Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 38011 tot 38015
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Rechter veroordeelt kredietbeoordelaar S&P. Het begin van een globale heksenjacht?

In Australië heeft het Federale Gerechtshof vorige week kredietbeoordelaar Standard & Poor’s en de Nederlandse bank ABN Amro tot een boete van 16 miljoen Australische dollar (13 miljoen euro) veroordeeld. De rechter achtte bewezen dat ABN Amro gebrekkige beleggingsinstrumenten verkocht aan gemeenten in de provincie New South Wales en dat de bank maar al te goed wist dat er iets aan schortte. S&P had die leningen een AAA-rating gegeven.

ABN Amro en S&P zouden beleggers misleid hebben door de leningen in kwestie - schuldobligaties die als ‘Rembrandt notes’ werden verkocht - voor te stellen als een goede investering. Volgens de rechter wisten beide partijen maar al te goed dat ze erg risicovol waren.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

WGC: Overzicht goudvoorraden en historische goudprijs in grafieken

De World Gold Council (WGC) plaatste vandaag weer wat nieuwe gegevens op haar website, waaronder een geactualiseerd overzicht van goudaankopen door centrale banken en een groot aantal tabellen die de historische ontwikkeling van de goudprijs laten zien. Marketupdate heeft van de grote datasets, die u na registratie op de website van de WGC ook zelf kunt downloaden, twee overzichtelijke grafieken gemaakt.

[...]

Bron: tijd.be
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Gepensioneerden doelwit in Griekse besparingen

Na maandenlang overleg met de trojka (EU, ECB, IMF) heeft het Griekse ministerie van Financiƫn maandagavond de harde besparingsmaatregelen voorgesteld die vanaf volgend jaar uitgevoerd worden. De nieuwe snoeironde viseert in het bijzonder de gepensioneerden: de pensioenen en uitkeringen worden met vijf tot 25 procent verkleind en de dertiende maand wordt afgeschaft. Tot nu toe kregen pensioentrekkers en overheidspersoneel een eindejaarspremie van 400 euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

G20 waarschuwt voor gevaren wereldeconomie

Vertragingen in de crisisaanpak door de Europese landen en een dreigende fiscale crisis in de Verenigde Staten vormen een gevaar voor de wereldwijde economie. Dat hebben de landen van de G20 maandag gezegd in een gezamenlijke verklaring na een bijeenkomst in Mexico.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit met winst aan vooravond verkiezingen

Wall Street is maandag met winst gesloten, waarbij de markten met name vooruit keken naar de presidentsverkiezingen op dinsdag.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde maandag 0,2% hoger op 13.112,44 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg eveneens met 0,2% tot 1.417,26 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,6% won tot 2.999,66 punten.