Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 38091 tot 38095
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Steeds meer ontslagen, dus werkloosheid stijgt

De werkloosheid in de eurozone blijft stijgen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. Het werkloosheidspercentage is in september 2012 gestegen naar 11,6%. Een jaar eerder kwam het werkloosheidscijfer nog uit op 10,3%. Het is niet zo gek dat de werkloosheid stijgt. Sinds de crisis lezen we steeds vaker over ontslagen en saneringen bij bedrijven. Steeds meer mensen raken hun baan kwijt. De afgelopen maand, dus in oktober 2012, kwamen we onder andere de volgende nieuwsberichten tegen:

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Deutsche Bank maakt ranglijst van beste beleggingen in oktober

Deutsche Bank heeft een overzicht gemaakt van verschillende soorten beleggingen en heeft deze gerangschikt naar prestaties. De ranglijst bevat onder meer aandelenindices, staatsobligaties, olie, goud en grondstoffen. In de maand oktober was de Griekse aandelenmarkt uit deze brede selectie de beste 'performer' met een stijging van 8,4%. Ook Spaanse en Italiaanse obligaties werden in oktober iets meer waard, respectievelijk 2,5% en 1,8%. Zilver was in oktober de hekkensluiter met een prijsdaling van 6,6%.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Iraanse centrale bank beperkt export goud

Iraniërs kunnen niet langer goud exporteren zonder toestemming van de centrale bank. De maatregel is in werking gesteld in een poging de kapitaalvlucht uit het land te beperken. Afgelopen dinsdag maakte de Iraanse overheid al een lijst van vijftig 'basisgoederen' bekend die niet meer geëxporteerd mogen worden. Het verbod op de export van deze goederen hangt vrijwel direct samen met de bijzonder hoge inflatie van de rial.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Vietnamese banken verkopen goud van hun klanten

Vietnamese banken hebben enige tijd geleden hun klanten aangeboden om (papieren) geld te betalen om hun goud op te slaan in hun kluizen. Indien banken al beginnen te betalen voor goud te bezitten, moet je op je hoede zijn. Dit ruikt dan naar toekomstige confiscatie.

De Dow Jones rapporteerde dat deze Vietnamese banken het goud van hun klanten verkocht hebben om hun eigen balansen op te smukken. Om deze illegale praktijken tegen te gaan, heeft de Vietnamese centrale bank besloten de banken toe te laten 20 ton goud te kopen de komende 2 maanden. Hierna komt er een verbod om goud te gebruiken om het operationeel kapitaal te verhogen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 1 november 2012

Wall Street begint met winst

In New York, waar het dagelijkse leven nog altijd is ontregeld door de nasleep van orkaan Sandy, zijn de beurzen donderdag met winsten begonnen. Beleggers verwerken een flinke hoeveelheid van macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,4 procent hoger op 13.150 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1415 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 2986 punten.