EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38001 tot 38005
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Mines & Money Londen: waar is het geld?

De jaarlijkse Mines & Money conferentie in Londen stond vooral in het teken van geld. En hoe eraan te komen nu investeerders al geruime tijd aan de zijlijn staan.

De jaarlijkse Mines & Money conferentie in Londen stond vooral in het teken van geld. En hoe eraan te komen nu investeerders al geruime tijd aan de zijlijn staan.

Voordat een bedrijf tot winstgevende productie van metalen komt zal het vele jaren geld moeten verbranden om grondstoffen te zoeken, ze te vinden en om vervolgens een mijn te bouwen. Al deze projecten hebben geld nodig en als je weet dat slechts een handvol van de duizenden projecten ook werkelijk winst gaan geven, is het duidelijk dat investeren in deze sector een zeer risicovolle onderneming is. Komt daar bovenop ook nog eens een serie mondiale financiële crises waardoor veel kapitaal uit de markten wordt getrokken, dan ontstaat er een bijna moordende concurrentie om het schaarse geld. Een deelnemer zei daarom ook dat de conferentie gewoon Mines Londen had moeten heten, aangezien het geld weg is.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Infographic: De hegemonie van de Amerikaanse dollar

De website Addogram plaatste een bijzonder interessante infographic van de samenstelling van de wereldwijde buitenlandse reserves sinds 1999. De Amerikaanse dollar neemt nog steeds de koppositie in als wereldreservemunt. In 2012 is ongeveer 61,9% van alle buitenlandse reserves uitgedrukt in Amerikaanse dollars, terwijl dat in 1999 nog 72% was. De euro heeft de afgelopen jaren steeds meer terrein veroverd. Vooral in de opkomende economieën is de populariteit van euro's sterk toegenomen.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Privésector heeft bijna 19.000 banen verloren

De Belgische privésector heeft tijdens de eerste negen maanden van dit jaar al 18.800 banen verloren. Dat heeft Philippe Ledent, econoom bij ING België, tegenover de krant De Tijd gezegd. Door de creatie van gesubsidieerde banen wist de overheid volgens Ledent weliswaar de schade te beperken, zodat in totaal slechts 11.600 arbeidsplaatsen zijn verdwenen. Met een gezamenlijk verlies van 8.100 banen werden de sectoren handel, vervoer en horeca volgens de econoom door de crisis het zwaarst getroffen. In de industrie gingen 7.500 banen verloren en de bouwsector verloor 2.000 arbeidsplaatsen. Daarentegen werden in diverse overheidssectoren, met inbegrip van gesubsidieerde banen in cultuur en recreatie, 7.200 banen gecreëerd. Door die inbreng van de overheid schetsen de cijfers over de totale werkgelegenheid volgens Ledent dan ook een te positief beeld van de Belgische arbeidsmarkt. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

Omgeving Warren Buffett ziet goud stijgen

De goudprijs kan flink schommelen, beleggers in goud moeten tegen een stootje kunnen én het nodige geduld kunnen opbrengen. Wie een lange termijn horizon hanteert, hoeft zich echter weinig zorgen te maken. Het goud heeft hogere prijzen in het vooruitzicht.

De centrale banken wereldwijd blijven geld in het systeem pompen en de nieuwe fiat money zal de goudprijs blijven ondersteunen. Er komt bovendien een prijsondersteunend effect uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van de platinamarkt. De platinaprijs is gestegen wegens goed nieuws uit de autosector.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 december 2012

esm eerste handeling een feit

De leningen ter waarde van 39,5 miljard euro die Spanje maandag aan Europa heeft gevraagd, komen uit het nieuwe noodfonds van de eurolanden, het European Stability Mechanism (ESM). Daarmee is dit de eerste operatie die uit het eerder dit jaar opgerichte permanente fonds wordt gefinancierd.

Lees verder op iex.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs