Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 38096 tot 38100
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

'Griekse schuldverlichting een optie'

Schuldverlichting voor Griekenland is een optie als dat land alle noodzakelijke economische hervormingen heeft doorgevoerd. Dat stelde de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann vrijdag op een conferentie in Berlijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

CPB geeft alle cijfers koopkracht vrij

Op verzoek van RTL Nieuws geeft het CPB vandaag de onderbouwing van de inkomenseffecten van de bezuinigingen van het kabinet Rutte II vrij. Alle koopkrachtcijfers van het Centraal Planbureau (CPB) over het regeerakkoord worden vandaag openbaar gemaakt.

Daarmee is de rechtszaak van RTL Nieuws tegen de ministeries van Algemene Zaken en Economische Zaken van de baan. Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein: "Wij zijn blij dat straks iedereen precies kan zien wat de mogelijke effecten van het regeerakkoord op zijn of haar beurs zijn."

Bron: OptieBlog.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Rally in zilver houdt aan?

Wij zijn al een tijdje positief op zilver en voor de leden van de Optie Trader hebben we zelfs een longpositie in het edelmetaal. Toen we de trade initieerden, gaven we een stoploss mee van ongeveer 29.5 tot 29.00 dollar. De prijs van zilver is sindsdien goed gestegen en wij vinden het tijd om de stoploss nu wat te verhogen.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

CME verlaagt margeverplichtingen goud- en zilvercontracten

De CME Group heeft de margeverplichtingen voor contracten goud en zilver verlaagd. Daardoor hoeven participanten vooral minder geld in te leggen om een contract af te kunnen sluiten dan voorheen het geval was. De CME past de margeverplichtingen regelmatig aan om de hoeveelheid speculatief geld in de markt te 'reguleren'. Niet alleen de margeverplichtingen voor edelmetalen, maar ook die voor koper en aardgas werden verlaagd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 16 november 2012

Zwitserse Metalor gaat goudsmelterij bouwen in Singapore

Metalor gaat haar activiteiten in het Verre Oosten verder uitbreiden, want een nieuwssite uit Singapore schrijft op haar website dat het Zwitserse bedrijf $15 miljoen gaat investeren in een nieuwe smelterij. De bouw hiervan moet in de tweede helft van volgend jaar gereed zijn. Metalor verwacht dat deze smelterij zal voldoen aan de vraag van goudbanken in Zuid-Oost Azië, bedrijven die goud recyclen en de industrie in het algemeen.