Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 38016 tot 38020
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Nederland leent opnieuw tegen negatieve rente

De Nederlandse staat heeft maandag 2,3 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopende obligaties. Het rendement op de leningen kwam opnieuw lager uit dan 0 procent.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

In Spanje in oktober 4200 werklozen extra per dag

Ten opzichte van september steeg het aantal werklozen met 2,7 procent tot 4,8 miljoen.

Het werkloosheidspercentage, dat in het derde kwartaal op een record van 25 procent kwam, geldt als betrouwbaarder meetinstrument van de Spaanse arbeidsmarkt.

Bron: 925.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Hoe de ECB ervoor gaat zorgen dat uw oude dag armoedig is

Beetje droog, maar het moet want extreem belangrijk: als de ECB de Bank of Japan gaat navolgen, is uw pensioen straks precies niets waard.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

'ECB handelt in strijd met eigen regels'

Volgens de Duitse krant Die Welt am Sonntag hoefden de banken slechts 0,5 procent rente te betalen over 16,6 miljard euro aan leningen van de ECB, terwijl dat eigenlijk veel meer had moeten zijn.

De banken gebruikten ongeveer 80 miljard euro aan staatsleningen als onderpand. De ECB beoordeelde die als zeer betrouwbaar met een 'A-rating', terwijl grote kredietbeoordelaars als Fitch en Moody's ze beoordeelden met de lagere B-rating.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

"Financiële regularisatie doet meer kwaad dan goed"

Op de markten is er af en toe sprake van paniekvoetbal en dat is deels te wijten aan het optreden van de beleidsmakers. Mohamed El-Erian, bekend als CEO en woordvoerder-econoom van Pacific Investment Management Co. (PIMCO), heeft weinig goede woorden over wat er tot dusver is gebeurd.

De ingrepen van de overheid om de financiƫle wereld te regulariseren doen meer kwaad dan goed, ze hebben zelfs een gesynchroniseerde vertraging van de wereldeconomie in de hand gewerkt. De regularisering heeft dus niet de gewenste resultaten opgeleverd.