EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 38091 tot 38095
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Twee jaar extra om Grieks tekort op orde te brengen

De Europese ministers van Financiën hebben officieel besloten om Griekenland 2 jaar extra de tijd te geven om het begrotingstekort op orde te brengen. Dat betekent dat het land nu tot 2016 krijgt om het tekort tot onder de 3 procent van het bruto binnenlands product te brengen.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Opkomende landen vergroten goudreserves

Volgens data van het Internationaal Monetair Fonds heeft Brazilië zijn goudreserves in oktober 2012 met 17,2 ton vergroot naar een totaal van 52,5 ton. Dit is het hoogste niveau sinds januari 2001. Niet alleen Brazilië is bezig met het uitbreiden van zijn goudreserves, ook landen als Kazakhastan (+7,5 ton), Turkije (+17,5 ton) en Rusland (+0,4 ton) verhoogden hun goudvoorraad in totaal met ruim 40 ton.

Duitsland, na de VS de grootste goudbezitter ter wereld, bracht in oktober zijn goudreserves juist terug met 4,2 ton. Dit is de eerste reductie sinds juni. Goud maakt op dit moment nog maar 0,5% uit van de totale reserves van de Brazilianen en 20% van Kazakhstan’s totale reserve. Beide landen lopen nog fors achter op de ruim 70% aan goudreserves die de VS en Duitsland hebben gealloceerd van hun totale bezittingen.

Lees verder op Goudvergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

'Te laat voor snelle hervorming belastingsysteem VS'

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Het is niet mogelijk om binnen twee weken het Amerikaanse belastingsysteem te hervormen, zoals de Republikeinen eisen.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag in een televisie-interview.

Obama werd gevraagd naar de onderhandelingen tussen de Republikeinen en het Witte Huis over het Amerikaanse begrotingstekort.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

Bunds sluiten hoger

De Duitse bunds zijn dinsdag hoger geeindigd, waarbij een groot deel van de volumes dinsdag voortkwamen uit het doorrollen van het december contract naar maart.

De obligatiemarkten zijn met name in afwachting van de uitkomst van het Griekse obligatieterugkoopprogramma, welke pas laat op vrijdag verwacht wordt.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 4 december 2012

We leven we in ‘gemanipuleerde’ tijden volgens Jim Grant

Een van de meest gerespecteerde marktstrategen op Wall Street, Jim Grant, was niet mals voor de centrale planners in een interview op Bloomberg TV. Volgens Grant worden alle financiële markten vandaag gemanipuleerd door de globale centrale banken.

Ze drukken de rente en manipuleren de rentecurve. Bovendien laten ze de prijzen van activa (aandelen, bedrijfsobligaties) opzettelijk stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs