Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 38066 tot 38070
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Spaanse banken krijgen 37 miljard euro uit Europees noodfonds

De eurolanden gaan in eerste instantie 37 miljard euro vrijmaken voor de herkapitalisering van genationaliseerde Spaanse banken, meldt de Spaanse minister van Financiën Luis De Guindos maandag bij aanvang van een bijeenkomst van de ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep).

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 26 november 2012

België leent nog goedkoper

De Belgische schatkist heeft voor bijna 3,2 miljard euro aan staatspapier geveild met looptijden variërend van 5 tot 10 jaar. Het was de laatste veiling in het beste jaar ooit voor de Belgische obligaties. De rentes om te kunnen lenen, lagen nooit eerder zo laag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Spanje: eerste bankensteun kost 37 miljard

De eerste kapitaalinjectie in de zwakke Spaanse bankensector met Europees steungeld gaat 37 miljard euro kosten. Dat heeft de Spaanse minister van Economische Zaken Luis de Guindos gezegd.

Eerder op de dag meldde de Spaanse krant El Pais dat de Spaanse regering tussen de 40 en 42,5 miljard euro aan Europese steun wil aanvragen om de noodlijdende bankensector te ondersteunen. Spanje kreeg in juni 100 miljard euro aan Europese steun toegezegd voor zijn banken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Eurozone opnieuw bijeen over Griekenland

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden zijn opnieuw bijeen in Brussel voor overleg over Griekenland. Het is de derde keer in 2 weken tijd dat deze zogenoemde eurogroep bijeen is. Griekenland is in afwachting van de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun, maar de ministers moeten het eerst eens worden over een oplossing voor de Griekse schuldenpositie op lange termijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Witte Huis waarschuwt voor 'fiscal cliff'

Het Witte Huis waarschuwt dat de 'fiscal cliff' de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 1,4% kan vertragen en dat de maatregel de consumentenbestedingen in het feestdagenseizoen kan beperken.

Het rapport van de economische adviseurs van president Obama komt niet als een verrassing. Amerikaanse economen en het bedrijfsleven waarschuwen al langer voor de effecten van de 'fiscal cliff' - een pakket van $500 miljard aan belastingverhogingen en bezuinigingen dat zonder ingrijpen per 1 januari 2013 automatisch in werking treedt.