Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 3806 tot 3810
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Op de feiten vooruit lopen

Voor de zoveelste keer sluiten de Amerikaanse beurzen hoger. Toch is al dat optimisme volgens macro-econoom en BNR-economiecommentator Kees de Kort maar moeilijk te verklaren.

Alweer alltime highs in de Verenigde Staten. Waar is dat optimisme op gebaseerd? Volgens De Kort heeft het alles te maken met Trump, maar zelf denkt hij dat beleggers op de feiten vooruit lopen. 'De rente loopt op, de ideeën van Trump zijn ook niet allemaal even groeibevorderend. Ik zie niet waar de beloofde verbetering vandaan zou moeten komen.'

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Turkije vervangt pro-Navo getrouwen door pro-Russische hardliners

De hogere diplomatieke en militaire kaders van Turkije op buitenlandse posten en bij de Noordatlantische Verdragsorganisatie (Navo) worden steeds meer ingevuld door Russisch-gezinde hardliners die de plaats van pro-westerse figuren innemen.

Daardoor moet onder meer worden gevreesd voor een verzwakking van de Navo, wat als een overwinning voor de Russische president Vladimir Poetin zou moeten worden beschouwd. Dat hebben een aantal uitgerangeerde Turkse militairen aan generaal Curtis Scaparrotti, hoofdcommandant van de Navo, geschreven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Grafiek: ECB maakt inhaalslag in WK geldontwaarding

De ECB is hard op weg het balanstotaal van de Amerikaanse centrale bank te overtreffen. Toen de Federal Reserve in 2014 stopte met het opkopen van obligaties had ze in totaal voor $4,5 biljoen op de balans staan, terwijl de balansomvang van de ECB op dat moment omgerekend slechts $2,5 biljoen was. Maar door het opkoopprogramma van Draghi groeide het balanstotaal in een hoog tempo naar een totaal van meer dan $4 biljoen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

TA Zilver Analyse Roy

Is de bodem gemaakt of is het slechts een tijdelijk herstel? De positieve ontwikkeling van de vorige week vrijdag werd op maandag voortgezet al ging het niet van een leiendakje zoals de candle laat zien. De beren sputterden aanzienlijk tegen en probeerden om de koers weer onder druk te zetten.

Uiteindelijk wisten de stieren nog wel door de $17 heen te prikken maar moesten richting het slot toch weer wat terrein prijsgeven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Duitse inlichtingendienst vreest ‘Russische propaganda’

De binnenlandse veiligheidsdienst van Duitsland maakte afgelopen week melding van een opvallende toename van ‘Russische propaganda en desinformatie’, die een destabiliserende uitwerking zou kunnen hebben op de Duitse samenleving. Ook houdt de inlichtingendienst Rusland verantwoordelijk voor cyberaanvallen tegen Duitse politieke bewegingen.