Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38056 tot 38060
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Europese jeugdwerkloosheid blijft stijgen, meer sociale onrusten niet uitgesloten

Niet bepaald verrassend, maar het gaat in Europa van kwaad naar erger. De jeugdwerkloosheid blijft maar stijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de betogingen grimmiger worden in landen als Griekenland en Spanje. De jeugd heeft immers weinig te verliezen. Er is een groot verband tussen jeugdwerkloosheid en sociale onrust.

[...]

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

De Britten en hun ongedekte pensioenverplichtingen

For all our UK readers, who hope some day to collect pension benefits, we have two messages: i) our condolences, and ii) you won't.   Why? The answer comes straight from the ONS:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Belastingopbrengst daalt in zwakke eurolanden

De zwakkere eurolanden krijgen steeds minder belasting binnen. Het percentage belastinginkomen ten opzichte van het bruto binnenlands product (bbp) daalde de laatste jaren.

Het gaat concreet om Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje, ook wel de GIIPS-landen genoemd.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Spanjaarden met schulden worden niet meer meteen uit huis gezet

Gedurende twee jaar zullen Spaanse huiseigenaars die hun lening niet meer kunnen afbetalen, niet meer uit hun huizen gezet worden, als het om "een geval van extreme noodzaak" gaat. Dat engagement heeft de Spaanse bankenassociatie (AEB) vandaag aangekondigd. De actie komt er nadat er tijdens de afgelopen twee weken twee zelfmoorden plaatsvonden, wat veel sociaal protest uitlokte.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Kleine winsten op Wall Street

De beurzen op Wall Street herstelden maandag in de eerste handelsuren enigszins van de stevige verliezen van de tweede helft van vorige week. De zorgen over de aanpak van de Amerikaanse staatsschuld, die verantwoordelijk waren voor de neergang van de koersen sinds de herverkiezing van president Barack Obama, werden echter niet volledig verdrongen.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 12.851 punten. De S&P 500 steeg ook 0,3 procent, tot 1384 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,4 procent tot 2915 punten.