Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38056 tot 38060
Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Eurozone opnieuw hoofdthema G20 ontmoeting

Hoewel de eurozone in de afgelopen maanden in iets rustiger vaarwater is gekomen, zal de Europese schuldencrisis opnieuw het belangrijkste onderwerp worden op de komende ontmoeting van de 20 belangrijkste industrielanden. De minister van financiën en directeuren van de centrale banken van de zogenoemde G20-landen komen zondag bijeen voor een tweedaagse ontmoeting in Mexico-Stad.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Blijven junior gold miners het beter doen dan de rest?

Goudmijnaandelen hebben het de laatste tijd al beter gedaan dan fysiek goud en de S&P500. Deze trend zal vermoedelijk aanhouden. De laatste 6 maanden hebben de zilvermijnen (SIL) en de goudmijnen (GDX) het alvast beter gedaan dan de rest.

Lagere winstcijfers en een tragere groei kan de stijging van blue chips vertragen. Ook nu dat de junior mijnaandelen een pauze nemen, doen ze het nog bijzonder goed ten opzichte van fysiek goud en de S&P500. Er is een rotatie aan de gang van grote mijnbedrijven naar junior mijnbedrijven, ook dit zal de vraag naar junior gold miners ondersteunen.

[grafiek]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Mensen die denken dat orkanen de economie stimuleren zitten er volledig naast

Zoals dat altijd het geval is wanneer zich natuurrampen voordoen, vertellen sommige sprookjesmakers dat ook orkaan Sandy economische stimulus en werkgelegenheid zal creëren. Alles wat stuk is moet immers worden vervangen. Deze fabel geeft enkel blijk van een totaal gebrek aan kennis van hoe de economie in elkaar zit. Al in 1850 maakte Frédéric Bastiat brandhout van dit argument. In zijn boek ‘Wat men ziet en wat men niet ziet’ haalt hij deze theorie in de Parabel van de Gebroken Ruit onderuit.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Beurzen Europa sluiten hoger

De Europese beurzen lieten vrijdag opnieuw winsten zien. Na de stevige koerswinsten van een dag eerder deden beleggers het wel wat kalmer aan. Het Amerikaanse banenrapport, dat sterker uitviel dan verwacht, bood enige steun aan de handel.

De AEX-index in Amsterdam sloot 2,17 punten (0,7 procent) hoger op 337,60 punten. De MidKap-index klom 1,82 punten (0,4 procent) tot 528,59 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent. Londen won 0,1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Sentiment onder fondsbeheerders op een 7-jarig dieptepunt!

Dat het sentiment in de financiële markten om te janken is, dat wist u natuurlijk al als vaste lezer van Slim Beleggen. Wie onze Slim Beleggen Twitter volgt, heeft wellicht de volgende cover van Barron’s zien voorbij komen.

Het onderstreept andermaal de negatieve ondertoon die het huidige marktsentiment beheerst. We kregen deze middag nog meer informatie toegestuurd die bevestigd dat beleggers uitermate somber zijn.

De ‘Big Money’ poll van Barron’s, die vertegenwoordigt wordt door fondsbeheerders in de financiële markten, was nooit eerder zo pessimistisch in de afgelopen 7 jaren!