Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38016 tot 38020
Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 20 november 2012

'Koop een huis, blijf in Spanje'

Spanje wil iedere buitenlander die een huis koopt van 160.000 euro of meer een permanente verblijfsvergunning geven. Met het plan hoopt de Spaanse regering de ingestorte huizenmarkt een zetje te geven.

Het plan van de Spaanse staatssecretaris van Handel, Jaime Garcia-Legaz, is nog niet definitief. Maar de Spaanse premier Rajoy benadrukte vandaag dat Spanje kopers moet vinden voor de enorme aantallen onverkochte huizen.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Nederland 9e op wereldranglijst goud

Nu centrale banken over de hele wereld bezig zijn met het devalueren van hun valuta is het interessant om te kijken hoe landen individueel bezig zijn met diversifiëren van centrale bank reserves. De mededeling van obligatiekoning Bill Gross aan investeerders wereldwijd om ook te zoeken naar ‘hard assets’ is dan ook een teken aan de wand. Met het huidige onconventionele monetaire beleid is het zaak om niet alleen in ‘(obligatie)papier’ te zitten maar ook ‘reële’ grondstoffen, waaronder goud.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Hoop op begrotingsakkoord stuwt Wall Street

De aandelenbeurzen op Wall Street stonden maandag aan het eind van de handelsdag flink hoger. Positieve eerste signalen uit de onderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen over de zogeheten 'fiscal cliff' kleurden de stemming voor de tweede dag op rij.

Verscheidene betrokkenen lieten zich de afgelopen dagen hoopvol over de gesprekken uit, die moeten zorgen dat een reeks bezuinigingen en belastingverlagingen die gepland staan voor 1 januari, verzacht worden. Positieve Amerikaanse huizencijfers werkten de positieve stemming verder in de hand.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Irakese olieboom?

Citi's commodities team believes Iraqi oil production is set to explode in the coming years, causing prices to turn downward.

In a massive survey helmed by analyst Edward Morse, Citi's team projects Brent crude to fall to $99 next year.

One of the main reasons (in addition to changing supply/demand dynamics in America): Iraq's oil production is poised to reach heights never seen in its history — neither prior to America's 2003 invasion nor in Iraq's '80s heyday:

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 19 november 2012

Olieprijs flink omhoog

De olieprijzen gingen maandag bijna 3 procent omhoog en bereikten de hoogste niveaus sinds midden oktober. Het geweld in het Midden-Oosten en hoopvolle signalen uit de gesprekken over de Amerikaanse begrotingsproblemen dreven de prijzen op.