Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38091 tot 38095
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Gebruik voedselbonnen in VS gestegen tot 47,1 miljoen

Normaal gesproken wordt het aantal Amerikanen dat beroep doet op voedselbonnen aan het eind van de maand vrijgegeven, maar dit keer werd de publicatie van de cijfers over de presidentsverkiezingen heen getild. Of die twee zaken verband met elkaar houden weten we niet, maar wat we wel weten is dat het gebruik van voedselbonnen opnieuw is gestegen. De laatste cijfers van augustus laten zien dat het aantal Amerikanen dat voedselbonnen gebruikt is gestegen naar een record van 47,1 miljoen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag naar verwachting hoger openen. Wall Street lijkt daarmee Europa te volgen, waar kleine winsten worden geboekt dankzij een meevallende Chinese exportgroei.

De omzetten op de Amerikaanse financiële markten zullen mogelijk laag blijven aangezien de obligatiemarkt in de Verenigde Staten dicht is vanwege Veterans Day. Ook zijn overheidsinstanties gesloten en staan er geen macro-economische cijfers op het programma.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Chinezen gaan Amerikanen leren weer zelf te produceren

President Barack Obama heeft tijden de verkiezingscampagne beloofd dat hij de maakindustrie weer terug naar de Verenigde Staten wil halen. Omdat veel Amerikaanse bedrijven de productie van hun goederen, vanwege te hoge loonkosten, allang niet meer in eigen land doen hebben zij een grote achterstand opgelopen in productietechnieken en processen. Om de maakindustrie met succes weer terug te halen naar Amerika zullen zij eerst deze achterstand moeten wegwerken. Het Taiwanees/Chinese bedrijf “Foxconn” gaat de Amerikanen hierbij helpen.

Bron: mt.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Dit zijn de 7 rijkste Europeanen

Wie zijn de 7 rijkste Europeanen en hoe verdien(d)en ze hun geld? De enige Nederlander: Charlene De Carvalho-Heineken.

Carlos Slim, de man die eerder dit jaar Eelco Blok eventjes dwarszat bij KPN, is volgens Bloomberg de rijkste man op aarde. De Mexicaan beschikt volgens het persbureau over een vermogen van 77,5 miljard dollar, een toename van 25,3 procent vergeleken met vorig jaar. Op gepaste afstand volgt een usual suspect, de Amerikaan Bill Gates, met een vermogen van 64,4 miljard dollar. MT blijft dichter bij huis en werpt een blik op de rijkste Europeanen uit de lijst. Te beginnen met de enige Nederlander die de top 200 heeft gehaald: Charlene De Carvalho-Heineken.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

China's keuzes raken hele wereld

Al maanden lang veren analisten, economen en andere deskundigen op bij elk cijfer dat over China bekend wordt.

Het maakt niet uit om welke indicatie het gaat, ze worden allemaal gebruikt om in te schatten of en hoe snel de economische groei in China daalt. Want de tijden zijn voorbij dat China's economie vanzelfsprekend tien procent of meer per jaar groeit.