarop overheden, bedrijven en organisaties zich inzake de kwestie-Taiwan dienen te gedragen. Taiwan is een de facto onafhankelijke staat in de Oost-Chinese Zee die wegens tegenstand van de Volksrepubliek China door een overgrote meerderheid van landen niet als staat erkend wordt.

Zo eist China dat Taiwan wordt geboycot bij vergaderingen van internationale organisaties. Ook moetenTaiwanese sporters die niet onder de naam ‘China’s Taiwan’ willen uitkomen op de Olympische Spelen worden gediskwalificeerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Banksector in goede doen

De banksector is de laatste tijd in goede doen. De hoofreden is de steilere rentecurve. Banken verdienen terug geld met hun core business.

De traditionele business waarbij banken op korte termijn geld opnemen om op lange termijn uit te lenen aan hogere rentes bracht de laatste tijden niet veel meer op. Er werd gevreesd voor ongelukken in de sector. Het beleid van de centrale banken heeft de rentes zo fel naar beneden gebracht dat het voor de financials nog zeer moeilijk was om geld te verdienen. Op korte termijn was de rente bijna 0, maar op lange termijn ook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Contrair beleggen is op dit moment vooral goud kopen

Je moet kopen wanneer anderen naar de uitgang lopen, zegt miljardair Warren Buffett. En die uitgang heeft momenteel een bordje ‘goud’ op de deur. Beleggers vluchten uit goud alsof het de pest is. Een contraire belegger kan daarom nu vooral zijn slag slaan bij het gele edelmetaal.