Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38031 tot 38035
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

'Koopkracht daalt tot dertig procent'

De koopkracht van grote groepen Nederlanders gaat de komende jaren veel meer achteruit dan tot nog toe gedacht.

Sommige Nederlanders krijgen de komende vijf jaar tot wel dertig procent minder te besteden. Dat meldt RTL Nieuws vrijdagavond op basis van berekeningen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Russisch schip met goud erts vermist

Vandaag is een opvallend bericht naar buiten gekomen. Naar het schijnt zijn de Russische autoriteiten al enkele dagen op zoek naar een Russisch vrachtschip met daarin 700 ton goud erts aan boord. Het schip met de naam Amurskaya vertrok de afgelopen week op weg naar Feklistov maar kwam nooit aan.

Russische reddingsteams zijn al enkele dagen op zoek naar het schip, maar hebben het nog niet kunnen vinden. Naast mogelijk echt puur goud bestaat het meerendeel van de lading uit stenen en aarde, hierdoor is het onwaarschijnlijk dat het schip is gekaapt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt export goud

Iraanse centrale bank beperkt export goud Iraniërs kunnen niet langer goud exporteren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de export van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling goudprijs over afgelopen dertig jaar

Grafieken: Maandelijkse ontwikkeling goudprijs over afgelopen dertig jaar Op de website SeasonalCharts.com zijn verschillende grafieken te vinden die inzichtelijk maken hoe aandelen, valuta en metalen maandelijks gepresteerd hebben over de afgelopen dertig jaar. De grafieken laten zien dat goud gemiddeld vooral in de tweede helft van het jaar in prijs stijgt, terwijl koper, zilver en palladium juist de sterkste prijsstijging zien in de eerste helft van het jaar.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Hoe ingrijpend is de fiscal cliff eigenlijk?

Hoe ingrijpend is de fiscal cliff eigenlijk? In Amerika wordt de laatste tijd steeds vaker gesproken over een 'fiscal cliff'. Dit is een reeks van bezuinigingen en lastenverzwaringen die begin 2013 ingevoerd zullen worden. Sommige maatregelen, zoals het aflopen van bepaalde belastingkortingen en gunstige regelingen, zijn eerder al vastgelegd. Zo eisten de Republikeinen vorig jaar meer bezuinigingen voordat zij akkoord gingen met een verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. Andere bezuinigingen en lastenverzwaringen worden eind dit jaar pas definitief bekendgemaakt.

[...]