Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38041 tot 38045
Bron: niburu.co
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Edgar Cayce voorspelt instorten aandelenbeurzen in december | Niburu

Voor iemand die nuchter naar de economische toestand in ons land en de wereld kijkt is het een wonder dat de koersen zo hoog blijven.

Maar, dat kan binnenkort veranderen als Cayce en een bewonderaar, Nouriël Roubini (Dr Doom), gelijk krijgen.

Voor onze ogen verdwijnt de economie in het afvoerputje. Ondanks alle geruststellende woorden van regeringsleiders en eurofanaten kan iedereen de werkelijkheid met eigen ogen aanschouwen.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Italië goedkoper uit bij veiling schatkistpapier

Italië heeft vanochtend tegen een lagere rentevergoeding een kortlopende lening geveild, blijkt uit een melding van het Italiaanse schuldagentschap.

Italië haalde met een nieuwe lening met een looptijd van een jaar 6,5 miljard euro op tegen een rendement van 1,762 procent. De veiling was 1,76 keer overtekend. Bij de vorige veiling van schatkistpapier met een looptijd van een jaar bedroeg het rendement nog 1,94 procent. 

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Hoe komen de Grieken aan 30 mrd?

Maanden en maanden hebben de ministers van Financiën van de eurolanden, de Europese Commissie, het IMF en Griekenland zelf de hete aardappel voor zich uit geschoven: maar nu is het lang verwachte trojka-rapport dan eindelijk verschenen. Het bevestigt wat iedereen al wist: het economisch aanpassingsprogramma voor Griekenland loopt hopeloos achter.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Britse inflatie flink omhoog

De Britse inflatie is in oktober naar het hoogste niveau gestegen in 5 maanden. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek dinsdag bekend.

De inflatie ging op jaarbasis omhoog tot 2,7 procent, van 2,2 procent in september. De hogere inflatie hangt samen met de gestegen kosten om naar de universiteit te gaan en de oplopende voedselprijzen. Economen hadden verwacht dat de inflatie zou uitkomen op 2,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Zorgen over Europa, Sandy beinvloeden olievraag - IEA

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie ook dit kwartaal afneemt, vooral te wijten aan de aanhoudende zorgen in Europa en de orkaan Sandy die vorige maand in de Verenigde Staten woedde, blijkt uit de maandelijkse verwachting die het agentschap dinsdag publiceerde.

Het IEA voorziet dat de wereldwijde vraag naar olie in het vierde kwartaal afneemt tot 90,1 miljoen vaten per dag; een daling van 290.000 vaten per dag ten opzichte van de vorige inschatting in oktober.