Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 3811 tot 3815
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 december 2016

Saxo Bank: Bitcoinprijs kan verdriedubbelen in 2017!

De tijd dat bitcoin een obscuur financieel instrument was ligt definitief achter de lucht. Steeds meer traditionele financiële instellingen experimenteren met de digitale munt en analisten maken prijsvoorspellingen.

Het Deense Saxo Bank, een van de grootste brokers ter wereld, heeft goed nieuws voor wie geïnvesteerd heeft in de cryptomunt. Volgens hen kan de prijs verdriedubbelen in 2017 tot $2.100!

De bank publiceerde haar gewaagde voorspelling in haar rapport “Gedurfde voorspellingen voor 2017”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 9 december 2016

Nieuwe records op Wall Street

Op Wall Street kwamen vrijdag nieuwe recordstanden op de borden. Bij het slot noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,6 procent in de plus op 2.259,53 punten, waarmee de sterkste winstreeks sinds juni 2014 een vervolg kreeg. De Dow Jones index steeg 0,7 procent op 19.756,85 punten en kwam daarmee weer dichter bij de magische grens van 20.000 punten. Technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,5 procent hoger op 5.444,50 punten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 9 december 2016

Compleet belachelijk

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren besloten om langer door te gaan met het opkopen van obligaties. Daar gaan ze maandelijks wel minder geld aan uitgeven. Dat de ECB doorgaat met het opkopen van obligaties is volgens macro-econoom Kees de Kort 'compleet belachelijk'.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 december 2016

Kremlinzender Russia Today start Franstalige versie

De televisieketen Russia Today (RT) krijgt van de Russische regering een budget van 1,22 miljard roebel of 19 miljoen dollar om een Franstalig kanaal op te starten. De dotatie werd recent in de Duma, het Russische parlement, goedgekeurd.

In totaal zal de televisieketen, die eigendom is van de Russische staat, volgend jaar op een werkingsbudget van 18,74 miljard roebel kunnen rekenen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 9 december 2016

Gevraagd aan Frank Knopers

De serie ‘Gevraagd aan’ gaat verder met Frank Knopers. Hoofdredactuer van Market Update.

Denk je dat het huidige monetaire systeem zoals we dat nu kennen in een revolutionaire omwenteling zal hervormen, of acht je de kans dat deze omwenteling met ‘pais en vree’ gaat?

De dollar werd de wereldreservemunt in een tijdperk waarin de Verenigde Staten de onbetwiste wereldmacht was. Vandaag de dag is de VS nog steeds een wereldmacht, maar die macht wordt aan alle kanten uitgedaagd. Het Euraziatische continent heeft in economisch, militair en technologisch opzicht een grote inhaalslag gemaakt. Aangezien de meeste mensen op dit continent wonen lijkt het logisch dat het economische zwaartepunt op termijn van het Amerikaanse naar het Euraziatische continent zal verschuiven.