Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38071 tot 38075
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

De vier gevaarlijkste banken ter wereld

Deutsche Bank, Citigroup, HSBC en JP Morgan Chase zijn de gevaarlijkste systeembanken ter wereld. Zij moeten hun buffers flink verhogen. ING, de enige Nederlandse wereldwijde systeembank zit in de minst gevaarlijke categorie.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Financial Stability Board (FSB). Deze FSB omschrijft 28 banken als wereldwijd systeemrelevant. Een omvallen van een van hen zou een gevaar zijn voor de wereldwijde stabiliteit.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Jongeren lopen grootste risico op armoede

Voor het eerst in de geschiedenis lopen jongeren een grotere kans om met armoede en bestaansonzekerheid geconfronteerd te worden dan ouderen. Dat is volgens de krant De Morgen uit een onderzoek van professor en gewezen minister Frank Vandenbroucke gebleken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Wall Street sterk van start in november

1 november was op de West-Europese beurzen een vrij goede dag, maar de beurs op Wall Street deed er nog een schepje bovenop. De start van november was dus hartverwarmend, het valt nu af te wachten of de rest van de maand even goed zal worden.

De start werd alleszins al niet gemist en dat had veel te maken met het vertrouwen dat de man in de straat meer en meer krijgt. De index van het consumentenvertrouwen bereikte het hoogste peil in 4 jaar, zoals blijkt uit het rapport dat de Conference Board gisteren publiceerde.

Daarmee is het vertrouwen het hoogst sinds februari 2008, toen de Amerikaanse economie aan de vooravond van een lange en pijnlijke recessie stond. Op basis van het consumentenvertrouwen zou het wel eens kunnen dat het werkloosheidsrapport voor oktober – dat vanmiddag wordt gepubliceerd – eveneens zal meevallen. De beurskoersen op Wall Street zouden er wel bij varen!

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

VastNed Retail waardeert 100 miljoen af in Spanje

VastNed Retail heeft in de eerste negen maanden bijna 100 miljoen euro af moeten waarderen, met name op het Spaanse vastgoed. Het directe beleggingsresultaat daalde bijna 7%.

Het in Rotterdam gevestigde vastgoedbedrijf gaat voor geheel 2012 uit van een direct beleggingsresultaat van EUR3,25-3,30 per aandeel, blijkt vrijdag uit de bekendmaking van de resultaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

'Amsterdamse beurs begint vlak'

De beurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk vlak beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen onveranderd openen. Beleggers wachten op het officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag zal verschijnen.

,,De indicatoren wijzen op een vlakke opening voor de AEX. Het kan een klein plusje of een minnetje zijn. In de VS draait de goednieuwsshow op volle toeren voorafgaand aan de presidentsverkiezingen volgende week dinsdag. Het arbeidsrapport zal dan ook beter zijn dan verwacht. Na de verkiezingen zal de aandacht zich echter richten op de begrotingsproblemen in de VS. In Europa duurt het Griekse drama voort. Als Griekenland niet voor 16 november nieuw geld krijgt is het failliet'' aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.