EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38051 tot 38055
Geplaatst op: woensdag 5 december 2012

Zuid-Korea kocht in november 14 ton goud

Dinsdag schreven we al over een valutaswap tussen Zuid-Korea en China, bedoeld om het gebruik van de eigen valuta in het handelsverkeer te stimuleren en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verkleinen. Tegelijkertijd bereid Zuid-Korea zich ook op een andere manier voor op de toekomst, door goud te kopen. In november voegde het land 14 ton goud aan haar reserves toe.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 5 december 2012

Wat we kunnen leren van de beste Hedge Fund manager ter wereld?

Ray Dalio is de oprichter van Bridgewater Associates, een hedge fund dat meer geld uitkeerde aan zijn investeerders dan welk ander hedge fund. Bridgewater Associates slaagt er nog steeds in om degelijke returns te realiseren, met een track record van 20 terwijl andere hedge funds nog amper het hoofd boven water houden.

Dalio gelooft dat fouten goed zijn, ze zorgen voor opportuniteiten om uit te leren. Als hij weet wat hij fout deed, trekt hij daar lessen uit om efficiënter te worden. Zijn filosofie is uitgeschreven in een document van 111 pagina’s en heeft zijn hedge fund een ziel en cultuur gegeven dat de dagelijkse activiteiten stuurt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 5 december 2012

Amerikaanse aandelenmarkt rijp voor correctie?

Er is een gezegde dat de obligatiemarkt meestal gelijk krijgt als obligaties en aandelen uit elkaar beginnen te lopen. De rente op Amerikaanse staatsobligaties ging sinds 2000 netto naar beneden, terwijl de aandelenmarkt sinds 2009 alweer in een bull market zit. Als we deze ontwikkeling vergelijken met die van Japan zouden we tot de conclusie kunnen komen dat er een behoorlijke correctie aan zit te komen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: woensdag 5 december 2012

Dienstensector eurozone krimpt opnieuw

De bedrijvigheid in de dienstensector van de eurozone is in november opnieuw afgenomen, maar wel in een lager tempo dan in oktober.

Frankrijk, Spanje en Italië hadden de grootste negatieve invloed op de samengestelde index, aldus Markit.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: woensdag 5 december 2012

Uitstel bankenunie dreigt

Uitstel dreigt voor de Europese bankenunie: Duitsland staat vol op de rem. Een overleg in Brussel over het bankentoezicht gisteren heeft niets opgeleverd.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs