Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38031 tot 38035
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

IDFA documentaire: 'Ik wil mijn geld terug'

IDFA documentaire: Marketupdate geeft kaarten weg voor ‘Ik wil mijn geld terug’, de documentaire van Leo de Boer gaat deze week in première tijdens de International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De documentaire staat in het teken van de financiële crisis en de rampzalige gevolgen die dat gehad heeft voor sommige spaarders en beleggers.

Het beleggingsavontuur van Leo de Boer zal veel beleggers bekend voorkomen. In de zoektocht naar het hoogst mogelijke rendement spaarde hij onder andere €30.000 bij Ice Save, de IJslandse spaarbank die later zou omvallen als gevolg van de crisis. Verdampt vermogen in aandelen probeert hij vervolgens zelf snel weer goed te maken, maar het resultaat valt behoorlijk tegen. In de docu worden meer van dit soort financieel leed blootgelegd, waaronder ook een piramidespel van miljoenen euro's uit het Brabantse Deurne.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro

Grafieken: Relatie goud met de dollar en goud met de euro Via twitter kwamen twee grafieken voorbij die beide een interessante gelijkenis laten zien, maar die toch niet helemaal hetzelfde zijn. De ontwikkeling van de goudprijs blijkt vrij nauwkeurig geprojecteerd te kunnen worden op de officiële staatsschuld van Amerika. Tegelijkertijd blijkt de ontwikkeling van de goudprijs ook mooi in de pas te lopen met de totale passivazijde van de balans van de ECB.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

'Faillissementen vaak kapitaalvernietiging'

Voor bedrijven zou het eenvoudiger zijn om een doorstart te kunnen moeten maken. Volgens de ondernemersorganisaties komt surseance van betaling nu vaak neer op 'een doodvonnis'.

"Faillissementen zijn niet altijd te vermijden en kunnen het kaf van het koren scheiden, maar een onnodig faillissement leidt tot kapitaalvernietiging", meldt MKB-Nederland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Griekenland haalt ruim 4 miljard euro op

Griekenland heeft dinsdag ruim 4 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopend staatspapier. De rentes op de leningen, met looptijden van 1 maand en 3 maanden, waren iets lager dan bij een eerdere veiling in oktober. Dat maakte het Griekse staatsagentschap voor staatsleningen dinsdag bekend.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

AEX-crash

De afgelopen maanden zie ik de macro-economische omstandigheden binnen en buiten Europa steeds verder verslechteren:

Sinds gisteren krijg ik nu ook nog sterke statistische bijval van Hindenburgsignaal nummer 2. Voor een optimaal Hindenburgsignaal moet aan vijf condities worden voldaan.