Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38011 tot 38015
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Bank of Japan handhaaft rente

De Bank of Japan heeft het belangrijkste rentetarief in het land gehandhaafd op 0 tot 0,1 procent. Dat maakte de centrale bank dinsdag bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Oorlog wenkt... aldus vijf verschillende beursgoeroes

‘Duizenden miljarden dollars aan schulden zullen worden geherstructureerd en miljoenen voorzichtige spaarders zullen op het slechtst mogelijke tijdstip in hun leven een belangrijk percentage van hun koopkracht kwijtspelen. Het wordt niet het einde van de wereld, maar het sociale weefsel in de met schulden opgezadelde landen zal worden aangetast, in sommige gevallen zelfs vernietigd. Het is triest vast te moeten stellen dat al te vaak in de economische geschiedenis oorlog de logische conclusie is geweest die volgde op de dynamiek van economische chaos. Wij denken dus dat oorlog een onvermijdbaar gevolg van de huidige globale economische situatie is,' schrijft de legendarische hefboomfondsmanager Kyle Bass op zijn blog.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

China exporteert meer naar Verenigde Staten

China exporteert tegenwoordig meer producten naar de Verenigde Staten dan naar de Europese Unie.

De economische crisis in de Europese landen ligt aan de daling ten grondslag. Een woordvoerder van het Chinese ministerie voor handel heeft dat dinsdag laten weten.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

ABP verwacht lager pensioen jongeren

Door de plannen van VVD en PvdA lijkt het halen van een pensioen van 70 procent van het gemiddelde inkomen verder uit beeld te raken.

Het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, heeft dat dinsdag gezegd in reactie op het regeerakkoord.

Daarin staat dat de jaarlijkse pensioenopbouw met 0,4 procent wordt verlaagd, na een eerdere verlaging van 0,1 procent. Dat lijkt niet veel, maar leidt bij een pensioenopbouw van 40 jaar tot een pensioenbedrag dat ongeveer 20 procent lager is, aldus ABP.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

Moody's verlaagt kredietwaardigheid Frankrijk

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietwaardigheid van Frankrijk met een stapje verlaagd. Het euroland verliest daarmee zijn toprating AAA en gaat naar AA1. De vooruitzichten blijven negatief. Dit heeft Moody's maandagavond bekendgemaakt.