Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38081 tot 38085
Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Wie moet de economie leiden, de markt of de overheid?

De term markteconomie is niet identiek aan het kapitalisme, waar een onderneming arbeiders inhuurt als een arbeidsgrondstof om materiële rijkdom te produceren en om zowel de winst als de waarde van de onderneming voor haar aandeelhouders te vergroten. Het kapitalisme is een economisch systeem waarin het bedrijfsleven, in plaats van de overheid, geleid wordt door particulieren en in stand wordt gehouden door winst te maken.

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Willem Middelkoop: Goud en het geheim van geld

Goud en het geheim van geld ligt donderdag 15 nov in de gewone en digitale boekwinkel! De lang verwachte opvolger van Overleef de kredietcrisis en Als de dollar valt kan nu alvast besteld worden en zal je direct worden toegezonden als het beschikbaar is.

[...]

 

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

China importeerde in september bijna 70 ton goud

De World Gold Council registreerde in oktober geen grote aan- of verkopen van goud door centrale banken. Maar wat niet in deze cijfers verwerkt zit is wat China doet. Het land publiceert al een aantal jaar geen gegevens meer over haar goudreserve. Wel is bekend dat het land inmiddels de grootste producent is van het gele edelmetaal en dat het daarnaast ook nog eens grote hoeveelheden importeert. In september werd er 69,7 ton aan fysiek goud het land ingevoerd via Hong Kong.

[...]

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Het Euro diner is afgelopen, banken en politici verdwijnen, u betaalt de rekening

Misschien heeft u het ooit wel eens meegemaakt. Een gezellig diner, de wijn vloeit rijkelijk, de koffie en een Armagnac komen langs en stilletjes staan er om u heen steeds meer “vrienden” op, totdat u alleen aan tafel zit en de rekening mag, liever gezegd MOET betalen. En dat voor zover u het nog steeds niet in de gaten heeft is dit binnen afzienbare tijd het scenario waar u zich op moet voorbereiden. De rekening bedraagt momenteel al 1.4 BILJOEN euro en met de hefboomwerking van het ons door de politiek in de maag gesplitste ESM verdrag wordt dat zelfs 3.4 biljoen, het is net alsof uw “vrienden” aan het einde van de maaltijd nog even een paar flesjes Petrus bijbestelden om deze onder hun regenjas  mee naar huis te nemen, terwijl u de andere kant op keek. En dit nu lezers, is precies wat er  te gebeuren staat, waarbij het telkens weer even de andere kant opkijken niet helpt. 

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Chinese goudimport schiet omhoog

Anyone who may have been concerned by the slowdown in Chinese gold imports in August, when the country imported "only" 53.5 tons of gold from Hong Kong (down from 75.8 in July), can breathe a sigh of relief. According to the Hong Kong Census Bureau, in September Chinese gross imports soared by 30% reverting to the long-term trendline of 65 tons in gross imports per month, and rising to a total of 69.7 tons. Net imports were 40% less, although that excludes organic Chinese gold mining and recirculation, which is why for all intents and purposes the gross number is the apples to apples one. And using that, Year-To-Date China has now imported a whopping 582 tons of gold, more than the official holdings of India at 558 tons, and which through November has certainly surpassed the holdings of the Netherlands, and make China's gross imports in just 2012 nominally the equivalent of Top 10 largest sovereign holder of gold.