Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38071 tot 38075
Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Betalingsmoraal op dieptepunt

Het betaalgedrag van Nederlandse bedrijven wordt steeds slechter. Bedrijven betalen hun rekeningen steeds later. Het Verbond van Credit Management Bedrijven, het VCMB, verwacht dat het nog erger wordt.

In een poging iets aan het probleem te doen, stellen bedrijven kortere betalingstermijnen in. Van gemiddeld 31 dagen vorig jaar naar 27 dagen dit jaar. Ook worden incassobureaus eerder en vaker ingeschakeld. 19 procent doet dat binnen een maand na vervaldatum. Vorig jaar was dat 11 procent .

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

VS VANDAAG: Wall Street hoger van start

De Amerikaanse futures wijzen maandag op een hogere opening voor Wall Street, geholpen door positieve macro-economische data uit China tijdens het weekend en de Griekse parlementaire goedkeuring voor de begroting voor 2013.

De viering van Veterans Day, waardoor de obligatiemarkten en alle overheidsgebouwen gesloten blijven, kan maandag zorgen voor lage handelsvolumes.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Wall Street opent met winst

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Wall Street volgt daarmee Europa, waar kleine winsten worden geboekt dankzij een meevallende Chinese exportgroei.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Problemen op Duitse woningmarkt

De Duitse woningmarkt stevent af op grote problemen door regionale scheefgroei.

Door stijgende woningprijzen en huren kunnen mensen in grote steden en universiteitssteden zich nauwelijks nog een huis veroorloven. Ook de hogere energieprijzen hakken er stevig in, waarschuwt directeur Franz-Georg Rips van de Duitse woonbond.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Gebruik voedselbonnen in VS gestegen tot 47,1 miljoen

Normaal gesproken wordt het aantal Amerikanen dat beroep doet op voedselbonnen aan het eind van de maand vrijgegeven, maar dit keer werd de publicatie van de cijfers over de presidentsverkiezingen heen getild. Of die twee zaken verband met elkaar houden weten we niet, maar wat we wel weten is dat het gebruik van voedselbonnen opnieuw is gestegen. De laatste cijfers van augustus laten zien dat het aantal Amerikanen dat voedselbonnen gebruikt is gestegen naar een record van 47,1 miljoen.

[...]