Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 38041 tot 38045
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

Meer dan 2,3 miljoen Grieken leven in armoede

Meer van 2,3 miljoen van de circa 11 miljoen Grieken leefden in 2010 in diepe armoede volgens het Griekse bureau voor de statistiek Elstat. 

Griekse media berichten zaterdag dat bovendien het verschil tussen arm en rijk in het land het grootste is in de Europese Unie.

In 2010 werden voor het eerst draconische bezuinigen ingevoerd die Athene moet ondernemen om geldschieters tevreden en het land in de eurozone te houden.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

CPB bevestigd forse inkomensverlies voor grote groepen.

Het CPB heeft vrijdagavond berichten van RTL bevestigd: Het regeerakkoord van PvdA en VVD kan tot een koopkrachtverlies van tientallen procenten leiden. ‘De berekende koopkrachtcijfers zijn inderdaad mogelijk’, aldus het CPB in een korte verklaring.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

Valse start: middenklasse weggevaagd

De middenklasse in Nederland lijkt in één keer te worden weggevaagd, feitelijk en psychologisch.

Crisisbeleid?
Als de politieke soep van de exorbitante verhoging van de zorgpremies van het nog niet eens geïnstalleerde kabinet Rutte II inderdaad zo heet gegeten wordt als nu het geval lijkt, wordt de middenklasse in Nederland in één keer weggevaagd. Dat gebeurt niet alleen feitelijk, maar vooral ook psychologisch. Het vertrouwen van burgers in hun persoonlijke toekomst is al dunnetjes en dreigt nu geheel weg te smelten. Als er al sprake is van een vorm van crisisbeleid van dit kabinet, dan maakt het een valse start en dat belooft niet veel goeds.

[...]

Bron: anarchiel.com
Geplaatst: zaterdag 3 november 2012

Inkomensafhankelijke prijs voor Brood, Luxe en Zuivel.

De landelijke verenigingen van brood- banketbakkerijen, de delicatesse sector en het genootschap voor vlees en zuivel zien vast wel een toekomst in de voorgestelde koppeling van inkomen en te leveren diensten of goederen. Verruimd sociaal maatschappelijk ondernemen in navolging van de overheid is nu op basis van rechtsgelijkheid mogelijk gemaakt. De toekomstige prijs voor een brood en pak melk zal naar draagkracht vastgesteld gaan worden.

In navolging van de koppeling tussen het individuele inkomen en verplicht te accepteren belastingen, accijnzen en verzekeringsproducten kunnen nu ook de prijzen voor brood, luxe artikelen, delicatessen en zuivelproducten worden gekoppeld aan het (gezins)inkomen van de koper. Het markttechnische onderscheid tussen een overheid en het bedrijfsleven is de laatste tien jaar geheel geharmoniseerd, waardoor er nu spraken is van één algemene markt tussen aanbieder en afnemer.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

AEX index en BEL20 omhoog, Dow Jones index en Nasdaq omlaag

De AEX index begon de laatste dag van de week licht lager en de BEL20 kende alleen rond 10:00 een kort dipje in de min. Beide beurzen bleven de rest van de dag in de plus al werd een deel van grootste winst (kort voor opening van de Amerikaanse beurzen) uiteindelijk deels ingeleverd.

Op een tamelijk rustige beursdag zorgde in eerste instantie een positief macrocijfer uit Amerika voor hogere standen van de beurzen in zowel Europa als Amerika. Het macrocijfer van het Amerikaanse banenrapport viel goed bij beleggers. In oktober zijn er in Amerika 171.000 banen bijgekomen.

Dit weekend zijn er verkiezingen in de VS en algemeen is de verwachting dat de zittende president Obama ook na de presidentsverkiezingen president zal blijven. De Dow Jones index en de Nasdaq begonnen de dag nog licht hoger dan donderdag maar verloren al snel de openingswinsten. Met de Amerikaanse verkiezingen in het vooruitzicht leken de beleggers in Amerika ergens anders met hun hoofd te zitten want de koersen van aandelen daalden in de loop van de dag. In de uren die volgden daalden beide beurzen verder en richting het einde van de beursdag kwamen zelfs verliezen van ruim -1% op de borden. Zo gingen de Amerikaanse beurzen negatief het verkiezingsweekend in.