Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 3811 tot 3815
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Musk: ‘Robots zullen onze jobs afpakken; overheid zal basisinkomen moeten betalen’

Steeds grotere delen van de arbeidsmarkt zullen door technologie worden vervangen, waardoor de mens minder werk heeft en uiteindelijk van de overheid een basisinkomen zal ontvangen.

Dat heeft de Amerikaanse technologie-ondernemer Elon Musk, chief executive van Tesla en Spacex, tegenover Consumer News and Business Channel (CNBC) gezegd. Er zal volgens Musk uiteindelijk wellicht geen ander alternatief zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Loonstijging bekijken door een microscoop

De Amerikaanse lonen hebben het hoogste peil in zeven jaar gehaald, maar reden voor enthousiasme is er niet. ‘De lonen zijn een paar jaar helemaal niet gestegen. Als je de lonen van nu vergelijkt met die van een jaar of tien geleden, is er weinig reden voor enthousiasme. In historisch perspectief stelt het allemaal weinig voor.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Nieuws over Hillary Clinton stuwt koers dollar

De dollar is maandag bezig aan een opmars. De beslissing van de FBI om Hillary Clinton niet te vervolgen voor het gebruik van een privé-mailserver heeft de verkiezingsspanning op de financiële markten wat bekoeld.

Afgelopen week werd het gat tussen Clinton en haar tegenstrever Donald Trump in de peilingen grotendeels gedicht, nadat de FBI bekendmaakte de al maanden slepende e-mailkwestie opnieuw te bekijken. De opmars van Trump in de peilingen zette de aandelenbeurzen wereldwijd onder druk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Robeco beleggingsvisie november 2016

We vroegen vier Robeco-fondsmanagers naar de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingsuitslag op hun specifieke vakgebied, zoals obligaties, wereldwijde aandelen en opkomende markten. Wat de uitkomst van de verkiezingen ook wordt, zeker is wel dat er meer geld wordt geïnvesteerd in de lang verwaarloosde infrastructuur van de VS. “Dat is goed voor de bouwsector en daaraan gelieerde bedrijven”, zegt Sander Bus, portefeuillemanager van het wereldwijde fonds Robeco High Yield Bonds en co-hoofd van het Credit-team.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Geen eurocrisis, maar een schuldencrisis!

Hoe is het mogelijk dat de euro ondanks alle problemen in de zuidelijke landen nog steeds opvallend stabiel is ten opzichte van de Amerikaanse dollar? En hoe kan het dat steeds meer landen zich de afgelopen jaren bij de muntunie hebben aangesloten? Op die vragen blijven de eurosceptici vaak een antwoord schuldig. Misschien dat het antwoord op deze vraag vanzelf duidelijk wordt als je de fundamenten van de euro bestudeert, want daarin schuilt misschien wel de verklaring waarom de euro nog steeds niet gevallen is.