EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38036 tot 38040 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Bank of Japan zet geldpers in 2014 in hogere versnelling

De centrale bank van Japan maakte vandaag bekend dat het in 2014 begint met het stelselmatig opkopen van staatsschuld. Vanaf dat moment wordt er iedere maand ruim 12 biljoen yen aan schulden opgekocht, omgerekend €100 miljard. Het opkoopprogramma heeft een open einde en zal de waarde van de munt onder druk zetten.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Artur Baptista da Silva: de econoom die gans Portugal in de maling nam

Met zijn scherpe kritiek op de besparingsmaatregelen van de Portugese regering, oogstte Artur Baptista da Silva, een voormalig presidentiëel adviseur, financiëel specialist van de Wereldbank en  financiëel onderzoeker bij de Verenigde Naties, in zijn land veel succes. Tijdens een debat georganiseerd door de prestigieuze Internationale Club van Lissabon, kreeg hij vorige maand nog een staande ovatie.  Midden december kon hij zijn grieven over de economische politiek van Portugal zelfs kwijt in het gerenommeerde weekblad Expresso. Het persagentschap Reuters nam zijn ronkende ideeën graag over. De 61-jarige professor economie aan het Milton College in Wisconsin ontpopte zich al snel tot een van de geliefkoosde economische specialisten in het Portugese mediacircuit.

Tot bekend raakte dat de man geen econoom, maar een ordinaire oplichter was. Geen van de titels die hij zichzelf toedichtte zijn echt en het Milton College sloot al in 1982 zijn deuren. Zijn studie Growth, Inequality and Poverty: Looking Beyond Averages, stal hij van een werknemer van de Wereldbank.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Dijsselbloem: 'absoluut lichtpunten in economie eurozone'

Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem ziet 'absoluut lichtpunten' in het herstel van de Europese economie. Maar hij blijft voorzichtig, want het herstel is nog steeds precair. Het 'lijkt' erop dat de eurozone het dieptepunt van de crisis achter de rug heeft.

Dijsselbloem zei dat dinsdag bij RTL Z. Volgens hem moet er in veel eurolanden nog veel gebeuren om ze in veilig vaarwater te brengen. Risico daarbij is volgens Dijsselbloem dat regeringen op hun handen gaan zitten als het weer ietsje beter gaat.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Massale interesse voor zilveren munten in China

I have been in China for the past few months and I have been witnessing the silver and gold demand first hand at ground zero. Let me tell you. At first, I was quite stunned to see the small silver and gold shops that sell everything but the bullion rounds we are used to seeing back in the states like ASEs, Maples, Krugerrands, and even Chinese Pandas (these are only legally sold at the National Chinese Banks like Bank of China, ICBC, etc).

The reason I was stunned is that I did not witness the typical scene described back in Western websites about the massive PM demand in China when I first arrived in October. Of course there is a lot of retail demand in China for silver and gold but the bulk of this retail demand appears to comes around the Chinese new year (which is Feb 9 this year).  The typical scene at a silver/gold store did not impress me. This changed very quickly as the Chinese buying habits according to a Western mind (me) are not very predictable and appear to be lemming like or Giffen-good esque. In other words, if they see that something will increase their prestige or esteem and people are catching on, then all of a sudden like a tidal wave, everyone will start buying it, wearing it, or doing whatever “it” is. This is a common trait in South Korea, where 1 product or musician can become very popular out of no where. One has to keep in mind that in general, Asia, which is not based on Judeo-Christian norms, is an area all about perception, prestige, and not losing face.

Lees verder op silverdoctors.com
Geplaatst op: dinsdag 22 januari 2013

Initiatief Hollande en Merkel voor Europese economie

De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben dinsdag in Berlijn aangekondigd met een initiatief te komen voor de economische ontwikkeling in Europa.

Ze willen daarmee de economische groei helpen en het concurrentievermogen stimuleren. Het initiatief wordt in mei voorgelegd aan de andere leden van de EU.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs