Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 38081 tot 38085
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Bank of Japan verdedigt ruimer monetair beleid

De gouverneur van de Bank of Japan heeft het beleid verdedigd van de Japanse centrale bank om de economie een impuls te geven en een eind te maken aan deflatie.

Daarbij benadrukte hij dat het verruimen van het monetaire beleid een verdere waardestijging van de yen heeft voorkomen.

Tijdens een bijeenkomst met Japanse zakenlieden zei Masaaki Shirakawa dat "de toewijding van de BoJ om het monetaire beleid sterk te verruimen totdat het inflatiedoel van 1% in zicht komt, een element is geweest in het terugdringen van de sterke waardestijging van de yen", hoewel de koers van de munt "niet alleen door monetair beleid wordt bepaald".

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Mark Faber ziet het goed.

Elke cent die naar Griekenland, Portugal of andere Europese probleemlanden gaat om een failliet te voorkomen, is volslagen overbodig. De Amerikaanse Federal Reserve zal de wereld vernietigen, vele financiële instellingen worden vermorzeld en vooral armere groepen van de samenleving worden de dupe van mega-inflatie. En, niet te vergeten: onze pensioenen komen in groot gevaar. Dat oppert de wereldberoemde en gerenommeerde Zwitserse beleggingsexpert Marc Faber. „Ik ben nog niets eens pessimistisch.”

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Van de "Fiscal Cliff" springen?

De waarde van diverse aandelen daalde door het aanhoudende nieuws over de fiscal cliff. Omdat er nog geen uitsluitsel is, ziet het er naar uit dat het einde van de dalingen nog niet in zicht is. Maar er is ook een andere kant  aan de fiscal cliff, namelijk dat de cliff er uiteindelijk voor zal gaan zorgen dat de koersen van de aandelen die op dit moment dalen in korte tijd weer snel zullen oplopen.

Bron: optieblog.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Goud: recordprijzen voor 2013 verwacht

Goud stijgt al twaalf jaar aan één stuk door. Dat is een record en het lijkt er op dat er nog tenminste één jaar aan deze opmars kan worden toegevoegd.

Volgens 16 analisten, gepolst door Bloomberg, is de verwachting dat goud komend jaar elk kwartaal zal stijgen. Aan het einde van 2013 zal de goudprijs dan rond de 1,925 dollar per ounce noteren; een premie van 11 procent als wordt gekeken naar de huidige koers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 november 2012

Eéé op de drie bedrijven heeft financiële zorgen

Eén op de drie bedrijven in Nederland heeft financiële zorgen. Deze bedrijven krijgen moeilijker kredieten en leningen en hebben vaker te maken met klanten die laat of niet betalen.

Dit blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het vierde kwartaal van 2012. Voornamelijk bedrijven in de landbouw (48 procent) en bouwsector (47 procent) hebben hier last van.